2 koty- kotka wysterylizowana, kocurek efektywnie leczony :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 06, 2013 11:35 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

MB&Ofelia pisze:Kinia, w weekend prawdopodobnie będę rozmawiać z kobietą, której mój tata chce "wcisnąć" moją Carmen. Ponieważ Carmen nie chcę oddawać (czego moi rodzice jakoś nie mogą przyjąć do wiadomości) to muszę mieć w zapasie innego kota. Jeżeli okaże się że domek dobry, zaproponuję twoją koteczkę. Ale nic nie obiecuję.

Bardzo Ci dziękuję !
Byłoby super !

PS: w razie gdyby taka się nie spodobała, to mam też czarną, około 5-miesięczną kicię do adopcji. Jest oswojona, ale też na ulicy. Jest jednak w lepszym stanie niż ta kotka ze zdjęć wyżej :(

Za tydzień możliwe, że będę miała możliwość transportu do Trójmiasta i może też Warszawy. Czy ktoś z tych okolic wziąłby kicię lub kocurka na tymczas ? :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob kwi 06, 2013 17:18 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

kinia098 pisze:Pisałam do jednej dziewczyny o banerek, ale nie dostałam odpowiedzi

Odnośnie zabrania kocurka do weta- postaram się jeszcze namówić do tego jedną dziewczynę, która karmi też te koty. Tylko to najwcześniej w poniedziałek :( Dopóki coś się nie znajdzie dla kocurka, to nie będę zbierała funduszy. Tak samo na koteczkę.

Kinia ja ostatnio nie zaglądam tu wcale, raz weszłam Ci coś napisać ale usunęłam bo kazało się, że nie wypali ale kalair obiecała, że zaraz zrobi banerek - jakieś wytyczne co do niego masz?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob kwi 06, 2013 17:21 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

To powiedzcie proszę, dla kogo ma być bannerek, dla obu, czy jednego? Którego? I jaka treść? Zrobię, jak trzeba. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob kwi 06, 2013 18:15 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

Przypomnę o koteczkach :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie kwi 07, 2013 18:53 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

Guzik. Ja się cieszę, ale żaden kot się nie ucieszy. Bo niby baba chciała kota, ale jej mąż nie. Tak więc wybroniłam Małą Czarną przed oddaniem, ale inny kot też nie dostanie domu.
Ale spoko, jakby ktoś chciał kota, to zawsze mam uszy i oczy szeroko otwarte.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon kwi 08, 2013 22:03 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

Jutro napiszę co ma być w banerku.

Jutro zabieramy kocurka do weta. Byłam dzisiaj u niego i staje na przednią łapę, ale za to tylna jest opuchnięta prawie cała i utyka na nią... ma sa kra... w dodatku kocurek strasznie zmarniał, ma łyse miejsca na ciele, tzn. jakby wyrwaną sierść. Wydaje mi się, że to bardziej rany bo walkach, niż jakaś grzybica, bo przerzedzenia są nierównomierne, a z tego co mi się kojarzy, grzyb zostawia okrągłe placki... Ale są różne rodzaje przecież no i można tak gdybać... :roll: Także jutro powinno się trochę wyjaśnić.

A koteczki znowu jakiś czas już nie widzę. :(
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 09, 2013 17:26 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

Kocurek jest na razie bezpieczny u mojej znajomej Kasi, która dzisiaj ze mną po niego była. Kasia po wizycie u weta zabrała go do siebie. Kocurek przez 10 dni będzie dostawał antybiotyki w zastrzyku, a później tabletki. Przednia łapka jest pomiażdżona, ale nie ma już obrzęku i kotek na niej staje. Nie zrozumiałam dokładnie, co z tą łapką będzie, ale ponoć ona już taka zostanie, no bo jak poskładać te wszystkie małe kosteczki ? Tylna łapa natomiast jest zainfekowana, bo leci z niej ropa... jest cała obrzęknięta i to do bardzo wysoka. Kiedy wetka ukuła miejsce, pokazała się ropa :( Kocurek dostał antybiotyk i jutro Kasia znowu będzie szła z nim na kontrolę. Odnośnie sierści, to jest brzydka, ale nie wygląda najgorzej. Przerzedzeń większych nie widziałam, więc chyba nie ma co obawiać się choroby skóry.

