;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 01, 2013 21:50 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Już po Świętach, w nowym miesiącu problemów nie odjęło.
Nawet mnie dopadło, cały poniedziałek przeleżałam z gorączką. Qurde a mam tyle roboty, chory mój rezydent, kroplówkuję w domu, biegam za nim z pysznościami aby coś zjadł. Ma duży mocznik, kreatynina w normie. W środę powtórka, z Bazylem będzie trzecie podejscie, sobota nie była dobrym dniem na robienie wyników :cry: , lecznica krótko czynna , zabrakło jakiś pasków do maszyny, eh życie. Oby do wiosny, pogode mamy iście zimową :evil: .
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon kwi 01, 2013 22:54 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

słusznie !
oby do wiosny :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto kwi 02, 2013 9:17 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

cypisek pisze: Oby do wiosny, pogode mamy iście zimową :evil: .

To chyba z tego powodu smarti zapadła w sen zimowy, albo śniegiem przysypana :wink:
Chciałoby się wreszcie zaśpiewać: Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty...
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Czw kwi 04, 2013 22:09 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Bumiś pisze:
cypisek pisze: Oby do wiosny, pogode mamy iście zimową :evil: .

To chyba z tego powodu smarti zapadła w sen zimowy, albo śniegiem przysypana :wink:
Chciałoby się wreszcie zaśpiewać: Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty...

:ryk: :ryk: !!!

U nas nie za dobrze , mam swojego rezydenta Juniora/ 12 lat/chorego, nerki, kroplowkujemy.
Bazyś dostał gorączki, kaszle , smarka licho wie od czego. Miał robiony mocz, tragiczny , wynik jutro wkleje, /muszę fotnąć/ .Nie mam gdzie ,,łapów,,włożyć, wet , odwiedziny tymczasów, kroplowkowanie, Bazyl wet, zajezdnia, koty p. Jadzi i na dodatek sama mam gorączkę.. :roll: Jak pisałam aby do w i o s n y.!!!!
Obrazek

cypisek

Post » Czw kwi 04, 2013 22:25 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

I jak patrzyłam na prognozę to właśnie zaczyna się ocieplenie, w tym tygodniu we Wrocku (jak wiadomo Wrocław to najcieplejsze miasto) w okolicach +10, następny tydzień to +16 a w kolejnym prognozują nawet +21 8O
Oby się sprawdziło :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 05, 2013 6:43 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

cypisek pisze:U nas nie za dobrze , mam swojego rezydenta Juniora/ 12 lat/chorego, nerki, kroplowkujemy.
Bazyś dostał gorączki, kaszle , smarka licho wie od czego. Miał robiony mocz, tragiczny , wynik jutro wkleje, /muszę fotnąć/ .Nie mam gdzie ,,łapów,,włożyć, wet , odwiedziny tymczasów, kroplowkowanie, Bazyl wet, zajezdnia, koty p. Jadzi i na dodatek sama mam gorączkę.. :roll: Jak pisałam aby do w i o s n y.!!!!

Ale czy jak ta wiosna przyjdzie to będzie lepiej?
Za Bazyla i seniora Juniora :ok: - jemu też zrób fotkę bo go nie widzieliśmy.

Gibutkowa pisze:I jak patrzyłam na prognozę to właśnie zaczyna się ocieplenie, w tym tygodniu we Wrocku (jak wiadomo Wrocław to najcieplejsze miasto) w okolicach +10, następny tydzień to +16 a w kolejnym prognozują nawet +21 8O
Oby się sprawdziło :D

...no to wszystkie koty do Wrocławia :wink:
Obrazek

Bumiś

Post » Pt kwi 05, 2013 11:54 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Witam serdeczne :)
Mnie tez nie omineła grypa, tylko, cholera, jelitowa :(
W Łodzi śnieg + odwilż + chlapa - słowem paskudztwo. Humor tez taki jak pogoda - tyle potrzeb forumowych a konto lichutkie :( Ale tak to jest, jak sie pracuje na umowach o dzieło albo zleceniach :evil:
Ale jak poczytałam o tych pysznościach ... :)
Trzymam :ok: za Bazyla, Seniora i wszystkie futrzaste :ok: :ok: :ok:
Acha, u nas teraz mówimy " byle do żniw " bo GDZIE ta wiosna, no gdzie :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt kwi 05, 2013 21:55 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Ponad 2 godz spędziłam w gabinecie z Bazylem. Bazyl się zatkał, siedział w kuwecie i siedział, pierw skubaniec walczył, bo nie chciał się dać zapakować do klatki , potem dupeq, dał bonanze u weta. Trzeba było go kujnąć i wtedy dało się coś przy nim zrobić. Nawet przez sen syczał na nas jak żmija jadowa/hm. a jest taka :roll: /.Wet już stracił cierpliwosć i powiedział ,że jak mu dowali zastrzyku to zaśnie snem powalonego kota./ :| /.
Bazyl zabieg przeżył, zn cewnikowanie, dużo skrzepów i takich galaretowatych bezbarwnych makaronów. Ma bardzo dużo białka... Dostał nowe leki i zobaczymy.

Obrazek

to mój kochany i dzielny Junior.

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 05, 2013 22:14 przez cypisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cypisek

Post » Pt kwi 05, 2013 22:08 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Ożesz... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 05, 2013 22:26 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Jutro postaram się uruchomić skaner, jeśli nie dam rady to fotnę wyniki chłopaków.

Bumiś dzięki twoim bazarkom mamy na leczenie Bazyla, było by cienko , oj cienko.
Obrazek

cypisek

Post » Sob kwi 06, 2013 7:49 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Dobrze przynajmniej, że Bazyleo ma dużo siły i walczy.
Juniorek poddaje się wszystkiemu bez oporów - mądry chłopak, wie, że to dla jego dobra.

Gibutkowa pisze:Ożesz... :roll:

aż się boję zapytać, co to znaczy bo Gibutkowa z pewnością więcej wie o tych skrzepach i galaretowatych bezbarwnych makaronach :strach:
Obrazek

Bumiś

Post » Sob kwi 06, 2013 11:01 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Nie wiem więcej ale nie wygląda to ciekawie... :roll: W życiu czegoś takiego przy ukł. moczowym nie widziałam, więc przypuszczam że jest to jakiś nieciekawy, niestandardowy przypadek.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob kwi 06, 2013 13:18 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

No... Bazyl jest cały wyjątkowy... sie wie i raczej ciekawy, ciekawy, bardzo ciekawy :wink:
Obrazek

Bumiś

Post » Pon kwi 08, 2013 21:50 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

U nas jakoś leci Bazyś, co prawda nie sika z krwią / już drugi dzień/, to z kolei słabo je. Słabo , praktycznie wcale....i jest problem , bo jako kot nieobsługiwalny :roll: nie ma jak podawać mu leków. Wymyślam cuda aby coś zjadł , skusił się na mleczko to dostał w nim leki.

Obrazek

Mój rezydent Junior ciut lepiej, wiadomo dobrze nie będzie ale jakoś się trzyma. Kroplówki codziennie podajemy, nawet coś tam dziubnie do jedzonka.

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Śro kwi 10, 2013 7:29 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

cypisek pisze: Mój rezydent Junior ciut lepiej, wiadomo dobrze nie będzie ale jakoś się trzyma. Kroplówki codziennie podajemy, nawet coś tam dziubnie do jedzonka.

A Junior skąd się wziął u Ciebie, miałaś go od małego czy od niedawna?, nie protestował jak przynosiłaś tymczasowe znajdy?
Obrazek

Bumiś

[poprzednia][następna]