Buraski z Namysłowa s. 11 kolejne potrzebują nowych domów :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 17, 2013 18:15 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Na razie jeszcze chodzę karmić tego kotka,ale jak go jakoś zlapiemy to już nie będę bo babcia się nim opiekuje(powiedzialam jej żeby nie dawala mleka tylko wodę :) )
mam nadzieję że znowu uda mi się zobaczyć tą staruszkę w piątek lub w czwartek i w tedy bym spróbowala go zlapać.
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Czw kwi 18, 2013 7:38 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Zapraszam na bazarek dla moich podopiecznych:
viewtopic.php?f=20&t=152431

Obrazek

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw kwi 18, 2013 7:54 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

A tu nasi milusińscy:
- Aly
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

- oba kitki
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dzikusy, prawda? :)

michalinadzordz

Post » Czw kwi 18, 2013 9:08 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

:D :love: :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw kwi 18, 2013 21:43 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Jutro jedziemy na zdjęcie szwów u Aly i z Młodym tak żeby się pokazać.

michalinadzordz

Post » Pt kwi 19, 2013 17:52 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Zaraz idę do kotka,pewnie bedzie pod balkonem bo od samego ranka pochmurno.Wczoraj dalwalam mu jeść a tu z balkonu jakiś bezzębny dziadek krzyczy żebym zabrala jedzenie dla kota bo zadzwoni po policję.Ja oczywiście zostawilam karmę i poszlam sobie,nie będzie mi mówil co mam robic jakis staruszek.
To świetnie ,że kotek ten drugi przyzwyczail się i daje się glaskać . Jak rozmawialam z Martyną to uznalyśmy ,że będzie nazywal się felix ,co ty na to Misia ? :ryk:

Marcyśka

Post » Pt kwi 19, 2013 21:51 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Niech będzie Felixem ;)

Dziś kotki były u weterynarza. Mama ma się dobrze, ma już zdjęte szwy z brzuszka, ale jeszcze chodzi w kubraczku, bo po wyciągnięciu szwów zrobiły się ranki, które lizała. Przemywam ranę ryvanolem i ładnie się goi. W miejscu cięcia już się pięknie zagoiło, tylko tam gdzie były szwy jest jeszcze zaczerwienienie. Gorzej natomiast z Felixem - okazało się, że ma koci katar... Miał gorączkę, zaczerwienione spojówki, powiększone węzły chłonne. Dostał lekarstwa na 10 dni. Kotki mam też odrobaczać przez 3 kolejne dni. Aly ładnie pochłonęła tabletki w pasztetowej, ale młody jest sprytniejszy i trochę polizał, po czym zostawił resztę :evil:

W niedzielę jadę po trzeciego kotka. Proszę trzymajcie mocno kciuki! Marcela nie pisała o kobiecie która tam karmi koty. Ma pewnie koło 80 lat i rozpaczała po zabraniu tych dwóch. Powiedziała, że Aly jest córką jej kotki, którą ma w domu - czyli pewnie wyrzuciła maluchy na dwór, bo po co mieć w domu :evil: i tak się dalej mnożą. Przy niej nawet trzeci kotek dawał się Marceli pogłaskać. Baba nie chce żeby trzeciego zabierać, Marcela próbowała tłumaczyć, że to tylko na sterylizację, żeby się nie rozmnażały, a baba powiedziała, że nie chce byśmy go zabrały BO CHCE ŻEBY BYŁY MAŁE KOTKI. I jak tu gadać z taką? Marcela z siostrą muszą przekonać babę żeby pomogła złapać kotka, bo sam do klatki nie wejdzie. Trzeba powiedzieć, że jest chory - bo kuleje i ma język na wierzchu i że go wyleczymy i oddamy. Mam nadzieję, że połknie haczyk. Tamten kotek wygląda żałośnie i to na nim zależało mi najbardziej, ale on był najostrożniejszy. Na pewno jest chory skoro Felix też jest... Poza tym odnoszę wrażenie, że to kotka, bo jest koteczkiem maleńkim i drobniutkim :(

