Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 11, 2013 7:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzieńdoberek czwartkowo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw kwi 11, 2013 10:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ja też zwróciłam uwagę na te oczy :1luvu:
Zuza, masz niesamowity talent. kiedyś jakiś artysta powiedział mi, że w portretach najważniejszą rzeczą są oczy.......i miał rację :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw kwi 11, 2013 11:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

chyba ustawię się w kolejce z moimi paskudami ..bo my też chcemy take :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw kwi 11, 2013 11:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Piękne ! czekamy na więcej zdjęć i namalowanych obrazków . :D
Co U ciebie i zwierzaczków ?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw kwi 11, 2013 11:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

dorcia44 pisze:chyba ustawię się w kolejce z moimi paskudami ..bo my też chcemy take :oops:

No to lista chętnych na Zuzi pracę się wydłuża!! :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 11, 2013 14:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Co za obraz i te oczyska Timorki 8O
Aż zacieram rączki na obrazy moich chłopaczków :mrgreen: :ryk:

Cudaczek może być kotem lubiącym polować na rybki :mrgreen: tylko czekać jak w lecie w pyszczku którąś przywlecze :ryk:

Kubuś trzy lata temu przed wigilią polował w wannie na karpie. Początkowo siedział na brzegu i próbował łapą sięgnąć ryby. Sposób ten jednak okazał się mało efektowny i w konsekwencji wskoczył do wanny. Biedny nie wiedział co ma robić, łapać ryby czy uciekać z wody :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw kwi 11, 2013 15:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Miraclle pisze:Co za obraz i te oczyska Timorki 8O

Cudaczek może być kotem lubiącym polować na rybki :mrgreen: tylko czekać jak w lecie w pyszczku którąś przywlecze :ryk:

Kubuś trzy lata temu przed wigilią polował w wannie na karpie. Początkowo siedział na brzegu i próbował łapą sięgnąć ryby. Sposób ten jednak okazał się mało efektowny i w konsekwencji wskoczył do wanny. Biedny nie wiedział co ma robić, łapać ryby czy uciekać z wody :ryk:

A mnie jest żal Kubusia .... :cry:
chciał rybcie, a tu .... wanna pełna wody ....
ależ on się musiał wystraszyć :strach:

Tośka lubiła mi towarzyszyć, gdy brałam kąpiel w wannie, siedziała lub spacerowała po brzegu wanny.
Kiedyś chciała złapać gąbkę pływająca w wodzie i .... wpadła do wody.
Nie zdążyłam nawet wyciągnąć ręki do niej .... a ona juz z niej wyskoczyła, błyskawica :ryk:
Od tamtej pory juz nie siada na brzegu wanny :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw kwi 11, 2013 15:06 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Haha, ja też jak patrzę na taką cudną Timorkę to rozważam prośbę o uchwycenie Malagi na płótnie. :mrgreen: Zwłaszcza, że złą i leniwa pańcia ze mnie, na ścianie mam porozwieszane zdjęcia różnych kotów, które spotkałam na wakacjach, wyjazdach itp., a zdjęcia Malagi wywołanego nie mam żadnego. :oops: :lol: A taki portret to by było coś. 8)

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw kwi 11, 2013 17:03 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczusiu, ahhh :1luvu: Buziaczki w ten przepiękny pysio :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw kwi 11, 2013 19:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witajcie z wieczorka:)
Dzisiaj od rana do tej pory byłam bez internetu, kopali rowy pod rury i jak zwykle poprzecinali nam kable telef. dopiero teraz podłączyli, więc szybciutko na miau :ok:

Kotina pisze:
AnnAArczyK pisze:Nie chcecie Timorki oglądać? Nie?

No to Wam....pokażę:)

Prawie Mona Lisa... :ryk:
ObrazekObrazek

P I Ę K N A !!!!!! :1luvu:
A ta głębia oczu .... kunszt artystki widać "gołym okiem" :ok: :ok:

Różnica między moją Timorką a Zuzy jest taka jak między kotem rasowym a tym w typie rasy :wink:
Timorka Zuzanny - widać podobieństwo do modelu, wszystkie charakterystyczne dla kocicy cechy
moja ..... jest w typie Timorki :( brak tych małych detali, które decydują o wspaniałości dzieła ...

