WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 05, 2013 16:17 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Monika_Krk pisze:Nierządnice powiadacie ? Gdzie, gdzie ?

Tu, a raczej w poprzedniej części ;) viewtopic.php?f=1&t=145883&p=9732757#p9732757
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt kwi 05, 2013 20:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

koteczekanusi pisze:E tam, miłość miłością, a najważniejsze, by kupa dobra była.
Kiedy kot niszczy i sika, to i miłość często szybko się kończy - samo życie (nie mam tu na myśli Kotkinsów).
Na miłość Kotkinsowi nie poradzę, ale na bardziej prozaiczne aspekty życia, to czemu nie. Niech się Kotkinsowa miłość realizuje bez siczków i drapaczenia.

Taśma to nie na Felka, tylko żeby Lełon nowej kanapy nie drapał. Podobno to taki sposób jest, że jak się kotu raz i drugi łapa przyklei, to stwierdza, że on na depilację to się nie umawiał i się z drapaniem przenosi. Taka biurowa, są teraz różnej szerokości.
A aromat pomarańczowy jest doradzany na drapanie i na sikanie w nieodpowiednich miejscach - na małe rude gnojki nawet działał. (Może i na Amelkę podziała?) Bardzo ekskluzywny kupiłam w Stendersie "Bitter orange" czy coś. W sumie to kupiłam do prania, ale przydał się jak znalazł. Można też na allegro znacznie taniej i też są fajne.

Kurcze Ania- powinnaś sobie tę zuotą myśl zapisać złotymi zgłoskami w podpisie!

I jeszcze pytam:
- co to jest Stenders?
Jestem nie na czasie??

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt kwi 05, 2013 20:52 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Tak myślałam, że myśl się spodoba.
Stenders http://www.stenders-cosmetics.pl/

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt kwi 05, 2013 21:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Ale tych pomarańczy nie znalazłam.
Za to mają sporo olejków a ja jestem fanką.
Najchętniej kupuję w Starej Mydlarni takie orientalne cudo.
Pachnie wanilią , cynamonem...bosko.

Co kupujesz , co mają tam fajnego?

kotkins

Post » Pt kwi 05, 2013 22:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

No właśnie te http://www.stenders-cosmetics.pl/rytual ... -eteryczne - masz mandarynkę, słodką i gorzką pomarańczę.
Raz kupiłam ten olejek do prania, ale zużyłam głównie na koty.
Za często tam nie kupuję, czasem mydło, czasem kulę do kąpieli.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt kwi 05, 2013 22:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

kotkins pisze:Właśnieśmy się z Małżem zastanawiali czy gdybyśmy mieli trzy persy z hodowli z "papierami" to one by :
- sikały potwornie śmierdzącym sikiem o trzeciej nad ranem , tak, że zapach budzi- Fio NIGDY nie zasypuje urobku...
- sikały niszcząc panele tu i ówdzie mimo obróżek, Feliwayów i innych takicj - jak Amelcia
- drpaczyły ochoczo na nowej kanapie radośnie lekceważąc kilka drapaków
- pędziły życie kanapowe i oczekiwały wtłaczania do dzioba jedzenia siłowo...bo inaczej co? Śmierć głodowa? ...

To są nasze koty z pseudo.
Niezliczone nieprzespane noce (płacze Fio, Amka siczkuje o 2.30, Leoś się dusi)
U wetrynarzy- pozostały grube tysiące, podobnie w aptekach, sklepach z kocimi suplementami...
I nie będzie z tego prześlicznych kociaków, laurów na wystawach...

Jest..hmm...miłość.

Mój Pokerek (z podpisu) MA "papiery", zagramaniczne - pochodzi z belgijskiej hodowli :( ... I też nie ma i nie będzie wystaw, laurów, kociaczków... Nie jestem nawet w stanie policzyć, ile pieniędzy poszło na jego diagnozę i leczenie (pewnie wystarczyłoby na jakieś używane autko :mrgreen: ) ... Straciłam sporo znajomych, którzy pukali się w głowę, jak po 5-6 godzin dziennie spędzałam z nim w lecznicy na kroplówkach (3 tygodnie był odżywiany tylko pozajelitowo), a na słowo "uśpij, bo szkoda kasy" dostawałam piany na pysku ... I od stycznia ub. roku karmię "ręcznie" rozmoczonymi i przetartymi przez sitko chrupami - strzykawką :!: ...

