Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 12, 2013 8:36 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Mata Hari, koniecznie :D
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Pt kwi 12, 2013 8:43 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Obrazek

Dziewczyny lub Migoto - ja nie mam danych - HELP .
Proszę niech ktoś mi prześle, bo też chce mieć z głowy przelew .

A tak to stajam w boksie, buksuje oponkami i czekam Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 12, 2013 16:27 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt kwi 12, 2013 12:09 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Odłamkowym - cel - pal. Poszło.
Melduję, że wysłałam przelew. Obrazek
Teraz idę po prośbie , tu i tam.
Mnie się wydaje, że nawet niewielkie kwoty , po 5 zł - ale jak wyśle więcej osób to zawsze się uzbiera.
Idę agitować - warto zawalczyć o kocicę.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt kwi 12, 2013 12:51 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Migoto - jest tak :

Zakradłam się Obrazek na znajome wątki prosząc o pomoc
na leczenie kocicy .
Może się szczęście do niej uśmiechnie i ktoś prześle jakiś grosik.
Tylko gdyby tak się stało, będziesz musiała podać ludziom dane do przelewu,
nie tu - oczywiście, e-mailowo .

Myślę , że kocica już tyle przeszła , że warto o nią zawalczyć właśnie teraz, gdy ma szanse na DS.

Nie wiem, jaki będzie odzew - wiadomo , każdemu teraz ciężko, ale a nuż się nam uda, jeszcze zebrać
jakieś finanse na jej leczenie.

Idę jeszcze zaglądnąć tu i tam.
Obrazek

Monika_Krk

Post » Pt kwi 12, 2013 13:05 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Monika_KrK :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt kwi 12, 2013 13:15 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

violet pisze:Monika_KrK :ok:

Violet :D
Robim co możiem . Migota i tak odwala najcięższą robotę.
No a to, że kotka dała się w końcu złapać i ma szanse na DS , ho ho,
nie zmarnujemy tej szansy dla niej. :ok:

Monika_Krk

Post » Pt kwi 12, 2013 13:19 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

No toć pewnie :ok:
Ciekawe, czy Migota zgodzi się na imię (zaproponowane przez Ciebie/mnie) – Mata Hari :?:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt kwi 12, 2013 13:40 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Podchody działają Monika, z kotkinsowego wątku przybyłam :mrgreen:
Dajcież jakieś dane do konta, wpłacę grosza.
Niewiele, bo jak co miesiąc o tej porze jestem spłukana jak kaczątko na wiosennym deszczu, ale choć grosz dołożę.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt kwi 12, 2013 15:36 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Jeszcze wkleję zdjęcia kotki , gdyby zaglądały ciocie jakieś :

Obrazek

Obrazek

Takie cudo się ukrywało przed światem , o :!:

Monika_Krk

Post » Pt kwi 12, 2013 15:39 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Cudna :1luvu:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Pt kwi 12, 2013 16:15 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dwa przelewy już doszły. Dziękuję. Wieczorem napiszę więcej bo teraz muszę zaraz oddać kompa.
Najważniejsza wiadomość jest taka, że nie znaleźli u Tri nic poważnego poza tą infekcją i zareagowała już na leki więc będzie dobrze. Dziękuję wszystkim, doczytam wątek wieczorem.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pt kwi 12, 2013 17:03 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

jestem i ja.
widzę, że się działo dzisiaj sporo, monika działała i jak po wpisach widać, skutecznie :wink:

dobrze, że koteczce nie dolega nic poważnego.

jeżeli się diagnoza potwierdzi na 100%, to po wyleczeniu będzie problem co dalej z nią zrobić. wypuścić żal, nie mówiąc o tym, że nie wiadomo jak później z łapaniem, potencjalny domek jeszcze się nie osiatkował i jak rozumiem z twoich migota wypowiedzi, zabiera się za to jak pies do jeża. wygląda na to, że najlepiej byłoby znaleźć dt. ale z tym trudno...
tak sobie myślę, może koteczka mogłaby trafić do tego potencjalnego ds "warunkowo"? np. umówić się z nią (za pomocą umowy pa), że w ciągu półtora, dwóch miesięcy osiatkuje balkon. a jeżeli nie, to zabieramy kicię... wiem, tu pojawia się pytanie dokąd, ale może zadziałałoby to na zasadzie: dom przywiąże się do koteczki i będzie chciał wszystko zrobić żeby ją zatrzymać.
nie wiem zresztą, na ile odpowiedzialna jest potencjalna opiekunka kici, bo ja też nie mam osiatkowanego balkonu, ale kota wypuszczam na balkon w szelkach i tylko pod moim nadzorem. okna uchylne można zaś szybko zabezpieczyć ogranicznikami. wiem, że nikt nie ma rentgena w oczach i nie prześwietli obowiązkowości i odpowiedzialności przyszłego opiekuna, ale zawsze można trochę wywnioskować z rozmów.

bo wypuścić teraz kicię to chyba najgorszy wariant, w ten sposób nigdy nie trafi do domku...

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Pt kwi 12, 2013 17:14 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dziewczyny, jeśli dom się dłużej nie będzie odzywał, to mogę wrzucić na FB jokota raz jeszcze - tam było jakieś zainteresowanie koteczką...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt kwi 12, 2013 17:53 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

poczekajmy, niech migota się wypowie.
z tego co ja rozumiem, dom jest w kontakcie, tylko nie osiatkował jeszcze okien i średnio mu to idzie... i tylko migota może wiedzieć/przypuszczać, czy mimo to można zaufać domkowi.
ogłoszenia pewnie się przydadzą, tylko jest gorący problem (migota potwierdzi/zdementuje) że kicia po "wyjściu" z lecznicy nie ma dokąd pójść...
a może jokot ma jakieś miejsce, w którym mógłby ją przetrzymać? strasznie szkoda byłoby ją wypuszczać na dwór z powodu braku dt...

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Pt kwi 12, 2013 19:52 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

A ona miała wydarzenie na Fej-zboku :wink: i tam widziałam wpis z 28 marca gdzie ktoś
mówił, że jej chce dac dom.
Nie wiem, czy to ta sama osoba.

O tu wpis z 28 marca :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater

Musi się Migota wypowiedzieć, w razie gdyby domki były z jakichś powodów na nie - to będziem
jej robić ogłoszenia wszędzie. Ja zrobię - nauczę się , a co. :twisted:
No ważne , że się ruch tutaj zrobił, jest szansa to warto zawalczyć.
A trochę nas tu jest .

"Kupą Mości Panowie, kupą, w kupie raźniej " - Obrazek jak mawiał Pan Zagłoba.

Monika_Krk

[poprzednia][następna]