wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 12, 2013 7:38 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Nie wiem czy zauważyliście, ale testy FeLV/FIV ujemne :piwa: . Ja się cieszę i to bardzo - jeden problem z głowy :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 12, 2013 7:41 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Super :ok:
Głaski dla Królewny :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt kwi 12, 2013 9:08 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Super wieści :ok: :ok: :ok:
A co z rehabilitacją? I wyjazdem do Wro na konsultacje?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt kwi 12, 2013 9:51 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Jasne, ze zauważyłam wyniki testów i ciesze się baaardzo :D
I przyłączam się do pytania Broszki.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt kwi 12, 2013 10:08 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

29.04 - urlop zamówiony, wizyta też, więc jedziemy do Wrocławia :ok: z Fio do dr Wrzoska :D . Kinnia umówiła wizytę bo ja co dzwoniłam to albo zajęte, albo nie odbierają, albo nikt nie jest władny :roll:
W tym tygodniu zadzwonię i się dopytam w sprawie rehabilitacji - w sensie ile trzeba odczekać po operacji.
I poprosimy o dobre myśli i wsparcie duchowe, bo to się zawsze przyda :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt kwi 12, 2013 10:28 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dobre myśli i wsparcie – są! :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt kwi 12, 2013 10:34 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

violet pisze:Dobre myśli i wsparcie – są! :ok:

Fionka :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt kwi 12, 2013 19:56 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Witam. Jestem nowa na forum. Trafiłam tutaj z fb. Wpisuje się, bo bardzo wciągnęło mnie historia Fionki. Przeczytałam cały wątek. Chylę czoła za Wasze zaangażowanie. Podziwiam WAs bardzo, bo wiem że ja....chyba bym nie wzięła na siebie takich obowiązków :oops: . Tym bardziej jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych działań. Wpisuję sie, bo chciałabym śledzić postępy Fionki.

Iwciach1

Od: Pt kwi 12, 2013 19:49

Post » Pt kwi 12, 2013 20:39 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Witamy i zapraszamy - rozgość się.
W sumie nie jestem jakimś niesamowitym wyjątkiem na forum - kamari, Justa&zwierzaki, Szenila, jopop - one opiekują się jeszcze cięższymi przypadkami. Przy Fionie - cóż, nadałam jej imię, więc jak mogłabym pozwolić jej umrzeć tylko dlatego, że nie ma miejsca, żeby ją leczyć i rehabilitować? Dlatego przyjęłam ją pod swój dach i nauczyłam się odsikiwać i odkupkowywać kicię. Zresztą ona odwdzięcza się mi taką dozą miłości, że to aż niesamowite u kotki, która tak bardzo ucierpiała z winy człowieka. Fiona jest miła, łagodna, ciekawa życia, spokojna, niekonfliktowa, radosna i pełna miłości. Uwielbia pieszczoty i dobre jedzenie - pewnie jednego i drugiego nie miała zbyt wiele. Na razie nie widać, żeby ją jakoś bardzo ciągnęło do zabawy - piłeczki leżą u niej spokojnie, gdy zwiedzała pokój (ze mną w roli matki-kwoki) przemaszerowała przez tunel, ale nie próbowała się nawet bawić tak jak to robią inne koty. Możliwe że to efekt uszkodzeń i bólu - porusza się przecież także ostrożniej niż reszta kociastych. Z czasem okaże się - gdy już wyleczymy Fioninkę na dobre - jakie zabawy lubi :ok: .

Alienor

Post » Pt kwi 12, 2013 21:05 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Kinnia jest zdolna. Kinnia dopadnie i drugiego doktorka dla Fiśki :mrgreen: . Najpierw konsultacja u chirurga -traumatologa, potem u neurologa a potem cała reszta ...... :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob kwi 13, 2013 10:08 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Pozdrawiamy i kciuki nadal trzymamy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob kwi 13, 2013 10:45 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 13, 2013 11:55 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Cocarboxylaza dla Fio będzie w poniedziałek - niestety podrożała i teraz kosztuje 110 zł za opakowanie, ale grunt że jest. Maleńka kombinuje, że fajnie byłoby wyjść na spacerek po domu, ale ze względu na ogólne rozbicie (przeziębiłam się paskudnie) spacerki muszą być dość krótkie, bo nie daję rady a przed entuzjazmem Ciela trzeba ją chronić, bo on ma straszne ADHD. A poza tym turlamy się jakoś, robimy kupkę i siusiu (ze wspomaganiem, ale i tak nieźle), miziamy się i gadamy sobie oraz przysypiamy słodko, bo ciśnienie dziś szaleje góra-dół latając bez ustanku.

Alienor

Post » Nie kwi 14, 2013 8:54 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie kwi 14, 2013 10:46 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

29 kwietnia o godzinie 15,30 Fiona ma wizytę u dr Wrzoska. Nad traumatologiem "pracuję".
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]