Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO-znalazł DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 13, 2013 16:41 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

No tak, zapomniałam, że Ty to nic nie rozumiesz. :lol: :mrgreen:

Zawsze powtarzam, że upilnować się da, jak się chce - mój dom od kilku lat jest niezbitym dowodem. Ale na moim osiedlu cała reszta patrzy na mnie jak na wariatkę. Nawet ci, którym obce koty buszują po sypialniach, "nie wyobrażają sobie nie wypuszczania kotów do ogrodu". :evil:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob kwi 13, 2013 16:46 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Nic nie rozumiem i w dodatku to nieekologiczne nie wypuszczać kotka do ogródka :mrgreen:
Ale ja zawsze byłam ekologiczna inaczej, więc ten argument jest stosowany w domyśle, cobym się śmiechem nie zakrztusiła :lol:
Telefon od pani, której "sąsiedzi koty niszczą!" tez przerabiałam - "niech pani przyjedzie i coś z tym zrobi!" :evil: Bo przecież ona nie po to ma bla-bla... :evil: I niby co ja miałabym z tym zrobić? Drzwi jej pozamykać, czy co? :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob kwi 13, 2013 17:20 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

OKI pisze:Telefon od pani, której "sąsiedzi koty niszczą!" tez przerabiałam - "niech pani przyjedzie i coś z tym zrobi!" :evil: Bo przecież ona nie po to ma bla-bla... :evil: I niby co ja miałabym z tym zrobić? Drzwi jej pozamykać, czy co? :roll:

Psa jej wyadoptować :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob kwi 13, 2013 17:38 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

vailet pisze:3,500zł. za osiatkowanie?To ogromny dom czy mieszkanie 8O Nas nie wyszło dużo bo to samoróbka,ale spisuje się nieźle.Wkońcu musi bo to 10 piętro :wink: Kupiliśmy siatkę najtańszą w rolce i grube mocne listwy+śruby i takie łączenia metalowe.Warto było, choć poprawki musiały być bo to pierwszy raz w życiu TŻ robił :mrgreen: Niee gdybym tyle miała dać...zwyczajnie nie mam.

Koleżance też nie przelewa się, ale czasem inaczej nie da się :?
Kobita jest zagoniona, z chorą mamą, z pracą do 19, balkon z trudniejszych...

U mnie balkon kosztował 500 zl, po znajomości, ublagalam pana od ekspozycji z Muzeum Plakatu. Ale za to paskudnie jest. Gdzybym chciała trochę lepiej, też by było parę tysięcy. U mnie balkon ma wysokości 4 m.

Słyszę, jak ludzie sobie radzą, to kosztuje. Ona ma taką sytuację, że płaci i wymaga. Nie ma czasu na przymiarki i porównania. A koty ma jak moje, około 7-8 kilo.

To nieważne, my jesteśmy oswojone z tym bólem. Nowi w klubie -nie. :lol:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Sob kwi 13, 2013 17:45 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Szalony Kot pisze:
OKI pisze:Telefon od pani, której "sąsiedzi koty niszczą!" tez przerabiałam - "niech pani przyjedzie i coś z tym zrobi!" :evil: Bo przecież ona nie po to ma bla-bla... :evil: I niby co ja miałabym z tym zrobić? Drzwi jej pozamykać, czy co? :roll:

Psa jej wyadoptować :mrgreen:

Raczej tej pani nie :?
Wg mnie pies jest o wiele bardziej wymagający od kota.
Kota wystarczy znosić, psa trzeba wychowywać :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro kwi 17, 2013 8:55 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Co słychać u Mikusia, czy jakieś domki na horyzoncie? :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Czw kwi 18, 2013 14:32 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Byłam w Dermawecie wczoraj z Ziutkiem. Opowiedziałam o Mikusiu. Panie poprosiły o namiary i fotki. Dzisiaj wysłałam. Może coś znajdą. Dermawet na pewno może poprawić Mikusiowi komfort życia, panie wtki sprawne i nowoczesne. :wink:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Sob kwi 20, 2013 16:54 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Lamiglowka, dzieki serdeczne za Mikusiowa reklame. :) Moze wreszcie znajdzie sie ten wlasciwy dom.
Pani Mikusia pytala mnie ostatnio o "postepy", martwia sie, ze data ich wyjazdu zbliza sie. Zapewnilam, ze bede tymczasowac Mikusia w razie potrzeby, ale sama wiem, ze to nie jest dobre rozwiazanie. :(
Obrazek

Agneska

Post » Sob kwi 20, 2013 17:47 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Nikt nie pyta o niego 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Sob kwi 20, 2013 18:17 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

edu pisze:Nikt nie pyta o niego 8O

Pyta. Ale co z tego. Nikt nie czyta ogłoszenia DOKŁADNIE!
Mam nawet ja pytania na maile, ja ogłoszeniodawca, pytania o niego bo wielu nawet nie doczytało z kim mają się skontaktować. A wsio jest podane.
Zasadę mam jedną. Anonimy ignoruję. Podpisane maile odsyłam z krótkim tekstem gdzie i do kogo oraz dołączam kilka zdań jaki dom jest poszukiwany. Jeśli spełniają warunki niech dzwonią i piszą do Pilicjanta nr 1. Z tego co wiem, raczej nikt nie odezwał się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 05, 2013 22:19 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Na FB wiadomość napisała pani z Watford, spod Londynu. Jest zainteresowana adopcją, tylko pyta, czy to w ogóle możliwe...
W którą stronę jadą opiekunowie Mikusia? :oops:

Prosiłam o kontakt bezpośredni z Agneską, oby się odezwała :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon maja 06, 2013 5:17 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Odpisalam, zobaczymy co dalej.
Obrazek

Agneska

Post » Pon maja 06, 2013 6:45 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

to trzymam kciuki, żeby było to „dalej”
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon maja 06, 2013 8:52 Re: Mikuś - 3-letni kocur w typie MCO

Witam szanowne kociary :D

To ja pytajaca z Watford. Wiem ze Agnieszka pisala ze Mikus ma miec dom nie wychodzacy. Coz mieszkam w domu z ogrodem i moje MCO zwasze wychodzily. Ale nigdy nie same. Nigdy tez nie zostawialam ich jak wychodzilam z domu. To madre i inteligentne koty. Nie uciekaja, przychodza na zawolanie. Nie mam duzo wpisow na miau. Zalozylam tylko jeden post, gdy moj ukochany Whiskus zachorowal na raka. Niestety pomomo tego ze ja i weterynarze zrobilismy wszystko Whiskus przegral walke po 12 dniach od biopsji. To dopiero miesiac jak odszedl.
A wiecie .... Mikus urodzil sie w tym samym miesiacu i roku co Whiskus. I jest tak bardzo podobny do Whiskusia.
Zdaje sobie sprawe ze nie bede mogla go adoptowac ze wzgledu na wymogi, ale w takim przypadku pozwolcie przynajmniej pomoc. Wiem ze karma jest droga, wiec jak Mikus nie znajdzie DS, to dajcie znac a bede go wspomagala wirtualnie.
Pozdrawiam
Iza

izabela132

Od: Pon kwi 30, 2012 12:05

[poprzednia][następna]