Wreszcie zakładam wątek !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 21, 2013 8:40 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Ewa L. pisze:Zachciało mi się jeszcze wczoraj filmów późnym wieczorem i spać poszłam dopiero o 4 rano z polkowym ogonem w ręku. :mrgreen:

" polkowym ogonem" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: To teraz tak to sie nazywa :?: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A na serio,to bardzo współczuję :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie kwi 21, 2013 9:01 Re: Wreszcie zakładam wątek !

halinka1403 pisze:
Ewa L. pisze:Zachciało mi się jeszcze wczoraj filmów późnym wieczorem i spać poszłam dopiero o 4 rano z polkowym ogonem w ręku. :mrgreen:

" polkowym ogonem" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: To teraz tak to sie nazywa :?: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Na szczęście wzięłam procha i łepetyna mi przechodzi. :ok:
A co do ogona - tak jak we wszystkim moje kotki są swoim przeciwieństwem tak i na polu głaskania też są różnice.Zuzia lubi wystawiać brzuszek i być po nim miziana a Pola owszem też go wystawi ale nie lubi jak się ją głaszcze po brzuszku za to lubi jak jej się "wyciąga"ogon.Tak więc wczoraj a właściwie dziś rano gdy się położyłam obok Poli zajmującej moje łóżko dla zadowolenia koteczki trzymałam ją za ogonek i tak usnęłam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie kwi 21, 2013 9:19 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie kwi 21, 2013 9:24 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Ewa L. pisze:
halinka1403 pisze:

Na szczęście wzięłam procha i łepetyna mi przechodzi. :ok:
A co do ogona - tak jak we wszystkim moje kotki są swoim przeciwieństwem tak i na polu głaskania też są różnice.Zuzia lubi wystawiać brzuszek i być po nim miziana a Pola owszem też go wystawi ale nie lubi jak się ją głaszcze po brzuszku za to lubi jak jej się "wyciąga"ogon.Tak więc wczoraj a właściwie dziś rano gdy się położyłam obok Poli zajmującej moje łóżko dla zadowolenia koteczki trzymałam ją za ogonek i tak usnęłam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Każdy kot jest inny,i każdy preferuje inne pieszczoty :D
Przez moja chałupę przewinęło się dużo kotów,i każdy był inny,co innego lubiał,inaczej sie zachowywał.Mimo podobieństw,każdy inny.
To tak samo ,jak u ludzi.Co człowiek,to inny charakter i inne przyzwyczajenia :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie kwi 21, 2013 9:45 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Dzień dobry w piękną słoneczną niedzielę :1luvu:
Prawda, każdy kocio jest inny, a jak się trafi " w kupie" histeryczka z niejadkiem to dopiero jest wesoło :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie kwi 21, 2013 10:22 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Pola lubi marudzić czasami nie wiadomo o co jej chodzi.Posiedzi ze mną w kuchni a potem leci do pokoju i zaczyna się wydzierać - nie wiadomo co jej chodzi 8O
Boję się że kiedyś naprawdę coś jej się stanie a ja nie zareaguję na jej wrzaski. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 21, 2013 14:12 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Zapraszam na wierszyk
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 21, 2013 14:43 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Dzien Dobry :)
Dziś piękny dzien i pewnie Basia z pieskiem na spacerze!
A jak sie dzis chlopak czuje? Lepiej? Zjadl cos?

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Nie kwi 21, 2013 14:49 Re: Wreszcie zakładam wątek !

