Cmentarz Wolski, Wa-wa: PILNIE pomocy w łapankach,karmieniu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 18, 2013 23:21 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Fleur pisze:puściłam 2 stówki, to prawie wszystko, co było też na Służew, ale może w maju uda mi się zrobić bazarek zdalnie (jak będę miała kogo poprosić o wysyłkę), więc wtedy odrobię na służewiaki.
trzymajcie się.

Dzięki Fleur!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pozdrów ode mnie piękny Budapeszt!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt kwi 19, 2013 11:58 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Nadrobiłam lekturę, przeczytałam ostatnie wpisy dwóch forumowiczek (EDIT: wpisy, o których mowa zostały usunięte przez administratora) i powiem tak:
mam nadzieję, że ewaw nie porzuci prowadzenia wątku.

Nie jestem karmicielem, raz w miesiącu przelewam niewielką kwotę na karmę i staram się nie wtrącać do tego, jak postępują inni ludzie. Zwłaszcza, że to nie ja brnę w śniegu na cmentarz.
Ale niedobrze mi się robi od tego, co tu czytam. I to nawet przy założeniu, że obie strony mają swoje racje.
Wszyscy tu są dorośli (przynajmniej metrykalnie) i może warto czasami odpuścić, nawet uważając, że ma się lepszy pomysł i lepsze informacje. Posuwanie się do inwektyw i sugerowanie czyjegoś niewłaściwego zachowania działa na szkodę tych, dla których jest ten wątek - na szkodę kotów.

Bardzo proszę o ochłodzenie głów.

Ewaw, dziękuję, że podjęłaś się prowadzenia wątku. To duży trud i wyczerpujący - jak widać - również psychicznie. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży :ok:

Meggi2, dziękuję, że tyle czasu prowadziłaś ten wątek :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt kwi 19, 2013 13:50 przez key_west, łącznie edytowano 1 raz
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt kwi 19, 2013 12:47 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Moi Drodzy,

to się zaczyna robić CHORE!!!
Co to ma znaczyć???!!!??? Właśnie zobaczyłam TO:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=152464

Meggi2 - gdzie jesteś, odkąd założyłam ten wątek???????
Dlaczego nie wypowiadasz się oficjalnie???
Miałaś pomagać i wspierać, a nie przekazałaś mi NIC i zniknęłaś.
Podobno "jesteś bez netu", jak widać jednak, masz dostęp do forum.

Nadawałaś mi na pw na alysię, tymczasem widzę, że to jedna z przytomniejszych osób tutaj,
z którą można normalnie się dogadać! I która realnie pomaga, np. załatwiając karmę dla kotów za 1200 złotych!!!

Jeśli masz zastrzeżenia do sposobu prowadzenia tego wątku, napisz to otwarcie,
pod swoim własnym nickiem, a nie podszywając się pod inne osoby lub wysyłając mi anonimy.
Tak się składa, że bardzo łatwo jest sprawdzić, z jakiego komputera to wszystko wychodzi.

Jestem po prostu w szoku, co się tu wyprawia.
MOI DRODZY, ROBIMY TO DLA KOTÓW, TO KOTY SĄ WAŻNE.
DLA KOTÓW TRZEBA ZJEDNOCZYĆ SIŁY I POMAGAĆ SOBIE NAWZAJEM!!!
PO CO TA ZAWIŚĆ???
NIE ROZUMIEM TEGO!!!

Proszę o opanowanie, bo takie zachowanie tylko zniechęca ludzi, za chwile stracimy darczyńców i wszystko się rozsypie
przez ludzką zawiść!

PS: Dziś na przystanku spotkałam Magdę z Viva-Koty Interwencje. Opowiadała, że na cmentarzu poznali Panią Bożenę,
rozmawiali z nią. Rozmowa była sensowna i w ogóle wszystko okey, po czym pojawiła się niejaka Pani Elżbieta, która
obsmarowała Panią Bożenę równo, zwyzywała od kłamczuch itp. Szczęka mi opadła!!!
TO NIE MOŻE TAK DALEJ WYGLĄDAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 12:52 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

key_west pisze:Wszyscy tu są dorośli (przynajmniej metrykalnie) i może warto czasami odpuścić, nawet uważając, że ma się lepszy pomysł i lepsze informacje. Posuwanie się do inwektyw i sugerowanie czyjegoś niewłaściwego zachowania działa na szkodę tych, dla których jest ten wątek - na szkodę kotów.

Bardzo proszę o ochłodzenie głów.

AMEN!!!!!!!!!!!
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 12:54 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

key_west pisze:
Ewaw, dziękuję, że podjęłaś się prowadzenia wątku. To duży trud i wyczerpujący - jak widać - również psychicznie. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży :ok:

Dziękuję za słowa wsparcia!!! To dla mnie bardzo ważne! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam nadzieję, że zwycięży tu rozsądek i troska o dobro kotów :D
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 13:23 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

ewaw pisze:
Fleur pisze:puściłam 2 stówki, to prawie wszystko, co było też na Służew, ale może w maju uda mi się zrobić bazarek zdalnie (jak będę miała kogo poprosić o wysyłkę), więc wtedy odrobię na służewiaki.
trzymajcie się.

Dzięki Fleur!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pozdrów ode mnie piękny Budapeszt!!!

