Prakseda pisze:(...)
Ciekawe jak jeż się drapie, gdy go pchła gryzie pod kolcami?
Po pyszczku i brzuchu to i owszem widziałam, że się drapie.
Jeże drapią się prześmiesznie. Nie uwierzycie jaki mają zasięg tylnej łapy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Nemi pisze:Prakseda pisze:(...)
Jeże drapią się prześmiesznie. Nie uwierzycie jaki mają zasięg tylnej łapyA flejtuchami są strasznymi. No ja rozumiem, że szanujący się kot może rozchlapać - "bo miska był podstępna"
Ale w jeżowych miskach, po konsumpcji można znaleźć nie do końca trafione prezenty.... tak jak pisze Prakseda. Fuj
mziel52 pisze:Chyba temperatura nocna ma tu znaczenie, bo jeże nocą funkcjonują. Ja bym parę dni poczekała jeszcze.
Tu trochę ciekawych informacji
http://www.helpanimals.pl/?jak-jezom-po ... c-zime,546
I jako bonus ten obrazek jeżowego oseska, z ciekawego artykułu
http://naszejeze.org/zdjecia/domye/2010 ... 786812.pdf
Prakseda pisze:Mam też kosmate myśli, w sprawie jeży. Jak samiec radzi sobie w czasie kopulacji. Przecież nawet złożone kolce kłują go w brzuszek, chyba?
Nemi, czy myślisz, że w weekend można jeża wypuścić? Chyba już wiosna, najważniejsze, że śniegi puściły i jest dostęp do gleby. Nie wiem, czy już dość robali się pokazało, czy będzie miał co jeść?
kussad pisze:Codziennie zaglądam do Was i szukam nowości o jeżyku![]()
Agnieszko mieszkacie stosunkowo niedaleko - czy gdzieś w pobliżu znacie jakąś dobrą lecznicę - nasza prawdopodobnie przestaje istnieć a już trzeba zaszczepić Choco
Przepraszam za zadawanie tutaj tego pytania. Oczywiście sprawdzałam w ABC ale tam informacje są bardzo nieaktualne i bardzo krytyczne do lecznicy, którą znam sprzed lat. Nie wiem kto mieszka w pobliżu "Królikarni"
Choco to typ suczki, która po przekroczeniu drzwi lecznicy prawie ze strachu dostaje drgawek więc też ważna jest odległość
boni pisze:w sklepie ZIUTA I KROPKA warszawa wlochy dla praksedy mam 3 worki kociej karmy .
kto chetne do poocy i odbioru?![]()
22 863 99 99 11-19 . prosze dzwonic od wtorku.
MonikaSt pisze:Można uznać, że jeżem już jesteście zżyci. Świetnie się wpasował. Na pewno nie zostanie rezydentem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 62 gości