Buraski z Namysłowa s. 11 kolejne potrzebują nowych domów :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 02, 2013 17:59 Buraski z Namysłowa s. 11 kolejne potrzebują nowych domów :(

Złapane przeze mnie jako pierwsze kotki - Ala i jej synuś Felek są już w nowych domkach. Najstarsza kotka (ta z języczkiem na wierzchu) niestety długo nie dawała się złapać, udało się dopiero kiedy urodziła... Ona i jej maleństwo są u mnie w DT.

Wklejam z wątku WROkotów, gdzie już szukałam pomocy...
michalinadzordz pisze:Dziewczyny pamiętacie jak ok, 2 mies. temu pisałam o małym chorym kotku, a po 2 dniach wszystkie kociaki zniknęły? Wróciły... przesyłam Wam maila od mojej znajomej:
Misiu bylam u kotkow sa sliczne w ciagu dnia ladniejsze niz wieczorem ;) mam ich zdj ale wysle pozniej:) jeden jest sliczny chudziutki ma ladny pyszczek i w ogole prezentuje sie dobrze, ladnie chodzi it.p. daje mu duze szanse na potencjalną adopcje. drugi kotek jest troche przy kosci, może nie jest grubaskiem ale taki wiekszy niz tamten, no i ma taki smieszny pyszczek, oczy blisko siebie i wyglada jakby mial lekkiego zeza przy czym trzaska świetne miny i jest meeeegauroczy. No i tak troszke dziwnie chodzi na przednie łapy. mam nadzieje , że to nic poważnego

Dzień wcześniej pisała mi smsy, kotki mają ok 8 mies., prawdopodobnie z końcówki lata/jesieni ubiegłego roku. Podejrzewam, że ten grubszy kotek, to po prostu kotka w ciąży. Jednego kotka mogę wziąć do siebie do DT, ale potrzebny jest jeszcze DT dla drugiego... Czy ktoś mógłby go przygarnąć i poszukać mu domu? Potrzebne będą 2 talony na kastracje dla kociaków. Są oswojone.

Kociaki są w Namysłowie, mogę po nie jechać w piątek/sobotę, ale nie mogę wziąć dwóch do siebie. Proszę pomóżcie :(

Kotków było więcej, ale co najmniej 1 nie żyje - prawdopodobnie silny KK.

Szukam DT dla jednego kotka, drugiego mogę wziąć do DT u siebie. To koteńki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie wiem czy kicia z języczkiem na wierzchu nie ma czegoś z ząbkami, a może to mama? Nie mam pojęcia...
Jak widać kotki się nie boją.

Moja tymczaska jedzie w tym tygodniu do nowego domu, więc mogę zgarnąć wszystkie 3 kotki z Namysłowa - 2 młode i mamę. Potrzebuję tylko kogoś, kto zająłby się mamą przez kilka dni po sterylizacji... Planowany zabieg odbędzie się za ok 2 tyg.
Ostatnio edytowano Nie lut 08, 2015 10:43 przez michalinadzordz, łącznie edytowano 12 razy

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro kwi 03, 2013 17:05 Re: Szukam pilnie DT dla 1 kotka - Namysłów (woj. opolskie)!

:cry:

michalinadzordz

Post » Czw kwi 04, 2013 16:41 Re: Szukam pilnie DT dla 1 kotka - Namysłów (woj. opolskie)!

latem wszyscy mówią, że maluchy, maluchów nie ma, ale chętnych do pomocy też nie :(

michalinadzordz

Post » Czw kwi 04, 2013 16:59 Re: Szukam pilnie DT dla 1 kotka - Namysłów (woj. opolskie)!

kolejne buraski szukają domu :(
obawiam się, że będzie z tym ciężko, niestety :|
mogę tylko :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt kwi 05, 2013 13:45 Re: Szukam pilnie DT dla 1 kotka - Namysłów (woj. opolskie)!

podrzucę znów...

michalinadzordz

Post » Nie kwi 07, 2013 8:40 Re: Szukam pilnie DT dla 1 kotka - Namysłów (woj. opolskie)!