halinka1403 pisze:
barbarados pisze:Wolę pierwszą wersje :twisted:
Przypomnieło mnie się . W piątek wyszłam na podwózkę do pracy i widzę kota bardzo podobnego do Czesia 8O dzwonię do chłopa i każę mu koty w domu policzyć . Wcześniej wychodziłam z psami . Dałam , co prawda łapówkę Czesiowi przed wyjściem , ale człowiek zaspany , kto wie . Po chwili chłop dzwoni i mówi : są trzy koty , a co ? No to mu tłumacze o co chodzi . Mąż , zawiedziony : Eee, myślałem , że jakiegoś kotka przyniosłaś ... :? Na co kochająca żona , na pół ulicy : A tym , co są kuwety posprzątałeś ?!?! :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: To tak ,jak bym swojego Tż-ta słyszała :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Co do czyszczenia kuwet(od tej roboty jest mój Tż,czyli ,jak ja to mówię KAŁ-BOY,nie mylić z kowbojem) to juz nas koty oduczyły od sprzątania kuwet tuż przed przyjściem gości.
Na początku ,wiedząc ,że goście przyjdą, pucowaliśmy kuwety,sprzątali,no,tak ,żeby było miło,czysto ładnie,bo i tak nas ludzie mają za dziwaków(delikatnie mówiąc)
I tak siedzimy,pijemy kawę,i naraz zapaszki ,drapania w ścanę kuwety(bo dwie moje kotki,zanim zagrzebią żwirek,musza chwilę podrapać kuwetę) rozsypywanie żwirku.W ogóle ,totalna akcja "sraj kto może".Jak by sie zmówili,żeby gości wykurzyć. :evil:
Mam w domu 7 kuwet(dom duży)ale zawsze wybierają te ,co najbliżej ludziów :evil:
Było tak kilka razy.Więc teraz czyścimy kuwety przynajmniej 3-4 godz.przed przyjściem gości,żeby zdązyły zostawić prezenciki do czystego żwirku. :D

:ryk: :ryk: :ryk:
A ja dzisiaj wracam do domu. patrze w kuwety i nie widze nowosci, wiec zadowolona rozpakowuje siaty. Potem wracam do pokoju, patrze 8O i co widze? Maciej wlazi do kuwety i wali qpala. No to se mysle: No tak chyba czekal z tym az wrocimy zebysmy zaraz mu posprzatali :roll:
No i jak sie wzielam za sprzatanie to wymylam kuwety i do jednej nasypalam piachu, a druga stala chwile pusta. Poszlam po zwirek silikonowy(bo dzis zakupilam) i zadowolona biegne zeby nasypac. Dolatuje do kuwety a tam kto siedzi?! Tak! Pan szanowny Maciek! I leje, leje jak z cebra! Oczywiscie kuweta pusta, swiezo umyta, zwirku brak no i osikal sobie lapska :evil: Wiec kota zlapalam, wytarlam i znowu kuwete myc :twisted:
Mowie Wam samo utrapienie z tym chlopakiem i jego kuwetami ;)

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Nie kwi 21, 2013 16:14 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Witam , trochę spóżniona ale jednak . :1luvu:
Kajtek lepiej , ma apetyt , żebra nawet przy stole . Jutro jeszcze na wizytę do weta . Piesy były na spacerku , pogoda ładna , choć trochę chłodno . Ale jest słoneczko i dobrze sie spaceruje . Byłam u rodziców , wymyć filtry przy akwarium .
Dziewczyny , skąd ja znam te przeboje kuwetkowe ? Moje mają kuwety na przedpokoju . Jak przychodzą goście , to koty kopalnie uruchamiają . Połowa żwiru ląduje na podłodze a jak się da to w butach . Sikanie do pustej kuwety to rzecz normalna .Wręcz pożądana . Nie ma to jak skorzystać z nieuwagi ludzia i nalać do czyściutkiej , pustej kuwety .A jakie są wtedy zadowolone . Jedna osoba pilnuje kuwet , druga myje , wyciera i żwirek wsypuje . Czesio nauczył małe , że jak ludż siada do stołu i zaczyna jeść , śniadanie najczęściej , to wtedy trzeba lecieć biegiem do kuwety i nakupkać ile się da . I jeszcze głośno służbę wołać , żeby natychmiast posprzątała .
Ewo , ja byłam grzeczna i poszłam spać o 2,30 gdzieś . :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 21, 2013 18:52 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Ostatnio edytowano Nie kwi 21, 2013 19:01 przez barbarados, łącznie edytowano 1 raz

barbarados

Post » Nie kwi 21, 2013 19:00 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Ostatnio edytowano Nie kwi 21, 2013 19:04 przez barbarados, łącznie edytowano 1 raz

barbarados

Post » Nie kwi 21, 2013 19:02 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 21, 2013 19:04 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Nie można otworzyć tych obrazków.
Spróbuj przez wstaw.org :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 21, 2013 19:05 Re: Wreszcie zakładam wątek !

nie otwiera Ci się ? Jak komp pozwoli . chcesz na maila ?

barbarados

[poprzednia][następna]