Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 05, 2013 5:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Dzieńdoberek w ten piątkowy poranek! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt kwi 05, 2013 7:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Proszę, proszę jak miło :1luvu:
Ile zamówień na obrazy Zuzki :ok: :ok:

Odkąd poznałam twórczość Zuzy - jestem jej fanką :D
Ma TALENT i powinna malować .... :ok:

Cobena też lubię, ale wolę Nesbo (przeczytałam jego wszystkie u nas tłumaczone książki - polecam gorąco)
Lubię też książki Charlotte Link oraz biografie .... niektóre biografie :)

Uświadomiłam sobie ostatnio, że jestem uzależniona nie tylko od kawy i słodyczy,
ale też od książek 8O
Gdy nie mam czegoś DOBREGO do czytania .... czuję głód książkowy :wink:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt kwi 05, 2013 9:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Hej, hej...bez przesady proszę :wink: :ok:
U nas jest brzydko, pada śnieg z deszczem i zimno....

A teraz przywita się Timorka :wink:
Obrazek

Póki co, to troszkę podgonię Timorkę, w tym czasie przesycha rudzielec, a po południu podgonię klifa...

A wczoraj całe popołudnie, jeżdziliśmy w poszukiwaniu nowych krzeseł do kuchni, te już się posypały:), obejrzałam tyle, że wróciłam z bólem głowy do domu bez takowych...bo do tego stołu nie było w "kolorze":)
mogłam kupić komplet stół+krzesła, ale nie mogłam się zdecydować...dzisiaj zaplanowaliśmy zaliczać następne sklepy...chyba, że jeszcze poszukam w internecie...niby tyle towaru, a ja miałam problem z wyborem... :twisted:
Nie ukrywam, spodobały mi się jedne ale cena mnie przegięła w pół:) jedno krzesełko 849 zł, a potrzebuję cztery :mrgreen:
i już oczami wyobrażni zobaczyłam moje kociątka jak się cieszą z nowego nabytku...jak ostrzą pazurki na mięciutkich siedziskach, jak Żuczuś przymierza swoje ząbki czy da radę przegryżć nogę od pięknego krzesełka...ech... :ryk: tylko małża nie mogłam sobie wyobrazić jak by się cieszył z radości zwierzorków...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt kwi 05, 2013 11:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Hej, hej...bez przesady proszę :wink: :ok:
U nas jest brzydko, pada śnieg z deszczem i zimno....

A teraz przywita się Timorka :wink:
Obrazek

Póki co, to troszkę podgonię Timorkę, w tym czasie przesycha rudzielec, a po południu podgonię klifa...

A wczoraj całe popołudnie, jeżdziliśmy w poszukiwaniu nowych krzeseł do kuchni, te już się posypały:), obejrzałam tyle, że wróciłam z bólem głowy do domu bez takowych...bo do tego stołu nie było w "kolorze":)
mogłam kupić komplet stół+krzesła, ale nie mogłam się zdecydować...dzisiaj zaplanowaliśmy zaliczać następne sklepy...chyba, że jeszcze poszukam w internecie...niby tyle towaru, a ja miałam problem z wyborem... :twisted:
Nie ukrywam, spodobały mi się jedne ale cena mnie przegięła w pół:) jedno krzesełko 849 zł, a potrzebuję cztery :mrgreen:
i już oczami wyobrażni zobaczyłam moje kociątka jak się cieszą z nowego nabytku...jak ostrzą pazurki na mięciutkich siedziskach, jak Żuczuś przymierza swoje ząbki czy da radę przegryżć nogę od pięknego krzesełka...ech... :ryk: tylko małża nie mogłam sobie wyobrazić jak by się cieszył z radości zwierzorków...

Co tu dużo gadać .... TALENT to jest talent :D
widać to już po pierwszych kreskach .....

Ja mam często "bóle głowy" gdy idę po zakupy .... mnie "powala" olbrzymi wybór ..... nie jestem przyzwyczajona.
Gdy przejdę w sklepie i obejrzę prawie wszystkie np. krzesełka, to jestem zmęczona, mam oczopląs i już nawet nie wiem co chciałam kupić :wink:

Po lodówkę pojechałam z córką .... jeden sklep, kilkadziesiąt lodówek, z tego ok. 15 szt. odpowiadających moim wymaganiom 8O
..... na końcu czynnikiem decydującym o zakupie .... jest np. kolor półeczek w środku :ryk: :ryk:
Po nowy TV jechałam z kolegami z pracy - wtedy w ogóle głosu nie zabierałam, tylko oni wybierali .... ja czułam się nie tylko jak blondynka, ale jak nierozgarnięte dziecko, które nie kuma co do niej mówią :oops: :oops:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Pt kwi 05, 2013 11:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jeszcze dwa razy Timorka:) i teraz przerwa, musi bidulka wyschnąć:)
Obrazek

Obrazek

I chciałam wyjaśnić, że w trakcie malowania zawsze robię fotki, na fotkach dostrzegam moje błędy, których nie zauważam w trakcie malowania, wiec żeby nie było, że się chwalę, a że przy okazji wklejam tutaj ....to dla tych gości, których interesuje jak powstaje "dzieło sztuki" :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt kwi 05, 2013 13:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Timorka nawet nie spodziewa się, że skończy na ścianie :mrgreen:
Jak tak dalej pójdzie Zuza powiesi nam większość forum :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Zakupy to jest to :mrgreen: mnie zawsze mam bierze ze sobą na większe zakupy, ona nigdy nie umie się zdecydować :roll:
Wchodzimy do sklepu i od razu wiem co jej potrzeba :ryk: :ryk: :ryk:
Podobnie jest z zakupami dla mnie, przed wyprawą w "nieznane" staram się wyobrazić mój przyszły zakup i jakoś pomaga.

