Z piekła rodem II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 12, 2013 8:22 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Kneble raczej :twisted: Kagance mogą nie podziałać :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 12, 2013 19:10 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Ręce mi opadają :(
Kirys potrzebuje RTG płuc. Na początek :? W zasadzie początek to już jest zrobiony - pobrana krew na jonogram. Coś jest nie tak z serduchem albo z płucami (to jest ta lepsza opcja). Generalnie - serca prawie nie słychać stetoskopem :? Jak się wnerwił przy pobieraniu krwi, to dopiero było słychać normalnie - jakieś 20 sekund i znowu cisza :roll:
Kara ma pobraną krew kontrolnie.
Claude grzyba nie ma i to jest najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia.
Wylazły pobójkowe łysiny wokół oczu i pierwsze co, to podejrzenie grzybicy :roll: Ale ufff... tylko oberwał...

SirNicka czuć już nawet na klatce schodowej :evil:

OKI

Post » Pt kwi 12, 2013 19:53 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Claude był szczepiony na grzyba, jakby go miał, to bym go sprała :twisted:
Kirys, no, bez jaj, co Ty wyrabiasz, serduszka Ci nie wmontowali :roll: ? No, rozumki to giną na taśmach montażowych, ale serducho 8O
Kara :ok:

SirNick wiosnę poczuł :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 12, 2013 19:59 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Kara właśnie siurnęła na posłanie na klatce SirNicka :? Oberwała Proverą :roll:
SirNick zaraz też oberwie, jak się nie przestanie drzeć.
Rzężączka sie zapowietrza.
Kirys leży smutny z nosem w kaloryferze. Zapomniałam poprosić weta, żeby jeszcze fT4 zrobić, a w sumie od tego zaczęliśmy rozmowę. Zadzwonię jutro, może jeszcze się uda z tej samej surowicy. Gnój waży 2,30 - od początku roku przybyło mu 30 deko :? To już Kara ma 2,7.
Wszystko jest nie tak :(

OKI

Post » Pt kwi 12, 2013 20:00 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

:( nie, nie tak :(
Jakim cudem Kara siknęła na posłanko SirNicka :oops: ?

alix76

Post » Pt kwi 12, 2013 20:02 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Nie na posłanko SirNicka, tylko posłanko, które leży na jego klatce. Musialam coś położyć, bo by se łapy połamały łażąc górą :roll:

OKI

Post » Pt kwi 12, 2013 21:20 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Kurczę.. Co u Kirysa podejrzewają, tylko serducho/płuca?
a fT4 to nie tarczyca?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt kwi 12, 2013 21:34 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Tarczyca, ale jeśli jest problem z sercem, to tarczycę warto zbadać.
Na razie nic nie podejrzewają, bo osłuchowo nie słychać prawie nic i już to nie jest normalne.
Kirys też się normalnie nie zachowuje, jest taki wiotki jakiś, nie rośnie, nie przybiera na wadze, jest za spokojny.
Są momenty, gdy porusza się fatalnie - ZuzCat wczoraj akurat trafiła taką chwilę.
Nawet kazałam obadać dziś kolanka, czy to nie kolejny kociak ze zwichnięciem, ale wszystko gra.
Zrobię RTG płuc - czy tu się nic nie dzieje, no i pokaże takie podstawowe rzeczy, jak wielkość serca, położenie, ew. jakieś płyny.

OKI

Post » Sob kwi 13, 2013 6:49 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Kciukam za Kiryska :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob kwi 13, 2013 8:02 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:Tarczyca, ale jeśli jest problem z sercem, to tarczycę warto zbadać.
Na razie nic nie podejrzewają, bo osłuchowo nie słychać prawie nic i już to nie jest normalne.
Kirys też się normalnie nie zachowuje, jest taki wiotki jakiś, nie rośnie, nie przybiera na wadze, jest za spokojny.
Są momenty, gdy porusza się fatalnie - ZuzCat wczoraj akurat trafiła taką chwilę.
Nawet kazałam obadać dziś kolanka, czy to nie kolejny kociak ze zwichnięciem, ale wszystko gra.
Zrobię RTG płuc - czy tu się nic nie dzieje, no i pokaże takie podstawowe rzeczy, jak wielkość serca, położenie, ew. jakieś płyny.

Współczuję :( ...
Na tą chwilkę bazarkiem nawet cieńko, bo mam dwa tyg. niecałe do egzaminów i pasuję...
Może w maju, tyle że muszę podnieść Uciechowską Skarpetę :( Nie mamy kasy na hotel dla jednego psa...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob kwi 13, 2013 9:07 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Miałam wczoraj totalną załamkę po powrocie od weta.
Dziś już jakby lepiej trochę, wyspałam się, pogoda fajna - jakoś to będzie ;)
Kirynio też lepszy z rana, on najgorzej wieczorem się czuje. W każdym razie motorek nie jest zepsuty :D
Krzykaczka z bratem dostała na noc eksmisję z sypialni - teraz odrabia zaległości :roll:

OKI

Post » Sob kwi 13, 2013 16:29 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Nie wiem, czemu, nie pytaj :?
Podobno Kara ma wyniki w porządku, jonogram Kirysa też chyba niewiele nam powie, choć nie wszystko jest w normie. Dorobią jeszcze T4.
Krzykaczy i śmierdziele pomorduję - to nawet nie będzie dużo trupów :evil:

OKI

Post » Nie kwi 14, 2013 14:56 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Obrazek
Schowaliśmy się :twisted:

OKI

Post » Nie kwi 14, 2013 14:59 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Mimikra :lol:

alix76

[poprzednia][następna]