Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 06, 2013 20:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witam z wieczorka:)

Kotina:)

Masz rację, rzecz gustu... mnie się podoba jej technika, jej obrazy są takie misterne...

Miraclle:)

Wiesz, jeśli chodzi o Kropki zachowanie wobec innych kotów to masz rację, na 100% się nie zmieni, ale obecność Ramuśka zmienia ją w bardziej miziastą wobec mnie...przedtem była głaskana, miziana, całowana tylko jak ją złapałam, teraz sama pilnuje swojej kolejki po głaski, co by jej nie przepadły, a niedajboże Cudaczek by się się załapał poza kolejnością, Kropka padła by na zawał :mrgreen:

EVA2406:)

A ja myślałam, że tylko moje kocięta mają takie chimery :wink:
A co do moich prac :D , to fakt kocham spokojne kolory:)

Dzisiaj mieliśmy trochę słoneczka :D
Chociaż było chłodnawo, to słoneczko było całkiem, całkiem a kociaki wylegiwały się na tarasie, nawet malutki sobie leżał wśród starszyzny oczywiście od strony Żuczka :D

A ja nie miałam baterii, więc nici z fotek :evil:
Aż żal....dopiero po południu zdobyłam, a tak ładnie Żuczek szalał z Rambuśkiem

Za to troszkę upiększyłam Timorkę :wink: i popracowałam nad plażą z klifem w tle :D

Wybrałam tę fotkę, na niej najwięcej dostrzegłam cech Timorkowych:)
Obrazek

Narazie, prawie lwica :wink: ale do końca to jeszcze ho, ho, a może i dalej :ryk: :D
Obrazek

Kacperek stracił drugi dolny kiełek :cry: ale miał dobry humor, chyba pogoda ożywiła koteczka....

W oczekiwaniu na czystą serwetkę :wink:
Obrazek

Ale Kacperrro się nie doczekał, więc myślał, myślał i wymyślił:)
Obrazek

Obrazek

Wybrał się na spanko do koszyka:)
Obrazek

Obrazek

Niestety, dooopka się nie zmieściła :ryk:
Obrazek

A wszystko przez Luńcie, bo zajęła mu miejsce na dużym stole:)

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 06, 2013 20:34 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob kwi 06, 2013 20:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Biedny Kacperek bez kiełkowy :roll:

Lalunia bardzo ładnie prezentuje się na serwecie :mrgreen: , tylko bidny Pan Pers nie wie co ma ze sobą począć z tej okazji :kotek:

Na obrazie Timorka coraz bardziej podobna do siebie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob kwi 06, 2013 22:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Czy zwierzorki dostały już baranki?/ :?:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob kwi 06, 2013 23:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kacperku , nie martw się ! Kiełki tobie nie potrzebne ! Duzi jedzonko podrobią . :1luvu:
Zuziu , musicie koniecznie kupić większy koszyczek . :1luvu: Ten , jak widac jest na kociaczka a nie na dorodnego persa :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=152166 - zajrzyj czasem :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 07, 2013 6:18 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witamy się z samego rana :1luvu: :1luvu:

Biedny Kacperrro - na pewno zmieściłby się do koszyczka, tylko on woli na serwecie :wink:

Mam taki sam koszyczek i nawet Fitusiński tam się mieści ..... :roll: :roll:

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Gdy tak patrzę jak pięknie maluje Zuzka, to widzę ile jeszcze nauki przed mną :(
moje malunki są przy jej obrazach takie .... dziecinne :cry: :cry:

Ale patrzę, patrzę i nie tylko podziwiam ale i uczę się :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie kwi 07, 2013 8:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witam w ten niedzielny ,słoneczny dzionek :D Czyżby to była w końcu ta upragniona wiosna 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 07, 2013 9:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witam z nadzieją na wiosenkę,niestety u nas zimno, ale słoneczko próbuje się przebić:)