Dzięki Zuzko,
wiedziałam, że będzie piękny obraz, bo - jak widać - wszystko potrafisz namalować :D
..... chapeau bas 8O

Elu, dzięki :ok:
Ale przede mną jeszcze dużo pracy, a jak wyjdzie, zobaczymy, najważniejsze, żeby się Timorce portrecik podobał :D

jasia0245 pisze:Jestem mile zaskoczona tym obrazem, początkowo myślałam, że to zdjęcie tego samego kotka. Super, masz talent artystyczny. :1luvu:

Jasiu, ja od dziecka maluję, lubię malować, cieszę się, gdy komuś się podoba, ale talentu to ja mam tylko ociupinkę :mrgreen:

Ewa L. pisze:Dzieńdoberek czwartkowo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Ewuś:) ale ja to już raczej Wieczornydoberek :mrgreen: :piwa:

EVA2406 pisze:Ja też zwróciłam uwagę na te oczy :1luvu:
Zuza, masz niesamowity talent. kiedyś jakiś artysta powiedział mi, że w portretach najważniejszą rzeczą są oczy.......i miał rację :ok:

Witaj Ewo :1luvu: , dziękuję, ale takiego talentu jak Matejko to ja nie mam :oops: :mrgreen: , ale z tymi oczami to masz rację...oczy są bardzo ważne...
Zobaczymy, czy Timorka będzie się podobała czy nie :D Sama jestem ciekawa :wink:

dorcia44 pisze:chyba ustawię się w kolejce z moimi paskudami ..bo my też chcemy take :oops:

Dorciu, bardzo chętnie, moze być grupowy, może być pojedyńczo :D :D

barbarados pisze:Piękne ! czekamy na więcej zdjęć i namalowanych obrazków . :D
Co U ciebie i zwierzaczków ?

Póżnym wieczorkiem się odezwę i wstawię parę fotek :ok:

Ewa L. pisze:

No to lista chętnych na Zuzi pracę się wydłuża!! :ok:

Żeby mi tylko życia starczyło, bo ja bardzo chętnie :ok:

Miraclle pisze:Co za obraz i te oczyska Timorki 8O

Nie ma sprawy, chłopcy też mogą mieć portreciki :wink:
Moja poprzednia Kropeczka łowiła rybki w akwarium, ono miał 140 l a Kropeczka była jeszcze mała, więc kładła sie na pokrywie wkładała łapinkę aż po pachę przez szparę i tak mieszała tą łapinką...ale rybki nie takie głupie :mrgreen: żadna się nie dała złapać, a co się kociątko namachało, namieszało i zmoczyło to jej :ryk:
A te koty zupełnie nie interesują się tymi w stawie, myślę, że Rambo też już nie będzie zainteresowany :D

solarie pisze:Haha, ja też jak patrzę na taką cudną Timorkę to rozważam prośbę o uchwycenie Malagi na płótnie. :mrgreen: Zwłaszcza, że złą i leniwa pańcia ze mnie, na ścianie mam porozwieszane zdjęcia różnych kotów, które spotkałam na wakacjach, wyjazdach itp., a zdjęcia Malagi wywołanego nie mam żadnego. :oops: :lol: A taki portret to by było coś. 8)

No też się dziwię :wink:
Malagito taki przystojniak i bez własnego portretu?
Skandal, Duża jak tak można, przecież koteCek nabawi się kompleksów :wink: :ok:

Caragh pisze:Żuczusiu, ahhh :1luvu: Buziaczki w ten przepiękny pysio :1luvu:

Żuczuś jak zwykle uradowany po pachy, ale Ciocia, będziesz musiała wysłuchać skargi na Twojego ulubieńca:)

Jak zdążę dzisiaj to wstawię fotki z jego nie poprawnego zachowania :D

Muszę na chwilkę wyskoczyć do córki, ale wrócę....wrócę :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw kwi 11, 2013 19:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ja też się witam wieczornie. Dziś miałam cudowny dzień :D :1luvu: :D :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 11, 2013 20:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

niepoprawnego zachowania? nie wierzę! :twisted:
Jamnisiowy aniołek :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw kwi 11, 2013 21:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ewa L. pisze:Ja też się witam wieczornie. Dziś miałam cudowny dzień :D :1luvu: :D :1luvu:

Pochwal się :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw kwi 11, 2013 21:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Caragh pisze:niepoprawnego zachowania? nie wierzę! :twisted:
Jamnisiowy aniołek :1luvu:

Zaraz wstawię fotki :twisted:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw kwi 11, 2013 21:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

My też z gromadą witamy i obrazy podziwiamy :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]