dalia pisze:to ze lek nie jest zarejestrowany w Polsce o niczym nie świadczy - ważne aby lek był dla kota i działał tak jak ma działać na określone schorzenia.
zgadzam się, ale po informacji, że lek jest zarejestrowany dla psów byłam skołowana... skoro dla psów, to nie dla kotów... i tak to wyszło

dalia pisze:co do kanalików łzowych - ja bym nie przetykała bo w 90 % nic to nie daje - kanaliki albo się zwężą albo zarosną z powrotem ( o ile teraz są niedrożne)
zarośniętego kanalika bym nie ruszała... ale jeśli jest tylko zatkany to z tego co słyszałam zwykłe przetkanie go pomaga.
dalia pisze:krew w kociej kupie może też świadczyć o jakiś problemach watrobowo-jelitowych - nie koniecznie o robakach
zwróć uwagę na karmę bo być może zbyt twarde kupy podrażniają jelita i stąd krew.
Kup karmę Royal Canin Fibre Response i mieszaj z tą która obecnie dostają 1 do 1
powinno pomóc ( ta karma reguluje stolec)
kupy nie są twarde, taką teorię stawialiśmy na początku ale szybko została obalona.
Karm przetestowaliśmy już masę bo liczyliśmy na to, że jest to zwykła alergia/nietolerancja pokarmowa. Nasze perypetie opisałam jakiś czas temu tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=109852Niestety ta teoria też padła... chociaż czekamy teraz co powie wet za 3tyg kiedy przyjdą wyniki z pobranego wycinka
dalia pisze:kotki śliczne

dziękuję