Obecnie moim dylematem jest kupno aparatu, ten już zszedł na psy :ryk:
Zastanawiam się nad Nikonem albo Olympusem :roll: to jest dylemat, nie wiem co wybrać, jakie parametry i żeby cena był nie za wysoka, bo budżet ostatnio marny :evil:
Na parametrach aparatów nie znam się kompletnie :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt kwi 05, 2013 13:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:Timorka nawet nie spodziewa się, że skończy na ścianie :mrgreen:
Jak tak dalej pójdzie Zuza powiesi nam większość forum :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

I oto chodzi, oto chodzi ..... :ryk: :ryk:

ładnie to ujęłaś :D
Obrazek

Kotina

Post » Pt kwi 05, 2013 13:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Jeszcze dwa razy Timorka:) i teraz przerwa, musi bidulka wyschnąć:)
Obrazek

Obrazek

I chciałam wyjaśnić, że w trakcie malowania zawsze robię fotki, na fotkach dostrzegam moje błędy, których nie zauważam w trakcie malowania, wiec żeby nie było, że się chwalę, a że przy okazji wklejam tutaj ....to dla tych gości, których interesuje jak powstaje "dzieło sztuki" :mrgreen: :mrgreen:

A dla mnie to jest jak instrukcja malowania, mogę z tego się uczyć jak tworzyć swoje malutkie malowidełka .... :D
Obrazek

Kotina

Post » Pt kwi 05, 2013 14:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Nie rozumiem dlaczego z ironią wstawiłaś cudzysłów?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt kwi 05, 2013 14:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

EVA2406 pisze:Nie rozumiem dlaczego z ironią wstawiłaś cudzysłów?

To tak przez skromność :mrgreen:
Zuza to skromna kobitka :1luvu: , a tu tyle pochwał :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt kwi 05, 2013 15:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ale słusznych pochwał :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 16:15 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Mam pomysł - zabierz do sklepu zwierzaki . Niech wypróbują krzesełka które się lepiej drapie którym nogi obgryza. Te których nie ruszą kupisz do domu. Będziesz miała pewność że mebelek nie naruszony troszku w domciu postoi :ryk: :ryk: :ryk:
Co ty na to :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 18:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze:Mam pomysł - zabierz do sklepu zwierzaki . Niech wypróbują krzesełka które się lepiej drapie którym nogi obgryza. Te których nie ruszą kupisz do domu. Będziesz miała pewność że mebelek nie naruszony troszku w domciu postoi :ryk: :ryk: :ryk:
Co ty na to :twisted:

Zuziu nie obraziłaś się na mnie za ten pomysł :?: :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 20:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witajcie kochane!

Właśnie dobiegłam do domciu z krzesłami i.......stołem pod pachą :ryk:

Miło mi, że zbieram pochwały, nie powiem :D ale jak stworzę prawdziwe arcydzieło i będziecie mnie chwaliły to obiecuję, że się nawet nie zarumienię, a na razie się wstydam, bo moje prace nie są arcydziełami, choć bardzo się cieszę, że się Wam podobają :piwa:
Ale pokażę Wam prawdziwe arcydziełka w wykonaniu mojej Cioci, która jest malarką z krwi i kości:)

Ewa, za co miałabym się obrazic? :piwa:
Ja nie z tych co się obrażają :lol: :lol: szkoda tylko, że wcześniej nie podsunęłaś mi tego "pomysła" żeby tak ze zwierzorkami na zakupy :mrgreen:
A tak wybraliśmy bez nich....

Wiecie co, nalataliśmy się po sklepach przez dwa dni jak dzikie konie :ryk:
Gdybym potrzebowała krzesła do salonu, albo do nie wiem jakiej jadalni, ale ja potrzebowałam zwykłe, drewniane, wygodne do kuchni, byle tylko podchodziły z kolorkiem, no i kupiliśmy za śmieszne pieniądze komplet....takich nawet nie będzie żal, gdy Żuczek nadgryzie....była dzisiaj wyprzedaż w ikei :D :D

I się cieszę, bo będą nowe, a te pójdą do naprawy i będą nam służyły jako "zapasówki" gdy się zbierze więcej ludzi na uroczystościach :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt kwi 05, 2013 20:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kilka prac mojej Cioci...
To jest technika połączona z talentem:)
Zwiastowanie...
Obrazek
Tańczące Rusałki...
Obrazek
Nocni Jeżdżcy...
Obrazek
Królewna Almunga
Obrazek
Ona bardzo często maluje obrazy do wierszy Jej ukochanego poety Mandelsztama...mam jej obraz200x200, każdy kto widział go pierwszy raz musiał obowiązkowo przeczytać jego wiersz...inaczej nie byłam w stanie wytłumaczyć o co chodzi w tym obrazie:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]