Wreszcie zakładam wątek !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 18, 2013 21:15 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Fakt . facet to ma być facet . :D
A w książce o kotach napisali , że przebywanie z nimi zmniejsza ryzyko zawału i udaru o jedną trzecia dzięki redukcji stresu i niepokoju . Ja mam przez nie nerwicę normalnie . :twisted: A już nie wspomnę o pomysłach kocich . Moi znajomi , kociarze z przypadku , rodzice dorodnego kocura , opowiadali , jak wrócili z pracy i prawie padli , właśnie na serce . Wchodzą do mieszkania , kota nie ma - pewnie spi . Parę minut póżniej , szukają -kota nie ma , pewie mu się coś stało , przecież nie wyparował z zamkniętego mieszkania . Wołają , wabią jedzeniem i ... słyszą takie ciche : miau . Szukają żródła dzwięku . Lokalizuję je tak dość wysoko . otóż dorodny kocur wlazł na taką mięsistą zasłonę za pająkiem . I nie umiał zejść . :? Ile przeżyli , to ich . :twisted:

No to ładny rozbójnik :D
A mój Maciek to grzeczny na maksa jest. Nie psoci, duzo lezy, bawi sie dopiero z człowiekiem, gada, i sie miziac uwielbia :) Takze kot ideał :)
Ale powiem Wam, że wiele oddałabym, żeby zobaczyć Wasze w akcji-wtedy człowiek czuje że ma prawdziwego kota w domu :D
Chociaż szkoda tych firanek :roll:
Jednak mam dla Was wyjście z tej sytuacji. Co powiecie na takie firanki? :
http://www.firanydlaciebie.pl/pl/p/Fira ... 0-8047/159
Wtedy na pewno się na nich nie uwiesi i nie będzie się wspinał ;) :ryk: :ryk: :ryk:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Czw kwi 18, 2013 21:27 Re: Wreszcie zakładam wątek !

To całkiem fajne rozwiązanie ale przy małych oknach.Moje w pokoju mają 3 m a w kuchni 3,5 m więc straciłyby efekt.
Ale są naprawdę fajne i ładne. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw kwi 18, 2013 21:28 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Zawsze chciałam coś takiego :ok: Bardzo mnie się podobają takie makaroniki . Tylko moje :
1. obgryzły by i pożarły takie fajne niteczki .
2. próbowały by sie powiesić wszystkie na raz i po kolei .
I tu znowu wychodzi , że muszę domek do kotów przystosować . Może jak podrosną i się trochę uspokoją to zaryzykuję . Teraz nawet frendzelki od zasłon zaczęły obgryzać i musiałam zrezygnować z zasłon z frendzelkami . :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw kwi 18, 2013 21:30 Re: Wreszcie zakładam wątek !

I jeszcze jedno - dochód z firanek szytych przez halinka 1403 jest przeznaczony na utrzymanie jej kotów,tymczasów i bezdomniaków. :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 18, 2013 21:32 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Cieszę się, że Wam się podobają :)
A ja tak dla żartu je zaproponowałam , bo pomyslalam, ze juz takich to nie podra ;)
To zostaje jedyne rozwiazanie- okna bez firanek :ryk:

AgaS1987

Post » Czw kwi 18, 2013 21:37 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Ja mam w odwecie jeszcze roletki - tych nie ruszą :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 18, 2013 21:38 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Sąsiadów bym zgorszyła , jak łażę po domu w gaciach . :twisted: A rolety kotom nie pozwalają wyglądać na świat i na gołębie miałczec . Choć Cześ przesiaduje w nocy w oknie i warczy na przechodniów i psy . Kiedyś mnie tak obudził - sie wystraszyłam , bo nie wiedziałam , co sie dzieje . :ryk:O żaluzjach nawet nie wspomnę . :roll:

barbarados

Post » Czw kwi 18, 2013 21:39 Re: Wreszcie zakładam wątek !

AgaS1987 pisze:Cieszę się, że Wam się podobają :)
A ja tak dla żartu je zaproponowałam , bo pomyslalam, ze juz takich to nie podra ;)
To zostaje jedyne rozwiazanie- okna bez firanek :ryk:

A firaneczki fajne - miałam kiedyś podobne w swoim pokoju jak mieszkałam z rodzicami - oj dawno to było. :ryk: :ryk: :ryk:
Wyprodukowano je w Fako - łódzkiej fabryce firanek. :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 18, 2013 21:41 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Sąsiadów bym zgorszyła , jak łażę po domu w gaciach . :twisted: A rolety kotom nie pozwalają wyglądać na świat i na gołębie miałczec . Choć Cześ przesiaduje w nocy w oknie i warczy na przechodniów i psy . Kiedyś mnie tak obudził - sie wystraszyłam , bo nie wiedziałam , co sie dzieje . :ryk:O żaluzjach nawet nie wspomnę . :roll:

Żaluzje odpadają w przedbiegach to ustrojstwo ciągle mi się psuło. Roletki można nie opuszczać do końca - widok dla kota a osłona przed sąsiadami :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 18, 2013 21:43 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Żaluzje dobrze sie obgryza . :wink:

barbarados

Post » Czw kwi 18, 2013 21:45 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Żaluzje dobrze sie obgryza . :wink:

Mnie doprowadzały do białej gorączki a jeszcze kotów nie było 8O :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 18, 2013 22:08 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Ja się przekonuje , że koty to gryzonie :wink: Tak ładnie podziurkowanych żaluzji to jeszcze nie widziałam .
Kurcze i znowu trzeba iść spac i rano wstać . :? Pomału sie udaję w srtone łóżeczka . Ale pomału . :twisted:

barbarados

Post » Czw kwi 18, 2013 22:12 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Ja też niebawem zawijam się pod kołderkę- ale za jakiś czas :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 18, 2013 22:13 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Ja się przekonuje , że koty to gryzonie :wink: Tak ładnie podziurkowanych żaluzji to jeszcze nie widziałam .
Kurcze i znowu trzeba iść spac i rano wstać . :? Pomału sie udaję w srtone łóżeczka . Ale pomału . :twisted:

Na ktora do pracy?

AgaS1987

Post » Czw kwi 18, 2013 22:15 Re: Wreszcie zakładam wątek !

AgaS1987 pisze:
barbarados pisze:Ja się przekonuje , że koty to gryzonie :wink: Tak ładnie podziurkowanych żaluzji to jeszcze nie widziałam .

Na ktora do pracy?

Basia! :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]