Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 15, 2013 20:29 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

zaglądam wieczorową porą.

petroniusz - daj znać jak będziesz wiedzieć.
tri (łatwiej się pisze niż mata hari :wink: ) - czekamy na wieści co u niej i jak z dt u tej dziewczyny.

migota a jak w ogóle wygląda sytuacja z kotami w koneserze? wiadomo może kiedy koty 'dostaną eksmisję' stamtąd?

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Pon kwi 15, 2013 20:50 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Uzupełniłam wpłaty na s. 9. Jest już 185 zł. Dziękuję

Kotka zostanie w lecznicy do czwartku. Na szczęście zaczęła jeść. Co do DT to czekam na odpowiedź czy się zgramy w czwartek i mam nadzieję, że się DT nie rozmyśli.,

Rozumiem obawy Petroniusza, nic na siłę. Miziastej nie trzeba oswajać, ona już całkiem oswojona i z pewnością w każdym domu poczuje się jak u siebie. Żebym tylko ją znalazła, bo kto wie czy jeszcze gdzieś tam się chowa, czy w ogóle żyje.

Tak sobie myślę, że poczekajmy z ogłaszaniem tych kotów. Jak umieścimy Tri w DT to ja będę szukać Miziastej, a tu będziemy wołać o DT dla niej. Żeby po kolei. Maciusiowi to przydałby się na początek ogród przy DT, taki, z którego nie chciałoby mu się uciekać. A trzem krówkom i czarnej można by poszukać np.stajni. Bo one dzikie i chyba nie ma co oswajać, chociaż kto wie.

Edit: Co do eksmisji to nie wiem, ale zwykle gdy coś się działo to dowiadywałyśmy się po fakcie. Mam nadzieję, że teraz dowiemy się na czas.

Edit: Zapomniałam jeszcze o siostrach Maciusia, Pingwince i Szylkretce, ale one też bardzo dzikie są.
Trudno będzie znaleźć miejsce dla tych dzikusek. Maciuś to tam jedyny chłopak.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pon kwi 15, 2013 20:59 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

To póki co, Migoto proszę Cię, wytypuj któregoś z kotów do zrobienia banerka.
Poproszę znajomą by zrobiła, z odniesieniem do wątku na którym jest kot.
Będę go roznosić po forum i wy też :D mam nadzieję, może i to pomoże znaleźć DT/DS.
Wtedy na wątku trzeba by coś więcej o danym kocie napisać.
Od czegoś trzeba zacząć.
Tri może się uda z tym DT, jak nie to jej zrobimy banerek ? Lub wolisz innego kota na banerek?
Jeśli innego, to już teraz można robić i zakładamy do podpisów , pomyśl :D i powiedz.
Krówki do stajni niezła myśl. Może by im oddzielny wątek zrobić i spróbować stadem
całym :wink: do stajni polecić.
Krówki są piękne w stadach. Może by je nazwać Milki Trzy :mrgreen: (teraz żartuję )
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon kwi 15, 2013 21:00 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon kwi 15, 2013 21:00 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

viewtopic.php?f=1&t=145221&start=15 To link do s.2 wątku Koneserowców, gdzie rozpisałam wszystkie koty. O których wiem.
Obrazek

Migota

Post » Pon kwi 15, 2013 21:01 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Wiem, wiem - tylko nie wiem, którego na banerek dać.
Czy czekamy do czwartku na decyzję o Tri , żeby w razie czego ją dać ?
Czy innego kota juz` teraz typujesz na baner ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 21:06 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Monika_Krk pisze:Krówki są piękne w stadach. Może by je nazwać Milki Trzy :mrgreen: (teraz żartuję )

Ale to fajny pomysł :D
A dałoby się Tri, Maciusia i Miziastą (może się znajdzie) na banerek? Czy lepiej pojedynczo? Bo jeśli jednego to Maciusia.
A resztę hurtem do stajni.
Monika, jesteś niezastąpiona. Dzięki za wszystko.
Obrazek

Migota

Post » Pon kwi 15, 2013 21:12 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Ja się na banerkach nie znam- muszę zapytać.
:D

Jeśli się da, to było by fajnie.

Na razie idę wyłudzić jeden banerek dla 3 kotów, albo 3 banerki osobne w takim razie :ok:

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 21:32 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dzięki i do jutra
Obrazek

Migota

Post » Pon kwi 15, 2013 21:42 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Do jutra :ok:

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 22:19 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

a ja się zalogowałam i pojszłam w siną dal a tu się dzieje oj dzieje :wink:

to po kolei: :twisted:
fajnie, że tri je.
plan pt "dla każdego kota coś odpowiedniego" bardzo mi odpowiada
'milki trzy' to fajny pomysł
:wink:

migota, dla maciusia wg mnie nie można szukać dt z ogrodem, tylko dt 'zamkniętego'. a to dlatego, że kot po przywiezieniu w nowe miejsce jeżeli jest wypuszczany na dwór, łatwo się gubi i często próbuje wrócić do starego miejsca (te słynne powroty kotów które przemierzają nieraz dziesiątki km - koty jak ptaki orientują się przy pomocy pola magnetycznego ziemi). jedynym sposobem aby tego nie robił, jest zamknięcie go w domu - wtedy ma czas żeby uznać miejsce za swoje. w przypadku maciusia to jest potrzebne jeszcze do tego aby się oswoił i zamienił w domowego kota (a żeby już udomowionego kota przyzwyczaić do ogrodu i okolicy, trzeba go wyprowadzać w szelkach jakiś czas). reasumując, dla maciusia nie ma znaczenia, czy dt będzie mieć ogród czy nie.

do ogłoszeń, ale i do wątków też (dzięki nim koty też znajdują domy) podstawa to dobre, ciekawe zdjęcia. zwłaszcza dla kotów do domu, czyli maciusia i miziastej. ludzie patrzą oczami, więc trzeba się czymś wyróżnić. do ogłoszeń trzeba byłoby im zrobić nowe zdjęcia - mam nadzieję, że już z dt, bo inaczej ze zdjęciami problem.

czekamy na potwierdzenie, czy tri idzie do dt, może wyklaruje się sytuacja z petroniuszem (w sensie wzięcia miziastej na dt) a jak nie, to szukamy dt.

widzę, że wszyscy poszli spać :twisted: to do jutra

.Mia.

Post » Wto kwi 16, 2013 8:47 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dziś będę później, muszę pobiegać w realnym świecie tu i tam.
Czekamy na odpowiedź z banerkami.
:ok:

Monika_Krk

Post » Wto kwi 16, 2013 17:29 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Jednak nie ma DT dla Tri :cry: Więc chyba dla niej banerek najpilniejszy.
Obrazek

Migota

Post » Wto kwi 16, 2013 17:34 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Banerek będzie chyba taki migający dla wszystkich 3 .
Może się uda je wszystkie zapakować.
Ja będę wieczorem na dłużej, teraz wpadłam na chwilę.
Będziemy wspólnie myśleć co dalej.
Gdyby było trzeba Tri dostanie też osobny banerek.

Nic to - niech Szalony_Kot rusza z Tri na FB, Maciusia i Miziastą też niech bierze jeśli może
nam pomóc.

Monika_Krk

Post » Wto kwi 16, 2013 17:34 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

zaglądam.

nie ma? szkoda, rozmyśliła się ta dziewczyna? kurczę, a za dwa dni wypisują ją z lecznicy... :(

.Mia.

[poprzednia][następna]