Także kotek na razie awaryjny TDT ma, ale potrzebny będzie na pewno dom, bo jak go wypuścić z taką łapką ? :( Na pewno też dom potrzebny będzie na gwałt, jak tylko kocurek dojdzie do siebie, wykastrujemy go itd. bo Kasia też nie może zbytnio za długo go u siebie trzymać :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 10, 2013 15:48 Re: 2 koty w złym stanie pilnie szukają DT ! :(

kinia098 pisze:Kocurek jest na razie bezpieczny u mojej znajomej Kasi :(

Padł mi Internet, a tu takie (prawie) dobre wiadomości.
Czy potrzebne jest wsparcie finansowe leczenia kocurka?
Nie podeślę dużo, ale może więcej osób dołączy.
Sama mam kota "inwalidę" to wiem jak skończyłaby się kocurkowa wolność. Nie licząc ropy.
A dzikunce może podłożyć antybiotyk do serka Bielucha?
I rozcieńczam troszkę śmietaną. Domowe nie zjedzą, ale bezdomniaki chętnie. W każdym razie moje.
No ale są i inne metody, każdy jakoś próbuje.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pt kwi 12, 2013 10:01 Re: 2koty w złym stanie- kocurek w TDT, kotka czeka !

Już wiadomości dobre nie są, kocurek uciekł. Na razie pieniądze nie są potrzebne, bo zadeklarowała się nasza znajoma z pomocą w opłacie leczenia.

Kotkę wysterylizuje niebawem karmicielka. Już pożyczyła transporter. Ja będę podawać jej najwyżej jakieś antybiotyki w jedzeniu, tak jak piszesz nas troje. Nie szukam kotce domu.

A, Kasia biegała wczoraj za kocurem, ale ten uciekał tak szybko, że nawet nie dał do siebie blisko podejść.
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 12, 2013 10:29 Re: 2 koty- kocurek uciekł, kotka bd sterylizowana.

Jak to mówią, zwierzę, nawet na trzech łapach, zawsze jest szybsze od człowieka :roll:
No to kciuki za oba koty, żeby wieści były lepsze :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie kwi 14, 2013 13:26 Re: 2 koty- kocurek uciekł, kotka bd sterylizowana.

Wczoraj szukałyśmy kocurka po rowach, polach i trawach, a on wrócił na swoje miejsce :mrgreen: Przed obchodem zajrzałyśmy na jego " stare śmieci ", ale go nie było. Kiedy już wracałyśmy prawie bez nadziei, że kotek się odnajdzie, zaszłyśmy jeszcze raz na podwórko. No i był łobuz :) Nie łapałyśmy już go, dostał zastrzyk na podwórku i dzisiaj też tak zrobimy. Ropień z tylnej łapy już bardzo ładnie zszedł 8O tylko za to kocurek znowu utyka na przednią łapę :roll: :?
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 17, 2013 8:26 Re: 2 koty- kocurek znaleziony:) kotka będzie sterylizowana.

Kocurek dalej utyka.
Koteczka jest leczona antybiotykami przez karmicielkę i jak tylko dojdzie do siebie- będzie sterylizowana na koszt miasta. Karmicielka załatwiła jej darmówkę.
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 17, 2013 21:39 Re: 2 koty- kocurek znaleziony:) kotka będzie sterylizowana.

Zapomniałam odnośnie banerka :oops:
Nie będę szukała kotom domów, więc w takim wypadku banerek nie potrzebny.
Czy ew. mogłabym prosić o baner do tego wątku ? -> viewtopic.php?f=8&t=130531&start=810
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 24, 2013 14:37 Re: 2 koty- kocurek znaleziony:) kotka będzie sterylizowana.

Kasia codziennie podaje antybiotyki Klakierkowi i kocurek już stoi na czterech łapkach :) Łapka nie wygląda jeszcze za ciekawie, bo jest jakby znowu opuchnięta, ale jest dobrze :)

Za to dzisiaj została wysterylizowana przez karmicielki biało-bura kicia :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 26, 2013 12:17 Re: 2 koty- kotka wysterylizowana, kocurek efektywnie leczon

Jak tylko Klakier wydobrzeje, to wykastruję go.
Kotka już po sterylce, karmicielka fajnie też podleczyła ją antybiotykami, więc wątek można zamknąć.
Informacje na bieżąco będą jak coś na ogólnym wątku :D Banerek mam w podpisie.
Obrazek

kinia098

[poprzednia]