Fleur, pieniądze doszły, bardzo dziękuję!!!
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 13:25 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Wszystkie przeniesione posty są tutaj: viewtopic.php?f=8&t=152464
Ten wątek jest merytoryczny i proszę go nie zaśmiecać!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 19, 2013 13:29 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Ewaw czy byś chciała, żebym była bez netu do końca życia.
Ja zadzwoniłam do ciebie sama z 10 dni przed świętami i chciałam przekazać namiary na sklepy i hurtownie gdzie jest w miare tanio i są dobre puszki, podziękowałaś , że nie chcesz bo masz uklady w Vivie i będziesz sobie tam załatwiać.
Po zatym nie trzeba być bardzo inteligentną osobą, żeby sobie otworzyć linki z tamtego wątku gdzie wstawiałam faktury.
Chciałam dać namiary na karmiecieli , podziękowłlaś mówiąc, że sama do mnie zadzwonisz jak założysz nowy wątek i do tej pory nie było telefonu. Jeżeli by ci zależalo to mając telefon mój bez problemu byś się zainteresowała. Twój numer dałam pani Bożenie ja , żeby do ciebie już dzwoniła z problemami wolszczaków.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt kwi 19, 2013 13:29 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

alix76 pisze:Wszystkie przeniesione posty są tutaj: viewtopic.php?f=8&t=152464
Ten wątek jest merytoryczny i proszę go nie zaśmiecać!

DOKŁADNIE TAK!!!

Jeśli będą pojawiać się posty obraźliwe, atakujące innych, niezwiązane z kotami z cmentarza,
jako osoba prowadząca będę prosić o usuwanie takich postów.
Zamykam ten temat i proszę o opanowanie!!!
TO JEST WĄTEK DLA KOTÓW, KTÓRE POTRZEBUJĄ NASZEJ POMOCY!!!!!!!!!
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 13:40 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

meggi 2 pisze:Ewaw czy byś chciała, żebym była bez netu do końca życia.
Ja zadzwoniłam do ciebie sama z 10 dni przed świętami i chciałam przekazać namiary na sklepy i hurtownie gdzie jest w miare tanio i są dobre puszki, podziękowałaś , że nie chcesz bo masz uklady w Vivie i będziesz sobie tam załatwiać.
Po zatym nie trzeba być bardzo inteligentną osobą, żeby sobie otworzyć linki z tamtego wątku gdzie wstawiałam faktury.
Chciałam dać namiary na karmiecieli , podziękowłlaś mówiąc, że sama do mnie zadzwonisz jak założysz nowy wątek i do tej pory nie było telefonu. Jeżeli by ci zależalo to mając telefon mój bez problemu byś się zainteresowała. Twój numer dałam pani Bożenie ja , żeby do ciebie już dzwoniła z problemami wolszczaków.

To jest kłamstwo!!!
Dobrze pamiętam naszą rozmowę przed świętami.
Polegała ona na tym, że w dwóch słowach opisałaś, jak wpisywałaś sobie wszystko do zeszytu,
a następnie przez ponad godzinę obrabiałaś Panią Wiesławę i ostrzegałaś mnie przed alysią.
Na telefon byłyśmy umówione przez pw. Chciałam dzwonić do Ciebie na komórkę, poprosiłaś wtedy o mój nr domowy i powiedziałaś,
że zadzwonisz "po filmie", bo masz darmowe rozmowy na stacjonarne.
Kontaktów nie chciałaś mi podać, mówiłaś, że musisz najpierw zapytać karmicieli o zgodę, że podasz im mój nr i oni sami do mnie zadzwonią.
Co do puszek i hurtowni - powiedziałaś, żebym sobie linki z fakturami postudiowała.
Pani Bożena (wiem, że od Ciebie miała nr, domyśliłam się) zadzwoniła do mnie podjudzona przez Ciebie.
Zaczęła z pretensjami, dopiero, jak sobie na spokojnie porozmawiałyśmy, przyznała mi rację i doszłyśmy do porozumienia.
Teraz się bez problemu dogadujemy.

Powtarzam - nie wiem, czemu to wszystko ma służyć!!!
Trzeba było nie rezygnować z prowadzenia wątku, jeśli uważasz, że robisz to najlepiej.
Teraz daj innym działać i powstrzymaj swoje niewybredne komentarze.

Wiem, jak mnie zwyzywałaś na cmentarzu i co mówiłaś.
To jest po prostu poniżej krytyki i nie życzę sobie takich akcji.

Dość tego!!! Zajmijmy się kotami, one potrzebują naszej pomocy, a nie naszych kłótni!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Pt kwi 19, 2013 13:52 przez ewaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 13:47 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Czy ktoś wie, jak wygląda sytuacja z chorymi kotami? Jutro się wybieram z lekami i jedzeniem, chciałabym być na bieżąco.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt kwi 19, 2013 13:50 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

mziel52 pisze:Czy ktoś wie, jak wygląda sytuacja z chorymi kotami? Jutro się wybieram z lekami i jedzeniem, chciałabym być na bieżąco.

Właśnie! To jest meritum tego wątku!!!

Czy ktoś zaczął podawać Unidox? Pani Bożeno, może Pani?
Kto ostatni raz widział chore kociaki? W jakim są stanie?

Z góry dziękuję za pomoc!!!
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 13:56 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

mziel52, dzięki za naprawienie banerka!!! :D :D :D
Obrazek

ewaw

Post » Pt kwi 19, 2013 14:06 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

ewaw pisze:mziel52, dzięki za naprawienie banerka!!! :D :D :D

Sam się naprawia, to coś "u nich" szwankuje.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt kwi 19, 2013 14:10 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

OŚWIADCZAM ,ŻE NIGDY NIE DOSTALAM NAWET DEKA KARMY Z PULI WOLSZCZAKÓW.
WSZYSTKO CO ZAMAWIAŁAM BYŁO ZAMAWIANE BEZPOŚREDNIO NA ADRESY KARMICIELI.!!!
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]