Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 03, 2013 15:38 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Nowy post na blogu i dużo, dużo zdjęć: http://mrucze-wiec-jestem.blogspot.com/ ... estes.html

Zapraszamy. :kotek:
Obrazek

Jakie piekne zdjęcie ..powiedz mi jakim Ty to aparatem robisz?

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro kwi 03, 2013 16:50 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Sesja Malagi cudowna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Księciunio pozuje :mrgreen:
Po tak owocnej sesji dla Malagi góra smakołyków :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro kwi 03, 2013 18:44 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Z Malagita to jest na prawdę model. :) Fajny masz ten blog. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro kwi 03, 2013 18:57 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Jeju! Byłam na blogu :love: :love: :love: Malaga ty nie masz pojęcia jaka ta twoja Duża zdolna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: zdjęcia boskie,model boski :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro kwi 03, 2013 22:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Też podreptałam na blog, obejrzałam, z zachwytu zabrakło mi oddechu :D :D
Piękne fotki!
A Malagito mógłby występować w reklamach, i to nie koniecznie w karmach dla futrzaków :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw kwi 04, 2013 7:15 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Malagito jest boski :1luvu:
I dzięki za bloga, NIECO się napasłam zdjęciami, czemu ich tak mało? :twisted:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw kwi 04, 2013 14:59 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Lilka Mrau pisze:Jakie piekne zdjęcie ..powiedz mi jakim Ty to aparatem robisz?

Mój aparat to Fujifilm FinePix S200EXR (taki, ale ogólnie rzecz biorąc go nie polecam. Kupowałam go kilka lat temu, bo nie chciałam zwykłej cyfrówki, a lustrzanka wydawała mi się na zbyt zaawansowaną jak na takie hobbystyczne fotografowanie, więc wzięłam "hybrydę" - bo ten aparat ma w sobie część funkcji zwykłej cyfrówki, a część lustrzanki. Niemniej gdybym miała teraz wybierać, wzięłabym jednak lustrzankę - bo ten aparat zdjęcia takie jak powyżej robi tylko w dobrze naświetlonym otoczeniu - w pochmurny dzień mogę pomarzyć o ładnym, ostrym zdjęciu, nie wspominając o wieczorze czy nocy. Poza tym bardzo lubi rozmazywać zdjęcia - dlatego często uciekają mi świetne kadry np. z zabawy Malagi - bo ten aparat po prostu nie radzi sobie z "zamrożeniem" sceny i ma bardzo wolny czas reakcji.

Annazoo pisze:Malagito jest boski :1luvu:
I dzięki za bloga, NIECO się napasłam zdjęciami, czemu ich tak mało? :twisted:

Zażalenia do Malagi proszę - po pewnym czasie przestał współpracować i sam zarządził koniec sesji. :twisted:

A tak poza tym, to zdecydowałam, że nabędę taki o to plecak:
Obrazek Obrazek Obrazek
i jak tylko pogoda się zmieni na wiosenno-letnią zacznę z mamą i Malagą uskuteczniać wycieczki rowerowe do parku, nad jeziora i do lasu - bo okolice mamy piękne. :ok:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw kwi 04, 2013 15:05 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Malago! Proszę mi się nie ruszać sprzed obiektywu! :mrgreen:
Plecak strasznie fajny, ile kosztuje takie cudo?

Annazoo

Post » Czw kwi 04, 2013 15:08 Re: Jego Wysokość Malagito :)

http://allegro.pl/plecak-roadsign-dla-p ... 80125.html 89zł, więc cena wydaje mi się dość przystępna, taka w granicach porządniejszego transportera :ok:

solarie

Post » Czw kwi 04, 2013 15:09 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Mam z tej firmy torbę i jest bardzo fajna.
Mocna, dobrze wykonana, sprawdza się gdy nie jestem mobilna, a trzeba z którymś chłopakiem podjechać do weta :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw kwi 04, 2013 15:10 Re: Jego Wysokość Malagito :)

No właśnie o wizytach u weta myślę, choć mi nie chorują odkąd przeszłam na B. (puk puk puk w niemalowane!)

Annazoo

Post » Czw kwi 04, 2013 15:18 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ta torba mi się podoba z kilku względów:
1. jest nieprzemakalna (co przy naszej pogodzie jest dużą zaletą, bo wiosną czy latem deszcz nagle może zaskoczyć)
2. ma tę rozpinaną "kieszonkę", dzięki której w trakcie podróży zwierze może mieć głowę na zewnątrz, więc nie będzie moim zdaniem takie zestresowane, nie będąc kompletnie zamknięte
3. w środku ma krótką smycz, którą mogę przypiąć Maladze do szelek i nie ma szans, że wypadnie/wyskoczy
4. może być traktowany właśnie jako plecak albo torba transportowa, bo ma z tego co wyczytałam dopinaną rączkę

Także moim zdaniem rozsądny zakup, a ja w razie posiadania za parę miesięcy drugiego kota nie musiałabym już dokupować drugiego transportera, bo w tym może nawet dwa koty się zmieszczą. :)

solarie

Post » Czw kwi 04, 2013 16:52 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Fajny plecaczek,Malaga ty szczęściarzu :D

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Nie kwi 07, 2013 21:46 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Wróciłam w końcu dzisiaj popołudniu do domu po ciężkim studenckim weekendzie. ;) Malaga się dzisiaj do mnie lepi odkąd przekroczyłam próg domu, najchętniej to by mi z kolan nie złaził.
Za to od mamy dowiedziałam się, że na przeciwko naszego kuchennego okna pod dachem wróble wydrążyły sobie dziurę i wiją tam gniazdo (widocznie czują wiosnę, której my jeszcze nie widzimy), więc Malagę dosłownie trzęsie jak je widzi, a nie może dosięgnąć. Więc co wymyślił? Plan ucieczki. :wink:
Po roku mieszkania z nami zainteresował się klamką od drzwi wejściowych i teraz siada na stoliku w przedpokoju albo oparciu fotela i skacze na klamkę albo wsadzone do zamka od wewnątrz klucze... Mama opowiadała, że jeży się przy tym i puszy ogon jak wtedy, gdy widział drugiego kota u weterynarza. :lol: Dlatego teraz za każdym razem musimy ryglować drzwi na górny zamek, żeby skubaniec ich jednak nie otworzył - niech w zamian za to ćwiczy sobie nieszkodliwe skoki na tą potfforną klamkę. :mrgreen:

(A jak się skończy wątek to będziecie musieli poczekać do przyszłego tygodnia na następny, bo w nadchodzącą sobotę mam egzamin z rachunkowości, więc najbliższe dni to dla mnie wyłącznie nauka... Najwyżej poproszę moderatorów, by nie zamykali wątku, żebym mogła jeszcze wrzucić tu potem link do kolejnego wątku jak już go założę. No chyba że w ciągu tego tygodnia wątek nie dobije tych dwóch stron, co dla mnie byłoby wygodne. :mrgreen: ).

solarie

Post » Pon kwi 08, 2013 6:48 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Jaki spryciarz :)
A wątki bywają i p 104 strony, zatem spokojnie.

Annazoo

[poprzednia][następna]