michalinadzordz

Post » Sob kwi 20, 2013 13:02 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Dzisiaj podejdziemy do staruszki.Oby się udało bo jak tą babcię słyszę to aż płonę w środku,kiedy była mroźna zima to jakoś tylko karmiła te koty jakby nie mogła ich zabrać ,gada tylko o Wilkowie ,że tam kotek będzie mógł chodzić po jakimś parku( i znowu mnożyć kolejne kociaki ) :evil: :evil: :evil:
Wczoraj koło 23 z Martyną byłyśmy zobaczyć czy kotek coś zjadł ale wszystko było nienaruszone
OBY DZISIAJ SIĘ UDAŁO ZŁAPAĆ KOCIAKA I GO WYLECZYĆ !!!

Marcyśka

Post » Sob kwi 20, 2013 18:07 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

idźcie koniecznie...

a tu maluchy z dzisiaj :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Felek miał wczoraj 39,5 stopni gorączki, w nocy trochę charczał i kichał, nie podobają mi się jego spojówki, ale ładnie zjadł antybiotyk i tabletkę na odrobaczenie, Ala też.
Żadnych robali w kupkach nie było, więc to aż dziwne skoro do tej pory ciągle były na dworze :roll: Dostały już advocate i od 2 dni dostają optivermin, jeszcze jedna dawka zostanie na jutro, antybiotyk dla Młodego jeszcze przez 8 dni...

michalinadzordz

Post » Sob kwi 20, 2013 22:11 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Dzisiaj nie poszło łapanie kotów :evil: .Spróbujemy jutro z rana,może spotkamy babcię :ok:

Marcyśka

Post » Sob kwi 20, 2013 23:12 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

viewtopic.php?f=20&t=152180 - zajrzyjcie do konkursu - kilka znajomych kotów startuje :) mój młody Felek też :)

Obrazek

Obrazek

michalinadzordz

Post » Nie kwi 21, 2013 21:24 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Niestety trzeciego kotka nie udało się złapać... Córka tej staruszki, która je dokarmia nie zgodziła się, by mama poszła nam pomóc złapać kota, bo ma demencję i nie zrozumie, że oddamy kota. Okazało się, że rok temu w tamtym miejscu ktoś zabił 3 koty i staruszka przez tydzień musiała jeździć do lekarza, bo nie mogła sobie z tym poradzić.

Lokatorzy mają dość kotów, bo babcia rzuca im jedzenie pod balkonami, ono się psuje i śmierdzi - dlatego ludzie wyrzucają miseczki. Były już listy do spółdzielni o zabranie kotów do schroniska, ale jedyne co zrobiła spółdzielnia, to zabrała im budki, w których się chowały (tuż przed zimą!!!).

Sama babcia gada 3 po 3. Okazuje się, że w domu nie ma kotki tylko 11-letniego, kastrowanego kocura, więc Ala nie może być dzieckiem jej kota.

Nie wiem co dalej będzie z tamtym kotkiem. Zostawiłam Marceli transporter, może za jakiś czas uda się go złapać? Kotek wygląda żałośnie i jest ewidentnie chory, wychudzony, ma paskudną sierść. Jeśli nie pozwoli się złapać, to umrze tam. Klatkę łapkę omijał szerokim łukiem i po tym jak widział moment "upolowania" Felka, to już nie wejdzie do niej. Ja jestem już bezsilna.

michalinadzordz

Post » Wto kwi 23, 2013 18:01 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Wczoraj i dzisiaj bylam u kotka ale go nie widzialam. Naprawdę wątpię czy uda się go zlapać, szczerze to marnie widze jego przyszlość bo jak w tak krótkim czasie ma się przyzwyczaić do mnie.A co dopiero jeśli rzadko go widzę :cry: :cry: :cry:

Marcyśka

Post » Śro kwi 24, 2013 20:14 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

Maluchy od kilku dni mają biegunki :/ Jutro się wybierzemy do weterynarza

michalinadzordz

Post » Śro kwi 24, 2013 21:51 Re: 3 kotki z Namysłowa - 2 w DT we Wro, 3 został :(

:( szkoda że się nie udało

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]