To chyba bardziej nienormalnym już nie można być ... :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob kwi 06, 2013 0:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Kasia od Ziabolka jest dla mnie największym wzorem tu na forum (nie urażając nikogo bo wszyscy pomagają jak potrafią).Nie sposób o niej i Pokerku zapomnieć NIGDY :D Kasia to szmat czasu ponad rok tak go karmisz.Jestem pod największym wrażeniem :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob kwi 06, 2013 10:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Kotkins ja zaraz zadzwonię z życzeniami, wczoraj nie złożyłam porzadnych - bo nie byłam w nastroju. Zaraz jadę do pracy........to Cię ponekam.

Wiecie co jest ważne w takim zgromadzeniu jak ten wątek? Różnorodność poglądów - bo dzięki nim ktoś np. sprowadzi na ziemię. Pamiętam jak kiedyś miałam w domu umierającego, zagłodzonego psa. Świat mi stanął na głowie, trzeba go było co 2 h karmić - w nocy też.....

I najbardziej rozwalił mnie tekst od koleżanki z Dogo - Tyyy a moze wpadnę Ci obiad ugotuję? Wiecie dlaczego rozwalił? Bo to było zdanie osoby, która doskonale wie, jak to jest. Kiedy nie ma się czasu - wszystko jest podporządkowane jakiemuś kundlowi - dzieci jadą na kanapkach..........a człowieka w sumie odpowiedzialnego i myślącego zabija poczucie winy wobec własnej rodziny. Kto przeżył zrozumie. Po prostu.

Potrzeba też tego specyficznego poczucia humoru - typu - ale weź - jak Ci zdechnie w nocy to nakop mu ode mnie w tyłek:-)

I wielu innych potrzeba.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob kwi 06, 2013 10:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Pomyłka

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob kwi 06, 2013 12:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

"Mam graać ? "

czyli :
składamy życzenia czy to pomyłka w końcu ?

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob kwi 06, 2013 15:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

A co mi tam ...nikogo nie ma więc mnie nie zabiją... a tu ponoć jakaś bibka ma być....

To ja naznoszę, niczym kardiolog , fantazyjnych gifów i przystroję stronę , żebyś
się Kotkinsie ucieszył ( tylko nie bij ) :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i : zdrowia , szczęścia pomyślności - niech żyję nam,niech żyje nam , niech żyjeee naaaam
A kto ?
Magda Obrazek

Najlepszego
życzy Monika
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob kwi 06, 2013 15:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Już na szczęście po fakcie:)

Tak, Poker to jest przykład...jak Bono.

Kasia a Ty go kupiłaś?
Pytam z czystej i czczej ciekawości.

kotkins

Post » Sob kwi 06, 2013 15:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Szkoda że nie znam historii Bono...znam Pokerka bo szukałam kotów z problemami gastrycznymi na forum.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob kwi 06, 2013 20:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Życzenia się tu składa? Nie wiem wprawdzie z jakiej okazji ale się dołączę: WSZYSTKIEGO NAJ KOTKINSIE I POPEŁNIENIA JESZCZE WIELU FELIETONIKÓW :1luvu: (choć to ostatnie to chyba życzenia samolubne :mrgreen: )
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob kwi 06, 2013 20:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Odkryłam u Persony czarna, mikroskopijna narośl za uchem. Wyglądającą jak świeżo złapany kleszcz. Kurna.........Już przy poprzetnim czesaniu to czułam, ale myslałam, ze drapała się za uchem ( często to robi ) i się drasnęła pazurkiem i ze to maleńki strupek. Ponieważ nie zniknał obejrzałam.........

W poniedziałek robię alarm........jutro jeszcze wytrzymam.
Persona jest ( jak wszyscy wiedzą ) NAJWAŻNIEJSZA

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]