Sąsiad na jesień wyciął przy naszym wspólnym płocie leszczyny, teraz moje dwie budki lęgowe dla ptaszków nie są osłonięte, ale to im nie przeszkadza, bo właśnie siedzę w kuchni i obserwuję jak w jednej budce wróble ostro pracują :1luvu:
Właśnie przyleciał z kłębkiem sierści z Dianki :ryk:

Miraclle:)
Basiu, biedny Kacperek oj biedny, od pewnego czasu ma u mnie specjalne względy :D częściej noszę na rękach, głaszczę, ale on ogólnie to nie lubi być głaskany, chyba, że po pysiu i drapanko pod, wtedy kocio jest bardzo zadowolony :D :D

EwaL:)

Ewa, właśnie wiwii mi wczoraj napisała, że wysłała więc pewnie w poniedziałek lub wtorek będę miała okazję się przekonać,czy moje hrabianki będą zainteresowane czy nie :ryk:

barbarados:)

Basiu, Kacperek się mieści do koszyczka :D , tylko wczoraj sam nie wiedział co ze sobą zrobić :mrgreen: stół zajęty, na mniejszym serwety nie było to co miał począć bidulek, no co :wink: to krążył po chałupce w te i na zad :ryk:
A jedzonko mu drobię już od czasu, jak zauważyłam stratę pierwszego kła...i jest mi żal, że Kacperek się tak szybko starzeje...

Kotina:)

Elu, mówiłam Ci, że na naukę nigdy nie jest za póżno :piwa: , więc maluj i pokazuj nam swoje prace:) ja też lubię obejrzeć coś innego, i czasem dostrzegę jakiś szczegół, który póżniej sama wykorzystam :dance:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie kwi 07, 2013 9:27 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Zrobiłam fotkę budki, ale mało wyrażna i nie zdążyłam upolować wróbelka :wink:

Obrazek
A skoro ptaszki zrobiły się aktywne i odbudowują swoje gniazdka, to chyba jednak wiosna o nas nie zapomniała :ok:
Ostatnio edytowano Nie kwi 07, 2013 9:29 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie kwi 07, 2013 9:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

już setuchna :piwa:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie kwi 07, 2013 9:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Zrobiłam fotkę budki, ale mało wyrażna i nie zdążyłam upolować wróbelka :wink:

Obrazek
A skoro ptaszki zrobiły się aktywne i odbudowują swoje gniazdka, to chyba jednak wiosna o nas nie zapomniała :ok:

Za to Kropcia dała się upolować :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 07, 2013 9:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witaj Dorciu, nawet nie wiem kiedy dobiegłam do tej setki :ok:
Ale to dzięki Wam moi mili :ok: , bo gdybyście mnie nie chciały odwiedzać to....pewnie bym zniknęła już w pierwszej części i to na pierwszej stronie :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie kwi 07, 2013 9:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewuś, ona tak potrafi przesiedzieć lub przeleżeć w tym oknie pół dnia :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie kwi 07, 2013 9:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Ewuś, ona tak potrafi przesiedzieć lub przeleżeć w tym oknie pół dnia :ryk:

To coś jak Zuzia parapecik w kuchni bądź fotelik w pokoju. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 07, 2013 10:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Gratuluję kolejnej seteczki :ok: :ok:
Czekamy na następną :1luvu: :1luvu:

Pochwalę się swoimi malowidełkami, ale u siebie na wątku, bo tu mam za dużą konkurencję :wink:

Przy obrazach Zuzki moje wypadają .... blado :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie kwi 07, 2013 11:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kotina pisze:Gratuluję kolejnej seteczki :ok: :ok:
Czekamy na następną :1luvu: :1luvu:

Pochwalę się swoimi malowidełkami, ale u siebie na wątku, bo tu mam za dużą konkurencję :wink:

Przy obrazach Zuzki moje wypadają .... blado :(

Może ocenę zostaw oglądającym :wink:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]