Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 07, 2013 14:38 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nie ma co się martwić tym, że tam śpi. Koty ogólnie lubią się wciskać w jakąś zadaszoną dziurę. Jak mówiłam, u mnie na początku spała w wersalce. Położyłam jej tam ten kremowy kocyk, żeby miała miękko i ciepło. Potem wrednie wersalkę napchałam pościelą i żwirkami, więc jej miejscówka wybyła. A kiedy przez kilka dni posłanko z parapetu leżało za fotelem, tam spała. U mnie spała też na posłankach dla kota odkrytych albo na wersalce; jak akurat miała ochotę.
Legowisko jak legowisko - będzie korzystać lub nie :mrgreen: Kupcie coś, co pasuje do wystroju i jest w miarę łatwe do utrzymania (zbieranie kłaków, pranie). To jest puchate + ma futerko, więc będzie zbieraczem kurzu i kłaków, a przy okazji wygląda na takie, które nie będzie zbyt łatwe do prania.
A wcześniej mówiłam o tym - drapak z legowiskiem: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... _cm/288916
A sama myślę o takim http://www.drapaki.pl/pl/tuby/108-tuba- ... ziomy.html a jeśli wymyślę, gdzie wepchnąć, to i takie: http://animalia.pl/produkt,8944,51,musc ... ralne.html

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie kwi 07, 2013 18:54 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

szzepty pisze:Wyścieliliśmy już większość miejsc w naszym mieszkaniu, które mogłyby nadawać się na legowisko, ale ona wybiera dywanik w łazience.

Co radzicie? Czekać i nie przejmować się? Zabarykadować wejście za łóżko czy pozwolić jej tam spać :?: :?:

Za kotem nie trafisz? Lepiej pościelić w miejscach które kot SAM wybierze. Moje lubią się także wylegiwać na gołych kaflach w dowolnym miejscu np w łazience lub przedpokoju :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie kwi 07, 2013 20:51 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A takie cudo nam przybyło w fundacji- szuka domu, właśnie Kotkins (!!) zrobił mu ogłoszenia.
Prawda, że "tomaszkowaty"?
Ale charakterek ma złoty: kocha koty, lubi psy, wzorowo kuwetuje...

Obrazek

Obrazek

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie kwi 07, 2013 20:56 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

a cos wiecej danych o nowym nabytku :?:
ile ma latek Pan Kot? bo skad to pewnie wszyscy sie domyslamy :roll:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie kwi 07, 2013 21:16 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Skąd?
A oddać ktoś chciał czy musiał, ogłosił, Kasia z KŚ zgłosiła się i wzięła.
Latek ile ma nie wiem, ale stary to on nie jest.
Jak na razie -dwie porażki, bo na ogłoszenie były dwie odpowiedzi...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie kwi 07, 2013 21:18 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

domyslam sie ze wiekszosc dzwonicych to oszolomy :evil:

Piekny kot, i kciuki za cierpliwosc dziewczyny :ok:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie kwi 07, 2013 21:42 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

4 latka ma chłopczyna, tuning zębowy przeszedł był dopiero co, szczepiony, testowany, bez wad-nic tylko brać
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Nie kwi 07, 2013 22:48 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

szzepty pisze:Ok, dziękujemy za poradę. Spróbujemy – damy znać jakie będą efekty.

A myślicie, że legowisko takiego typu mogłoby się jej spodobać :roll:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/legowis ... udki/59145

Legowisko fajne ale dla małego kota.
U mnie nie cieszy się zbyt dużym powodzeniem, choć za kotami nie nadążysz, robią co chcą. Więc właśnie wtedy kiedy chcena chwilę schować któryś sobie zaczyna kimać wlaśnie tam.
Pierze się dobrze i jest bardzo puchate i śliczne:)

Ale i tak najfajniejsze jest zawsze nowe byle jakie pudelko albo np dlugi pojemnik kupiony w całkiem innym celu. Cel, znaczy buty do schowania, musi poczekać aż się znudzi kotkom:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie kwi 07, 2013 23:09 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Albo papierowa torba po zakupach :mrgreen:
Jeśli zostanie na tyle zmaltretowana, że kot nie jest w stanie sam się do niej wczołgać, zawsze może się położyc na...
Tak coś mi się kojarzy, że w animalii chyba są dwie wersje tego legowiska - większe i mniejsze.

koteczekanusi

Post » Pon kwi 08, 2013 6:14 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

U mnie kartony wszelakie budzą niezwykłe emocje wyłacznie w persach. Andzia i Mela - mają je w głębokim powazaniu. Z tym, że Andzia ma wszystko w powazaniu poza białym tłustym serem.........
Mela zasadniczo nie robi wyjątków.
Ponoć olwanie wszystkiego wokoł ze stoickim spokojem to najwyższy przejaw szcześcia u dorosłego kota...........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon kwi 08, 2013 8:35 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Karton przerobiliśmy w pierwsze kolejności. U Lukrecji brak objawów zainteresowania takowym obiektem.
Teraz najlepszym miejscem jest dywanik w łazience.

