KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 10:51 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Moja Kruszynka ,której już zresztą z nami niestety nie ma ,to udeptywała i jeszcze ćmokała np.sweter ,w który byłam ubrana.Tak jakby z tej tkaniny chciała mleko wyssać.A uśliniona była.....hahahha
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Sob kwi 20, 2013 11:46 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Co do kotów: Tajgi i Mielona (obecnie Leona). Testy na szczęście ujemne. Poza tym
Leon:
- świerzb uszny - dostał Advocat,
- zęby w kiepskm stanie - część do usunięcia, reszta do czyszczenia,
- na łapach odleżyny - trzeba obserwować bo może byc to obajw cukrzycy - na razie Agata ma smarować sudocremem,
Tajga:
- świerzb uszny - z powodu kiepskiego stanu nie mogła dostać Advocata więc czyszczenie + oridermyl,
- zęby ładne,
- odwodniona, musi mieć zrobioną morfologię by sprawdzic czy narządy wewnętrzne dzialają,
- oczy masakra - na pewno nie widzi normalnie - albo nie leczony herpes albo musiało sie ostatnio pogorszyć ze stresu po odejściu pani - Agata ma jej zakraplac oczy 3x dziennie: genta+ za 15 minut solcoseryl
- po nocy Agata stwierdziła, że kotka nic nie jadła i poszła z nią przed chwilą na kroplówkę....
Syn byłej właścicielki twierdzi, że wg niego z kotami było ok - chodzily po domu, jadły a z byle powodu nie będzie chodził do weta.... Reasumując: to, że te koty poszły z tamtego domu jest dla nich dobre i super, że trafiły na takich odpowiedzialnych ludzi jak Agata. Będzie to zdecydowanie z pożytkiem dla ich zdrowia!!!

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob kwi 20, 2013 14:36 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Na zdrowej Tigra i Pysia wyszły z koszyków na mokre, potem robiły toaletę, Pysia krótki spacer po kociarni, następnie powrót do koszyczków.
Na kwarantannie - Łezek super, w ogóle przy mnie nie siknął ani razu a byłam tam 2 godz.
Lilka dalej przy mnie dziczy, obserwowała mnie z góry.
Mała Mi chętnie jadła mokre, w kuwecie kupka i siku, ma rozwiązane ostatnie sznurowadło kaftanika, nie dała sobie zawiązać, atakowała mnie, ale kaftanik i tak się dobrze trzyma więc nie ma dramatu.
Trikolorka od Mary - cudo, miziak nad miziaki i do tego piękna. Wygląda na ciężarną. W uszach kopalnia, świerzb prawdopodobnie, wyczyściłam i zapodałam oridermyl, ale pewnie raz nie wystarczy. Poza tym piękna panienka nasikała sobie na posłanko a w kuwecie miała pusto :roll:
Ewa Filomen przywiozła trzy maluchy ze schronu, trzy dziewczynki, mamy tylko suche dla nich (babycat - na półce, obok intestinala). przydałby się jakiś kurczaczek albo gerberek. Ich książeczki są w witrynie, maluchy są zaczipowane. Wyglądają na zdrowe. Szukałam dla nich misia - przytulanki, ale chyba wszystkie misie poszły już na śmietnik, bo żadnego nie znalazłam. Lilka się ich przestraszyła i pitnęła za boksy, bardzo proszę wieczorny dyżur albo kogoś kto będzie wcześniej o sprawdzenie czy przypadkiem tam nie utknęła, bo teraz jest tam chyba ciaśniej. Miałam to zrobić przed samym wyjściem, ale zapomniałam. :oops:
Anetka przywiozła kotkę - buraska o wyglądzie szkielecika, jest na dole w boksie, ma leki od jutra (w witrynie), wszystko jest opisane w karcie.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob kwi 20, 2013 14:45 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

te maluszki są już u mnie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob kwi 20, 2013 14:47 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Trzy małe kwiczoły odstawiliśmy do Markotka na DT :piwa: Dziewczynki są prześliczne :1luvu: więc miejmy nadzieję, że szybko znajdą nowe domki. Kwiczą niemożliwie, jak wściekłe nietoperze :mrgreen:
Lilka nie utknęła, przywitała mnie wylewnie :mrgreen:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob kwi 20, 2013 14:48 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

pisałyśmy jednocześnie :mrgreen:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob kwi 20, 2013 14:57 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

czarna dziewczynka tylko płacze,a jak weszła do kuwetki i robiła siku to już wogole się rozdarła 8O
dwie siostrzyczki grzeczne ;) jedna to diabełek biega i szaleje

EDIT: czy posiada ktoś zagrodę cos takiego

http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/koj ... lowe/94994

chciałabym pożyczyć
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob kwi 20, 2013 15:35 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Te małe darciochy w chatce wykazywały apetyt na żwirek z kuwety, więc Ewa im dała pieluszki.
Dobrze, że Lilka wyszła, bo się martwiłam.

