Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 16, 2013 16:40 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Akurat wstawałam wiadomo po co, a ryba już ugotowana i ostudzona czekała w kuchni od kolacji, więc jak zobaczyłam ze poprzednia porcja im smakowała to im dałam resztę, tak więc zero poświecenia - tyle samo zachodu co z chrupami. Dzisiaj drzwi miedzy kuchnią, korytarzem a pokojem z Burasami są otwarte. Krzyków brak. Czarna przejdzie się czasami z kuchni do pokoju, wywącha Burasa, fuknie i czym prędzej wraca do siebie czyli na okap w kuchni. Więc chyba już się pogodziła z obecnością intruzów, nie próbuje ich przeganiać, raczej sama się wycofuje. Coco ciągle w tym samym miejscu, Chanel się przemieszcza: szafa - góra, dół albo hyc za telewizor.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto kwi 16, 2013 18:31 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Kinniu, mam dla Ciebie jeszcze jedną radę jeśli nadal masz panikujące i strachliwe kociaki. Polecam Ci karmę uspokajającą - RC Calm. Nie przepadam za tą firmą i wzbraniam się przed ich karmami odkąd dowiedziałam się, że wcale takie dobre nie są, ale ta ewidentnie służy mojej Tosi. Generalnie efekty widać podobno po ok. 10-14 dniach stosowania ale u nas widoczna poprawa była już po 3 dniach. Dostałam próbki od swojego weta, ale na pewno kupię normalne opakowanie.
Nie ma też z reguły problemów z jedzeniem, koty ją lubią i dobrze tolerują. Wypróbuj, jeśli masz okazję :)
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto kwi 16, 2013 20:58 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Niektore koty robią gdzie indziej kupę, gdzie indziej siku, potrzebne są 2 kuwety, to nie ruszą doniczek
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto kwi 16, 2013 21:01 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Widocznie Burasy należą do tych innych, bo ja do tej pory miałam 1 kuwete na dwa koty i było OK
Obrazek

Ewa.KM

Post » Wto kwi 16, 2013 21:03 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Ja już raz miałam 3 kuwety na 3 koty :twisted:
Ale do doniczek nigdy sie nikt nie załatwiał
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto kwi 16, 2013 21:17 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

a ja mam 4 koty i jedną kuwetę i do donic żaden się nie załatwił :kotek: hehe
jo.anna

Post » Wto kwi 16, 2013 21:28 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

A u mnie swego czasu tymczaska Stella wszystkie ówczesne koty nauczyła, że kuweta kuwetą ale skrzynka balkonowa z ziemią to jest to :ok: . I dlatego u mnie wyjście na balkon to najpierw szybki bieg z butelką z wodą i podlanie wszystkiego, a potem dopiero można wypuszczać koty. Bo Kotori przecież dalej u mnie jest i balkonuje :wink: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 16, 2013 21:28 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

A ja nie musze kupowac nawozu do kwiatów
Obrazek

Ewa.KM

Post » Wto kwi 16, 2013 21:32 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Ewa.KM pisze:A ja nie musze kupowac nawozu do kwiatów

heheh :ok:
jo.anna

Post » Śro kwi 17, 2013 7:11 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

A ja mam 2 koty i 3 kuwety :mrgreen: Planuję czwartą :mrgreen: Ale nikt nigdy nie wsadził pazura- i niczego innego :lol: - do doniczki w domu i na balkonie...
W sumie i tak używane są dwie kuwety - każdy ma swoją.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 17, 2013 8:55 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Wczoraj wieczorem Chanel zrobiła sobie spacer do kuchni ale zaraz wróciła do swojego kątka. Próbowały też wyjść na środek pokoju jeszcze przy zapalonym świetle, ale jak mnie zobaczyły czmychnęły z powrotem. One się porozumiewają telepatycznie. Chanel widzi wszystko Coco nie widzi nic i w pewnym momencie obie na raz wychodzą na środek. Noc w miarę spokojnie, juka zabezpieczona brystolem bo nie mam jej gdzie przenieść, siku w kuwecie, kupka i tu niespodzianka, zupełnie gdzie indziej ale tak modelowo ładna, że ze sprzątnięciem nie było problemu. Zdecydowanie musza mieć 2 kuwety, bo grzebią jakby miały etat w żwirowni. Jedzonko - sparzony indyk i saszetka zjedzone, moje chrupki im nie smakowały wiec dobrały się same do tych które zostawił Okeanos. Rano Czarna przyszła na inspekcje ale już nie warczała. Chyba straciła węch bo nie odkryła, ze Chanel znowu w szafie, i widocznie było jej za ciasno bo wyrzuciła trochę ciuchów na podłogę. Kinnia pytałam się kiedyś co one lubią najbardziej, pamiętasz?
Obrazek

Ewa.KM

Post » Śro kwi 17, 2013 22:13 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Tak pamietam.
Jadły suche - ostatnio smakowało bosh sanabell sensitiwe, kurczaka gotowanego z ryżem i warzywami - ostatnio marudziły, surowe mięsko kurczak, indyk, podroby. Są wielkimi fankami puszek np. bozita i animonda. Rybka wszelka jest ok. do tego witaminy, jogurt naturalny (sama im robiłam z ekologicznego mleka a gdy nie miałam dobrego mleka to jadły ten danona z krówką na kubeczku), twarożek. Nie są fankami jajek, chociaz gdy jest z masełkiem to może da się zjeść.

Gang ma sie dobrze. Bafi troszkę przybrała na wadze. Dyzio mizia się tak strasznie, że chce mi się płakać - on potrzebuje człowieka dla siebie :crying:
Prada siedzi i pacza
Zyzia dzisiaj wyciagnęłam spod kołderki. Nie był zachwycony ale gdy dostał puszkę z witaminkami przestał na mnie patrzeć z wyrzutem.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro kwi 17, 2013 23:59 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Dzisiaj wieczorem koty zwiedzały resztę mieszkania. Ktoś na pewno był w łazience (łapki na zlewie) i mąż w swoim pokoju też widział przebiegajacego kota - stawiam na Chanel. Przychodziły tez do jedzenia i kuwety mimo, że ja byłam i Czarna była i światło się paliło. Czarna chyba chce spać z nami, już nie paczy i nie warczy tylko śpi w najlepsze, Coco na stoliku za telewizorem a Chanel pod stołem. Coco po raz pierwszy wyszła ze swego namiotu chociaż światło nie zgaszone. Zjadły już gotowanego mintaja tylko zerkały czy ja pacze. Ja nie umiem zmniejszać i wstawić zdjęć a jak syna prosiłam to prychnął "a co to koci big brother?", ale koty uwielbia. Muszę nad nim popracować albo ponegocjować z mężem
Ostatnio edytowano Sob kwi 20, 2013 12:16 przez Ewa.KM, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw kwi 18, 2013 8:30 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

potrafisz wysłać zdjęcia na mail? jesli tak to wysyłam na pw adres i prześlij je wstawię
Obrazek

Kinnia

Post » Pt kwi 19, 2013 17:08 Re: NIKT NAS NIE CHCE? TO MY DO GANGU IDZIEMY...BURASY

Gang dzisiaj bardzo marudził nad twarożkiem. Wczoraj chętnie zjadł po południu surowe mięsko i podroby. Dzisiaj wszystko jest beee
Zyzio dzisiaj wyszedł 8O sam 8O spod kołderki 8O i gdy go drapałam i głaskałam to ugniatał i mruuuuuuczał. Matko jaki on jest śliczny z tymi pędzelkami na uszkach.
Dyzio jak zwykle aż fikołki robił tak kazał się głaskać.
Domku im trzeba :crying:
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]