Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Catalinaa pisze:Nie zrobiono testu w kierunku FeLV, białaczkę zdiagnozowano po tych wynikach które wklejono.
Catalinaa pisze:Nie zrobiono testu w kierunku FeLV,
Catalinaa pisze:Byłam dziś u weta, przepisał mi lekarstwa dla kotki na wątrobę bo okazało się że rzeczywiście z wątrobą jest coś nie tak, jednak okazało nie jest tak źle jak twierdziła poprzednia Pani weterynarz. Pan u którego wczoraj byłam że tak powiem wyśmiał diagnozowanie białaczki na podstawie morfologii. Zaniepokoiły go tylko eozynofile więc kazał podać kotce lek odrobaczający i powtórzyć odrobaczenie za 2 tyg. A na wątrobę przez 20 dni mam podawać kotce Hepatil. Po wykonaniu leczenia mam zgłosić się na powtórzenie badań wątroby, aby sprawdzić czy wątroba już się zregenerowała oraz przy okazji na zrobienie badań na białaczkę koci hiv, aby już nie gdybać i się nie martwić.
Bardzo mnie to cieszy że wszystsko okazało się wyolbrzymieniem i był to powiedzmy fałszywy alarm
bluerat pisze:Fajnie byłoby zrobić badanie kału, jak nie teraz to ze 2 tygodnie po drugim odrobaczeniu.
Lubię Milbemax i często go stosuję, ale jak jest podejrzenie zarobaczenia to wolę wiedzieć z czym walczę, badam kał i na podstawie wyników dopasowuję środek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, Blue i 593 gości