Rozkręca się jeśli chodzi o jedzenie - wcześniej myślałam "nie możliwe Lusia łakomczuchem, jak ona nawet nie chce zjeść tego co dostała" - już wiem o co chodzi. Kiedy tylko jestem w kuchni, ona siada w przy swoich miseczkach ;)

Dzisiejszej nocy bez miauczenia tez się nie obyło.

Miała również "twardy" wypadek na przedpokoju, na ręczniku przy butach?? To bardzo dziwne bo cały czas wszystko pięknie było grane do kuwety :!: :?: Uprzedzam wasze pytanie - kuwet była czysta Wnioski :?:

szzepty

Od: Sob mar 23, 2013 11:27

Post » Pon kwi 08, 2013 13:48 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nie mam pojęcia. U mnie załatwiała się do kuwety. Tylko raz jej się zadrzyło poza, gdy załatwiła się tam, gdzie kuweta jej zdaniem powinna być (tylko że ja ją wcześniej przeniosłam do łazienki, o czym kota poinformowałam). Kuweta wróciła na swoje miejsce i kot dalej z radością z niej korzystał.
Może mimo wszystko coś jej w kuwecie nie odpowiadało (np. zmieniliście żwirek?) albo coś wyjątkowo zachęciło w ręczniczku.
Albo ze stresu - nie mieliście np. gości z małymi dziećmi?

koteczekanusi

Post » Pon kwi 08, 2013 14:21 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

koteczekanusi pisze:(...)
Może mimo wszystko coś jej w kuwecie nie odpowiadało (np. zmieniliście żwirek?) albo coś wyjątkowo zachęciło w ręczniczku.
Albo ze stresu - nie mieliście np. gości z małymi dziećmi?

To już chyba taka kocia tradycja. Nowy dom i coś się zmienia - większość kotów zalicza takie wpadki.
Ważne jest wszystko - żwirek, kuweta- kryta czy nie, miejsce, a czasem po prostu jest to tylko i aż stres .
U mnie Yoko miała jednodniową wpadkę - ale jej nie pasowała na początku kryta kuweta i żwirek musiałam
zmienić . Borys miał ten drewniany - nie podobał się Yoko ten wypełniacz kuwety. Teraz mają bezzapachowy
Benek niezbyt gruby i wszystko "gra i buczy".

Cierpliwości i pasji badawczej życzę Szzepty... :twisted:
Obrazek

PS
Kot Tomaszko-podobny przecudnej urody.
Urodzaj długowłosych porzuconych 8O
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon kwi 08, 2013 15:27 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Kuwety nie zmieniliśmy, żwirek, miejsce to samo. Wczoraj cały dzień byliśmy razem, bez osób towarzyszących. Nawet spała na kanapie do góry kołami!!! Myślę, że to bardzo dobre objawy prawda? Dlatego też mi się wydaje, że to był po prostu chrzest mieszkania. :ryk:
Moja pasja badawcza kieruje moje myśli (oczywiście poza stresem związanym ze zmianą mieszkania) jedynie do tego, że Lukrecja mogła tam wyczuć trochę piasku przyniesionego na butach. No nic zobaczymy co będzie dalej. Ręcznik został zlikwidowany. Wszystko posprzątane :mrgreen:
Dni mijają nam bardzo przyjemnie, bez problemów i wpadek. Noce są troszeczkę gorsze i na razie nie mam pojęcia co ją trapi, że ciągle nas nawołuje.
Ciekawe co będzie jak wrócę po urlopie do pracy :?:

szzepty

Od: Sob mar 23, 2013 11:27

Post » Pon kwi 08, 2013 15:31 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A nie ma przypadkiem zaparcia.
Bo u mnie tak Tuptuś się zachowuje. Choć nie jest persem:) Robi "gdzieś". Ale i tak jestem przeszczęśliwa, że zrobił "coś". Wszystko jedno gdzie:) Byle było.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]