KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 02, 2013 9:53 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Iwona11 pisze:
terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 01.04.2013r. do 07.04.2013 r.
01.04. pon. rano Mirka
02.04. wtorek rano Ewa wiecz. Teresa
03.04. środa rano brak wiecz. brak
04.04. czwartek rano brak wiecz. brak
05.04. piątek rano brak wiecz. brak
06.04.sobota rano brak wiecz. brak
07.04 niedziela rano brak wiecz. brak

Sobota wieczór

Jutro (środa) wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto kwi 02, 2013 10:56 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Iwona11 pisze:Zapomniałam napisać, że kończy się Intestinal, już prawie nie ma.

Zamówiłam 4 kg intestinala suchego z pieniędzy bazarkowych, myślę że pojitrze (czwartek ) powinien dotrzeć do mnie do pracy :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto kwi 02, 2013 11:30 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dzięki Dorotko, super, tak pewnie wychodzi taniej. :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto kwi 02, 2013 19:53 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Witam!
Wtorkowy poranny dyzur wypadl ok. Wszystko w porzadku. Łezek był na spacerku, zresztą to wymusił bo stał przy drzwiach...swieciło słonko, totez wywietrzyłam , moze słonce zabiło choć trochę tych smrodów łezkowych. Łezek zjadl sylimarol, był ogolnie w dobrej kondycji, podobnie jak Nutka, miziaste. Czarny kicius wystraszony okrutnie, ale dał sie wziać na ręce. Ponieważ kazdy wystraszony kot włazi do kuwety , wobec tego dałam mu czystą kuwetę i wyłożyłam recznikiem , zaraz tam wlazl i sie wtulil w ręcznik. Czarnobiały po otwarciu klatki zrobil minę, jak kot ze Shreka, błagalną..też dał sie wziąć na rece, siedzial na kontenerku w klatce ,w środku nie chciał, dlatego też mu położylam recznik.
Na zdrowej części obtłuszczona arystokracja miziasta , ciekawska asystowała we wszystkim, Misiek towarzyski, Amelka gaduła, wszystko w porzo . Myślałam ze niu ma juz Lili, az tu nagle przy myciu podłogi wyskoczyła z pudel przy oknie. wystraszona , po czym wlazła do koszyka na górze...śliczny kotek , biedaczysko wystrachane....cudne micetti wszystkie.
Pozdrawiam
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Wto kwi 02, 2013 20:12 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

ewasewa pisze:Witam!
Wtorkowy poranny dyzur wypadl ok. Wszystko w porzadku. Łezek był na spacerku, zresztą to wymusił bo stał przy drzwiach...swieciło słonko, totez wywietrzyłam , moze słonce zabiło choć trochę tych smrodów łezkowych. Łezek zjadl sylimarol, był ogolnie w dobrej kondycji, podobnie jak Nutka, miziaste. Czarny kicius wystraszony okrutnie, ale dał sie wziać na ręce. Ponieważ kazdy wystraszony kot włazi do kuwety , wobec tego dałam mu czystą kuwetę i wyłożyłam recznikiem , zaraz tam wlazl i sie wtulil w ręcznik. Czarnobiały po otwarciu klatki zrobil minę, jak kot ze Shreka, błagalną..też dał sie wziąć na rece, siedzial na kontenerku w klatce ,w środku nie chciał, dlatego też mu położylam recznik.
Na zdrowej części obtłuszczona arystokracja miziasta , ciekawska asystowała we wszystkim, Misiek towarzyski, Amelka gaduła, wszystko w porzo . Myślałam ze niu ma juz Lili, az tu nagle przy myciu podłogi wyskoczyła z pudel przy oknie. wystraszona , po czym wlazła do koszyka na górze...śliczny kotek , biedaczysko wystrachane....cudne micetti wszystkie.
Pozdrawiam

te dzikusy dały się zabrać na ręcę ?? 8O o matko..... a co to się stało, w szoku jestem, jednak nigdzie nie wyjeżdżam w tym tygodniu i mam samochód, także jestem do dyspozycji, będę łapać resztę dzikusów, może jutro coś się uda
a czy Kasia ustaliła termin sterylki czarnej kotki? oczywiście ją zawiozę na zabieg

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Wto kwi 02, 2013 20:13 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

i jak fajnie Ewa,że znalazłaś czas,żeby z Łezusiem iść na spacerek super :)

Anett84

Post » Wto kwi 02, 2013 21:16 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Anett84 pisze: jednak nigdzie nie wyjeżdżam w tym tygodniu i mam samochód, także jestem do dyspozycji, będę łapać resztę dzikusów, może jutro coś się uda
a czy Kasia ustaliła termin sterylki czarnej kotki? oczywiście ją zawiozę na zabieg