Iwona11

Post » Sob kwi 20, 2013 18:32 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Wieczorny dyżur przesympatyczny. Pysia przemiła i miziasta, ale nie wyszła przy mnie z koszyka. Tigra jak zwykle mnie dosięgnęła pazurem - co z niej wyrośnie?! :D
Łezek dzisiaj był najmniej przeze mnie miziany, bo opanowała mnie trójkolorowa i szkieletor :) niesamowicie przylepne kociaki :) Właśnie miałam się zapytać czy z trójkolorową wszystko w porządku, bo brzuch ma taki pękaty. Wyciągnęłam jej kleszcza. Swoją drogą jest taka malusia :) nie wiedziałam, że jeszcze może być mniejszy kot od mojej Tiny :) Ale w obu przypadkach wielkość jest odwrotnie proporcjonalna do charakteru - od razu ustawiła Łezka i Chudzinkę gdzie jest ich miejsce :D :D :D
Chudzinka jak włożyłam ją na koniec dyżuru do boksu, to chciała drzwiczki rozdrapać, tak chciała wyjść. Ale wg mnie ma katar. Wyczyściłam obojgu uszy - Chudzinka miała brudne, ale trójkolorowa miała smołę!! jeśli rano miała czyszczone uszy i do mojego dyżuru tak się nazbierało to ja też obstawiam świerzb.
Właśnie się zastanawiałam o co chodzi z górnym boksem... :) ale dopiero teraz przeczytałam, więc to coś dziwnego co było w miseczce dałam na suszarkę, bo nie wiedziałam co to jest i czy czasem zaraz ktoś nie przywiezie z powrotem "chętnego" na tę miskę.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Sob kwi 20, 2013 18:50 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Chudzinka to super miła koteczka, ma około roku
ma koci katar, w trakcie leczenia, antybiotyk dwa razy dziennie przez 5 dni
oprócz tego ma świerzba, też trzeba uszy czyścić i maść
my proponujemy dla niej imię Lara od lary Croft, ma równie wielką siłe życia jak bohaterka :)
I Lara ma jeść tylko suche, po mokrym ma biegunkę, najlepiej intestinal narazie
niestety Łezka domek chyba juz nieaktualny, Pani się nie odzywa :(
także dalej szukamy

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Sob kwi 20, 2013 19:16 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Anett84 pisze:I Lara ma jeść tylko suche, po mokrym ma biegunkę, najlepiej intestinal narazie

Niestety nie wiedziałam o tym i dałam jej mokre :(

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Sob kwi 20, 2013 19:41 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

MarKotek pisze:czarna dziewczynka tylko płacze,a jak weszła do kuwetki i robiła siku to już wogole się rozdarła 8O
dwie siostrzyczki grzeczne ;) jedna to diabełek biega i szaleje

EDIT: czy posiada ktoś zagrodę cos takiego

http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/koj ... lowe/94994

chciałabym pożyczyć

Myśle ze one płaczą za mamą, wczoraj je przynieśli to pewnie jeszcze tęsknią :(
Darciuchy straszne, a jedna z biało szarych panien wskakiwała do zwirku pożerała go i darła sie w niebogłosy. Trzeba uważać zeby nie jadły tego. Dałam im mleczko convalescene, fajnie by było zeby sobie suche skubały ale nie widziałam zainteresowania. Może kurczaczek im wejdzie lepiej. Za dwa tyg muszą być zaszczepione potem tydzień doczekamy i do adopcji. Na razie maluchy rozchodzą sie jak świeże bułeczki, ale bez szczepień ich nie wydamy

Dzięki za domek i za transport :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob kwi 20, 2013 19:45 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kupiłąm trochę saszetek i tacek w Rossmanie, przywiozłam do kociarni. Nie kupowałam puszek bmało kociaków więc szkoda jedzenie zostawiać w puszkach.
Mam prośbę mógłby ktoś zabrać choc troszkę rzeczy do wypranai które są w koszu plastikowym na kwarantannie w przedsionku?

Małt trikolorka faktycznie grubiutka :?: Jak coś na poniedziałek są umówione dwie sterylki dla kotek które miałą dziś łapać Anetka jak się nie uda można małą zawieść w poniedziałek na sterylkę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob kwi 20, 2013 19:49 Forum

Martynka jak potrzeba to z bazarkowych mam kupiony convalescent, mleczko w proszku i immunodol. Daj znac có potrzeba to jakos sie spikniemy :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob kwi 20, 2013 20:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Tri wygląda na pilną sterylkę, to może jak jest jakiś termin zarezerwowany, to nie ma na co czekać?

Iwona11

[poprzednia][następna]