wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 18:27 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

No to za badania :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie kwi 14, 2013 18:39 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Jako że "zdycham" powalona przez przeziębienie napiszę tylko - oprócz tego, że 90% czasu spędziła w dużym pokoju, w życiu Fio nie zaszły większe zmiany. Cały czas miałam ją na oku - nie doszło ani do zaczepek, ani do wyrazów miłości - koty na siebie popatrzyły, powąchały się (nie Ciel - jemu Fionka dała odpór sycząc i grożąc łapą gdy tylko był o krok od niej) i przeszły nad poszerzeniem stanu kotów do porządku dziennego.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 14, 2013 21:35 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor dużo zdrówka :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie kwi 14, 2013 21:39 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Blekitny.Irys pisze:Alienor dużo zdrówka :ok:

:ok:

:ok: :ok: :ok: now łasnie...zdróweczka Kochana
agula76

Post » Nie kwi 14, 2013 22:58 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

agula76 pisze:
Blekitny.Irys pisze:Alienor dużo zdrówka :ok:

:ok:

:ok: :ok: :ok: now łasnie...zdróweczka Kochana

Podpisuje sie obiema rękoma :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon kwi 15, 2013 9:16 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Zdrówka dla Was obu :ok:

Erin

Post » Pon kwi 15, 2013 10:00 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

No Fio zdrowie całkiem całkiem - dziś zrobiła kupę do kuwetki i wzorowo ją zakopała. Co do siuśków miewam problem z odsiusianiem bo pęcherz jest prawie pusty i nawet już wiem czemu - Fionka wpadła na chytry sposób i jak się zbierze to najwidoczniej się zaczyna podmywać, a wtedy cewka moczowa się otwiera i siuśki wylatują (w większości). Więc potem jak chcę ją odsikać bo czas byłby, niewiele jest w pęcherzu i trudno go wycisnąć bo się przesuwa w ręce. Tak że 1 raz dziennie jest porządne odsikanie przeze mnie, czasem się uda 2 razy;pozostałe Fioninka sama "obsługuje".
Ja niestety na L4, bo głos straciłam kompletnie i kaszel mnie dusi, ale będzie dobrze. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon kwi 15, 2013 10:09 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

To może taki sposób byłby bardziej efektywny.
TAk jak przy małych kociakach stymulowanie czymś wilgotnym.
Bo to mi sie wydaje mimo wszystko jakis ruch w dobrą stronę.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon kwi 15, 2013 10:34 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Za samodzielne kuwetkowanie cały czas trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon kwi 15, 2013 15:30 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Broszka pisze:Za samodzielne kuwetkowanie cały czas trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Ja tez :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto kwi 16, 2013 10:15 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Cocarboxylaza wykupiona - dzięki odebraniu jej o właściwej godzinie opakowanie z 5 zastrzykami (dla kota 10) kosztowało 90,10 zł a nie 110. :ok:

Drobny problem z odsikiwaniem sposobem fioninym polega na tym, ze nie opróżnia on pęcherza do końca, więc te żałosne resztki, które zostają w środku mogą się dalej "kisić" a to niezdrowo. Bo niestety wyciśnięcie opróżnionego w 70% pęcherza jest o wiele trudniejsze niż wypełnionego w 70%. Ale jakoś musimy dać radę.

Alienor

Post » Wto kwi 16, 2013 20:19 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Mocno trzymam kciuki za Fioneczkę, tyle się już udało, na pewno kuwetkowanie też się poprawi..... musi się poprawić :!: :!: :!: :!: Dzięki tobie koteczka wygrała drugie życie :P

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Wto kwi 16, 2013 20:58 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Niezmiennie mam nadzieję, że będzie tylko lepiej i lepiej, zwłaszcza że w czwartek Kasia (ultra75) ma nam pożyczyć lampę Bioptron :ok: . Więc jutro zadzwonię i może jakoś dostanę wytyczne od pani Halinki jak rehabilitować tą lampą no i przy okazji umówię Fio na wizytę. Bo wczoraj byłam prawie niema, dziś już tylko skrzeczę i mam napady kaszlu, więc jutro może będzie jeszcze lepiej :ok: .
Aha, Fiona została oficjalnie uznana za kotka łóżeczkowego - 85% czasu spędza na moim łóżku. Te pozostałe 15% to w plamie słońca pod drzwiami balkonowymi, na krótkich spacerkach okołokuwetowych i w wiaderku z karmą suchą. Bo jeśli Kotori otworzyła to wiaderko, to żaden normalny kot nie będzie jadł z miski, tylko z wiaderka, prawda :roll: . Tyle z tego, że wtedy gimnastykuje łapięta.

Alienor

Post » Śro kwi 17, 2013 6:39 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Przywitam się z rana i tradycyjnie :ok:

Erin

Post » Śro kwi 17, 2013 7:50 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

za Fioneczkę i za Twoje zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]