Chodzę codziennie do kotków ;)
Dwa bardziej oswojone,jeden troszkę dzikszy ale powoli się przyzwyczają.
Misia ,mam nadzieję że Marti ci przekazała o 3 workach ubrań i torebek na koci bazarek :kotek:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Nie kwi 07, 2013 9:14 Re: Szukam pilnie DT dla 1 kotka - Namysłów (woj. opolskie)!

Marcyśka pisze:Chodzę codziennie do kotków ;)
Dwa bardziej oswojone,jeden troszkę dzikszy ale powoli się przyzwyczają.
Misia ,mam nadzieję że Marti ci przekazała o 3 workach ubrań i torebek na koci bazarek :kotek:

Bazarkowe fanty zawsze się przydadzą :)

michalinadzordz

Post » Nie kwi 07, 2013 14:01 Re: Szukam pilnie DT dla 1 kotka - Namysłów (woj. opolskie)!

Misia !
(napisałam ci wiadomość na fb)
ale okazało się ,że na koci bazarek będzie jedna torba butów,torebek i dwie torby ubrań (w bardzo dobrym stanie) ,więc mam nadzieje ,że się sprzedadzą :ryk: :ryk: :ryk: :kotek:

Marcyśka

Post » Pon kwi 08, 2013 7:19 Re: Szukam OPIEKI DLA KOTKI PO STERYLIZACJI na 10 dni (Wro)

Dostałam nowe zdjęcia, to są 2 kotki i kocur...

michalinadzordz

Post » Pon kwi 08, 2013 14:24 Re: Szukam OPIEKI DLA KOTKI PO STERYLIZACJI na 10 dni (Wro)

Byłam u nich dzisiaj.Jeden dał się głaskać(ten przytulasek ) :kotek:
dałam im wodę i chrupki[color=#004080][/color]

Marcyśka

Post » Pon kwi 08, 2013 14:25 Re: Szukam OPIEKI DLA KOTKI PO STERYLIZACJI na 10 dni (Wro)

BARDZO PILNE!!!

michalinadzordz

Post » Pon kwi 08, 2013 14:37 Re: Szukam OPIEKI DLA KOTKI PO STERYLIZACJI na 10 dni (Wro)

OKAZUJE SIĘ, ŻE 2 KOTKI SĄ W BARDZO WYSOKIEJ CIĄŻY!!! NA ŚRODĘ SĄ UMÓWIONE NA ZABIEG, BARDZO PROSZĘ O DT DLA JEDNEJ TYLKO NA KILKA DNI...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://img198.imageshack.us/img198/8264 ... 0181gv.jpg
Ostatnio edytowano Wto kwi 09, 2013 7:30 przez michalinadzordz, łącznie edytowano 1 raz

michalinadzordz

Post » Wto kwi 09, 2013 7:30 Re: Szukam OPIEKI DLA KOTKI PO STERYLIZACJI na 10 dni (Wro)

Dziś jadę łapać te kotki. Bardzo Was proszę trzymajcie mocno kciuki i ślijcie do mnie dobre myśli... Musi się udać.

michalinadzordz

Post » Wto kwi 09, 2013 11:04 Re: Szukam OPIEKI DLA KOTKI PO STERYLIZACJI na 10 dni (Wro)

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro kwi 10, 2013 0:09 Re: Szukam OPIEKI DLA KOTKI PO STERYLIZACJI na 10 dni (Wro)

Udało się złapać 2 kotki - koteńkę w ciąży i kocurka. Dziewczynka jest cudowna - mizialska, przytulaśna, otwarta, a chłopiec baaaardzo wystraszony, atakuje niestety w tej panice :( Noc spędzi w transporterku, bo boję się, że po przełożeniu do klatki kennelowej już bym go z niej nie wyjęła :oops:

Jutro obydwa kotki mają zabiegi kastracji. Mam nadzieję, że uda się bez powikłań i komplikacji, zwłaszcza przy aborcji.

Bardzo mi szkoda kotka, który został w Namysłowie, bo to ten zezowaty z języczkiem na wierzchu. Będę jeszcze próbowała go łapać, ale nie mam pojęcia czy się uda.

Panienkę musiałam wieczorem wykąpać, po cała wytaplała się w oleju z tuńczyka, na którego zwabiłam ją do klatki. Była bardzo dzielna :)

michalinadzordz

[następna]