Anetko Kasia była z biało-czarną u Pani Doktor wszystko ok i dziewczyna może wracać do siebie, sterylkę czarnej Kasia umówiła na czwartek, zawiezie ją do lecznicy Wiesiu odbierze Kasia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 02, 2013 21:18 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 01.04.2013r. do 07.04.2013 r.
01.04. pon. rano Mirka
02.04. wtorek rano Ewa wiecz. Teresa
03.04. środa rano Ania wiecz. Mara
04.04. czwartek rano Ania wiecz. Kasia
05.04. piątek rano Ania wiecz. brak
06.04.sobota rano brak wiecz. Iwonka
07.04 niedziela rano brak wiecz. brak
Ostatnio edytowano Wto kwi 02, 2013 22:31 przez terenia1, łącznie edytowano 2 razy

terenia1

Post » Wto kwi 02, 2013 21:24 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:
Anett84 pisze: jednak nigdzie nie wyjeżdżam w tym tygodniu i mam samochód, także jestem do dyspozycji, będę łapać resztę dzikusów, może jutro coś się uda

Anetko Kasia była z biało-czarną u Pani Doktor wszystko ok i dziewczyna może wracać do siebie, sterylkę czarnej Kasia umówiła na czwartek, zawiezie ją do lecznicy Wiesiu odbierze Kasia.

Tereniu, to ja ją rano zawiozę na sterylkę,a jak Kasia ją może odebrać to fajnie, jutro przyjadę po biało czarną i odwiozę ją w stare kąty, dzięki

Anett84

Post » Wto kwi 02, 2013 21:49 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Tereniu, zapomniałaś o mnie :) Mówiłam, że jak przywiozę czarną po sterylce w czwartek to zrobię dyżur ;)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Wto kwi 02, 2013 22:13 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

masKotka? pisze:Tereniu, zapomniałaś o mnie :) Mówiłam, że jak przywiozę czarną po sterylce w czwartek to zrobię dyżur ;)

No faktycznie zapomniałam już uzupełnię :D

terenia1

Post » Śro kwi 03, 2013 13:32 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

hej! Pierwszy dyżur zaliczony! :) Trochę nie mogłam się odnaleźć co i jak ale dałam radę (nie licząc tego że dwa razy zawracałam Tereni głowę telefonem) :) Kotki nakarmiłam i posprzątałam. Nie wiem czy dobrze mówię - na kwarantannie - tak gdzie jest Łezek i Nutka, ktoś zwymiotował. Kurcze Łezek jest super! Taki miluśny i przyjacielski :) Mimo że mnie nie zna od razu wpakował się na kolana gdy tylko przykucłam:) drzemią w nim chyba duże pokłady testosteronu bo cały czas zaczepiał Nutke :) Nie dałam mu sylimarolu(przyznam szczerze trochę się bałam :oops: )Kotki w klatkach były przestraszone, więc tylko dałam jeść i posprzątałam(nie posprzątałam tej biało czarnej bo siedziała w kuwecie a jak chciałam ją przeprosić żeby przetransportowała się w drugi koniec klatki to jej oczka zrobiły się mega wielkie i nie chciałam jej już straszyć). W drugiej części gdzie urzędują grubaski nie byłam tak ochoczo przyjęta. Czarna kotka - jeśli dobrze pamiętam Amelka troszkę się miliła ale ostatecznie zostałam pacnięta łapką:) Misiek(?) obserwował mnie bacznie i skusił się na powąchanie mnie gdy sprzątałam kuwete:) Biało czarny kiciuś(nie wiem czy on czy ona?) siedział na górze w koszyku. To chyba tyle z mojej relacji, mam nadzieje że jutro pójdzie mi lepiej i nie będę zawracała głowy Tereni:)

ania7

Od: Śro mar 27, 2013 21:41

Post » Śro kwi 03, 2013 13:48 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Łezek bardzo ładnie łyka tabletki, nie ma problemu z podaniem, ja go zawsze najpierw wygłaskam , poprzytulam i podaję do pyszczka
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 03, 2013 14:27 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

ania7 pisze:Nie dałam mu sylimarolu(przyznam szczerze trochę się bałam :oops: )Kotki w klatkach były przestraszone, więc tylko dałam jeść i posprzątałam (nie posprzątałam tej biało czarnej bo siedziała w kuwecie

Spoko ja to załatwie wieczorem.

Rozumiem, że czarna kotka ma zostać bez jedzenia bo jutro ma ciach?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro kwi 03, 2013 15:17 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:
ania7 pisze:Nie dałam mu sylimarolu(przyznam szczerze trochę się bałam :oops: )Kotki w klatkach były przestraszone, więc tylko dałam jeść i posprzątałam (nie posprzątałam tej biało czarnej bo siedziała w kuwecie

Spoko ja to załatwie wieczorem.

Rozumiem, że czarna kotka ma zostać bez jedzenia bo jutro ma ciach?

tak, jutro ja zabieram rano na ciachniecie :)

Anett84

[poprzednia][następna]