Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Prakseda pisze:(...)
Co prawda, to nie pierwszy jeż u mnie. Wiem, że są mięsożerne. Czesto przychodzą latem do kocich karmików. Uwielbiają kocią puszkową i suche też. Mięso oczywiście. Serek i mleko równie chętnie.
Nemi pisze:Prakseda pisze:(...)
Co prawda, to nie pierwszy jeż u mnie. Wiem, że są mięsożerne. Czesto przychodzą latem do kocich karmików. Uwielbiają kocią puszkową i suche też. Mięso oczywiście. Serek i mleko równie chętnie.
Praksedo zapraszam do zaglądania do naszego Jeżurkowego wątkuMyślę jednak, że świetnie sobie poradzisz z maluchem. Mam nadzieję, że wiosna już za progiem i dlatego się obudził. Nasze jeże, z zagrody zewnętrznej śpią jeszcze jak zabite.
mziel52 pisze:Agnieszko, uważaj na kontakty jeża z kotami. Widziałam kiedyś na filmie, ile jeżowych kolców musiał wet wyciągać z psiego pyska.
AnielkaG pisze:u mnie dziś trzy się pojawiły na karmieniu razem z kotami, już reagują jak przychodzę i biegną pędem, myślę że zjadają teraz kotom prawie całe jedzenie...bo wielki kocur latał za mną i się skarżył że jakieś takie dziwne coś opędzlowuje mu miskę...
Prakseda pisze:(...)
Oj, to nowośc dla mnie. Nie znam się tak na jeżach. Wydaje mi się, że są mocno wrośnięte w skórę jeża. Czy on gubi kolce w razie obrony?(...)
Nemi pisze:Prakseda pisze:(...)
Oj, to nowośc dla mnie. Nie znam się tak na jeżach. Wydaje mi się, że są mocno wrośnięte w skórę jeża. Czy on gubi kolce w razie obrony?(...)
Jeżom czasami wypadają pojedyncze igły i nie ma w tym nic niepokojącego. Jeśli pies z filmu złapał jeża, kolce wbiły się w pychol i zostały z jeża wyszarpnięte. Na takie zagubione przypadkiem igły trzeba uważać, bo mogą bardzo boleśnie wbić się w stopę lub rękę.
Masz niezłą zabawę w tym jeżykiem i kotamiNasze koty jeży się brzydzą i nie wchodzą z nimi w kontakty.
MonikaSt pisze:Że jeże to flejtuchy? Nie widziałaś jak moja persica je konserwę zmiksowaną z rosołem (to tak w celu nawodnienia). Rozrzut ma na jakieś 1,5 m, a ciapie i mlaska przy tym, jak tuzin przedszkolaków z najmłodszej grupy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, puszatek i 346 gości