Moderator: Moderatorzy
Kate23 pisze:(...)
Czyli uwazasz, ze tą pogrubialą scianka pecherza nie ma sie co przejmowac?(...)
Kate23 pisze: Z tego co wiem, to np. dr Marcinski (autorytet z dziedziny diagnostyki obrazowej) prawie nigdy nie goli brzuchow, wiec tak tez mozna![]()
Kate23 pisze:Musze koniecznie pomyslec jak pomoc jej psychice. Mysle, ze skorzystam z rad i sprobuje tych kropli Bacha albo na poczatek tej obrozki. Mam tylko jedno pytanie. Czy koty dobrze toleruja esencje zapachowe w tych obrozkach? I czy to calkiem bezpieczne np. jak kot polize taka obrozke? Ludziom kaze sie jednak myc rece po kontakcie z tymi feromonami... a taka obroza to jednak bezposredni kontakt kota z nia.
pixie65 pisze:Żeby tak całkiem się nie przejmować to nieee...![]()
Znaczy - z pogrubiałą ścianą niewiele da się zrobić natomiast należy jak najbardziej dbać aby ten proces się nie pogłębiał, czyli - zapobiegać albo eliminować stany zapalne.
pixie65 pisze:Ja doktora nie znam osobiście ale uważam go za autorytet i dla odmiany słyszałam, że odmawia wykonania badania bez golenia.
pixie65 pisze:Wiem, że przeciwpchelne mogą czasem podrażniać a jak jest z feromonowymi - pojęcia nie mam.
pixie65 pisze:Kate23 pisze: Z tego co wiem, to np. dr Marcinski (autorytet z dziedziny diagnostyki obrazowej) prawie nigdy nie goli brzuchow, wiec tak tez mozna![]()
Ja doktora nie znam osobiście ale uważam go za autorytet i dla odmiany słyszałam, że odmawia wykonania badania bez golenia.
Ale nieważne![]()
oberzyswiat pisze:(...)
Wszystko szło dobrze. Kot odzyskał apetyt, przytył 800 gram, a poziomy kreatyniny i mocznika regularnie spadały, nawet po zaprzestaniu podawania kroplówek.
(...)
Bardzo proszę o pomoc i sugestie, co mogło spowodować nagłe odwrócenie dobrej passy i pogarszanie się wyników kota mimo naszych starań? O wykonanie jakich dodatkowych badań powinnam poprosić w lecznicy, by spróbować odkryć przyczynę pogarszania się jego stanu? Czy rozsądnym będzie przejście za kilka dni z kroplówek dożylnych na podskórne, żeby poprawić komfort życia mojego sierściuszka? Co jeszcze powinnam zrobić, żeby go ratować?
pixie65 pisze:
Ja myślę, że całkowite zaprzestanie podawania kroplówek to nie był dobry pomysł...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość