Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 03, 2013 18:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Tylko ciekawe jak ta czarno-biała krówka wygląda. Moja Polcia też czarno - biała a może nawet nie być podobna do tamtej. 8O O matyju to cię załatwiła. :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro kwi 03, 2013 18:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Mój listonosz jest fajny, nie boi się naszych psów, mnie też nie :mrgreen:
Dzisiaj mam dzień do kitu... nic mi nie wychodzi, nic co sobie zaplanowałam...
Cały dzień mam internet w kratkę, raz jest raz go nie ma...ciągle włączała mi się automatyczna konfiguracja po której traciłam cały zapisany materiał, nie mówiąc już, że nie mogłam korzystać z poczty :evil: :evil: :evil:
Potem koleżanka z Niemiec zadzwoniła z wiadomością, że Dudi już w domku a przy okazji załatwiła sobie jeszcze jednego koteczka, a właściwie koteczkę, biało czarną po operacji nóżki...ucieszyłam się bardzo, dopóki mi nie oznajmiła, że mam namalować wspólny portrecik obu kotów
Mogę namalować, tylko co zrobię z tym co już zaczęłam :mrgreen:
Nawet nie wspomniałam jej, że mam już ponad 40 % pracy tfurczej w postaci rudzielca perskiego :ryk:
Jak pomyślę, że będę pewnie przemalowywać, bo ona chce wspólny, a ja rudzielca nie mam, to robi mi się słabo :twisted:

A tyle roboty już mam za sobą:)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazek

Zuzko,
nic się nie martw, ja kupię od Ciebie ten piękny obraz rudego koteczka. Mogę poczekać, tylko go dla mnie odłóż :D
PROSZĘ, proszę bardzo, bardzo :D :D
Zgoda ?
Dla koleżanki namalujesz nowy obraz już z dwoma kotkami ....

Zuzanno ... chapeau bas ...
masz WIELKI TALENT :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro kwi 03, 2013 18:38 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Widzisz i już problem rudego masz z głowy :ryk: Trzeba by się dowiedzieć jak ta czarno - biała wygląda. :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 03, 2013 18:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No trochę jestem zła, ale trudno...lubię malować, więc nic się nie stało :D
A teraz z portrecikiem "rodzeństwa krówkowo-rudzielcowego" cierpliwie poczekam, aż mi przyśle fotki i nie zmieni zdania :ryk:

Elu, czy to ma być portrecik Timorki :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro kwi 03, 2013 18:54 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:No trochę jestem zła, ale trudno...lubię malować, więc nic się nie stało :D
A teraz z portrecikiem "rodzeństwa krówkowo-rudzielcowego" cierpliwie poczekam, aż mi przyśle fotki i nie zmieni zdania :ryk:

I słuszna decyzja - tego się trzymaj :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 03, 2013 18:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Dla mnie żaden problem przemalować np. na czarno... i zrobić z tego portret Kacperka, tylko szkoda mi tej pracy, jaką już włożyłam...no i rodzinka orzekła, że ten rudziaczek już zaczyna przypominać kota :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro kwi 03, 2013 19:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Dla mnie żaden problem przemalować np. na czarno... i zrobić z tego portret Kacperka, tylko szkoda mi tej pracy, jaką już włożyłam...no i rodzinka orzekła, że ten rudziaczek już zaczyna przypominać kota :ryk:

Oj tak. To już nie kudłata kulka tylko taki koci kocio :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 03, 2013 20:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Żuczusiu, kosteczki są smaczniejsze, niż kanapa, prawda? :D
Już Ty tam tych Dużych wychowasz :ok:
Będzie codziennie smakołyk w ramach obrony łóżeczka :mrgreen: :ryk:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro kwi 03, 2013 20:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Wiesz, on nas wychowuje już od pierwszego dnia pobytu w naszym domu, a najgorsze jest to, że nam się to bardzo podoba :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro kwi 03, 2013 20:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Wiesz, on nas wychowuje już od pierwszego dnia pobytu w naszym domu, a najgorsze jest to, że nam się to bardzo podoba :mrgreen:

Najlepsze, kochana, najlepsze :mrgreen: :ryk:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro kwi 03, 2013 21:31 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Dobrze, że zaszczepiła, jeszcze by się biedny koteCek załapał na jakieś choróbsko :wink:
A może to będzie bardzo nowa tradycja świecka :mrgreen: zamiast psów, teraz koty będą się rzucały na listonoszy :ryk: :ryk:

Ja na wszelki wypadek mam na drzwiach tabliczkę :
"Uwaga, tu pilnuje kocia banda" :mrgreen:
i drugą:
" Tu pilnuje pies, kot i kanarek" :mrgreen:

Obrazek persiastego już wygląda pięknie :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro kwi 03, 2013 21:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Persiasty dopiero nabierze wyglądu jak ja trafię z kolorkiem :wink:

Swego czasu mojej koleżanki siostrzeniec powiesił tabliczkę:
"Uwaga! Złe psy!Teściowa też!"
Tyle tylko, że on nie ma jeszcze teściowej:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro kwi 03, 2013 21:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Widziałam jeszcze ,, Pies i teściowa biegają luzem " i ,, Teściowa dobiega do furtki w 5 sekund , A ty ? " Uwaga ! Zły pies . ! Ateściowa jeszcze gorsza ! " Oczywiście okraszone zdjęciami ,,uroczych " teściowych .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw kwi 04, 2013 6:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:No trochę jestem zła, ale trudno...lubię malować, więc nic się nie stało :D

Zuzko :D
Nie, niczego nie będziesz zmieniać, dokończ malować tego kota którego miałaś namalować :D :D
Timorka ma inny nosek ...

Jakie wymiary ma ten obrazek ?
Muszę znaleźć dla niego najlepsze miejsce :lol: :lol:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw kwi 04, 2013 7:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jak chcesz to nosek możemy zmienić :wink: i będzie Timorka jak żywa:)
Obrazek ma 33x27 i myślę, że tak za ok. 2-ch tygodni będzie gotowy :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]