Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:Pytanie do doświadczonych {ja dopiero od dwóch lat uczę się}.
Czy powinnam zacząć się martwić tym że Pola ostatnio tak mało je?
Z Zuzią sprawa jest jasna - to koteczka która je malutko ograniczając się do wylizywania sosiku i skubnięcia paru ziarenek mięska ale jedząca regularnie.Resztę jej posiłku w ciągu dnia stanowi suche które podjada co jakiś czas po parę ziarenek.
Z Polą trochę się komplikuje. Do tej pory zjadała to co zostawiła Zuzia ze śniadania i w ciągu dnia zjadała swoją porcję.Dziś jest tak że dzióbnie i resztę "zakopuje". Na następny dzień wyrzucam nietknięta porcję.Teraz zakończyła okres intensywnego wzrostu bo jest już dorosłą kotką i tak reaguje na zmianę pory roku?
Poza brakiem apetytu nie stwierdzam innych nieprawidłowości w jej zachowaniu. Nadal jest aktywna i żywiołowa. Skacze,biega,lubi się bawić i miziać,przesypia swoje godz. w ciągu dnia.
Czy powinnam lecieć z nią do weta czy to normalne u dorosłego kota.
Ewa L. pisze:Aga - na stronie 4 są zdjęcia Gucia i Kubusia synów Zuzi a na stronie 6 jest Zuzia z czasów szpitalnych.
Ewa L. pisze:Pola waży 4,90 kg.
Sihaja pisze:Ja nie doradzę, taka mądra nie jestem. Wydaje się, że Pola ma dobrą wagę. Moje koty mają czasem okresy mniejszego apetytu, akurat teraz na wiosnę u mnie tak jest. Poza tym smaki też się zmieniają, jedzenie potrafi się znudzić... Jeżeli kicia nie będzie tracić na wadze, to może jest ok? Niestety, nie potrafię dać mądrej rady.... Trzeba obserwować. Jak będzie tracić na wadze to może być niepokojące.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 60 gości