Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 0:42 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Ptachu, jak dobrze że się odezwałeś!!!
Ja też tu mam za swoje z tym nienormalnym czarnuchem, co to mnie wciąż podgryza
Dobrze, że niespotykanie spokojna kotka jestem
A kciuki trzymamy najoczywiściej!
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt lut 01, 2013 20:41 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Bardzo mocno trzymamy z Józefinkę, zdrowa życzymy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt lut 01, 2013 20:45 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Hannah12 pisze:Bardzo mocno trzymamy z Józefinkę, zdrowa życzymy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Józefę :D :ok:

:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt lut 01, 2013 21:10 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Dorota pisze:
Hannah12 pisze:Bardzo mocno trzymamy z Józefinkę, zdrowa życzymy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Józefę :D :ok:

Duża od Mru - Józefinkę, czyli Marie Antoninę ;) ona będzie gości przyjmować ;)
Józefa to nasza Mała Duża :lol:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lut 01, 2013 21:15 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

O, Ptachu!
Fajnie, ze jesteś ! :D

Gag pozdrawiający (z Dużą i jej kciukami)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon kwi 01, 2013 8:20 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Uff, ale mnie tu nie było, to jak zwykle Dużej wina, ciągle nie ma czasu :evil:
A ja przez Nią spóźniony z życzeniami jestem.

Wszystkim Wam życzę spokoju w ten ostatni świąteczny dzień.
I żeby wreszcie zima poszła sobie precz, bo działkowce już ledwie ciągną.
Duża mówi, że dziś rano to już myślała, że nie dojdzie do nich tak wszystko zasypane i ciężko przedzierać się przez ogródki działkowe w taka pogodę, ale wszystkie koty czekały na Dużą, która niosła im świąteczne śniadanie.
Niestety jednego z Szaraczków Dużej musieliśmy pożegnać tej zimy :( .

Maria Antonina na potrzeby ogłoszeń zwana Józefiną pojechała do swojego domu :D
Już myśleliśmy, że Duża jej nie odda, bo Maryśka u nas długo mieszkała, prawie 1,5 roku i Duża wymyślała jak to Ona, że ten dom nie będzie tak kochał Maryśki jak my, ale domek przekonał Dużą i Maria Antonina zwana Józefiną mieszka już u siebie.
Oto ona
Obrazek

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon kwi 01, 2013 8:41 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

:D :D :D

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon kwi 01, 2013 8:48 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Mario Antonino, trzymam łapki za Twój domek.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon kwi 01, 2013 11:58 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Cześć Ptachu :D

Świetujcie spokojnie!
Cieszę sie, ze Maria Antonina ma swój domek!

Gag pozdrawiający
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon kwi 01, 2013 14:01 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

No popaczcie, na prima aprilis to i Ptachu się odezwał :D :D :D
Nie będziemy życzyć spokojnych świąt bo to chyba nie u Was
Ale zdrowia na Święta i zawsze :ok: :kotek:
Principessa z Dudusiem i Dużymi
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pon kwi 01, 2013 14:08 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

A ja prosze o info o Józi.
O ludzkim dziecku :twisted:

Dorota

Post » Pon kwi 01, 2013 22:17 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Dorota pisze:A ja prosze o info o Józi.
O ludzkim dziecku :twisted:

Też to miałam napisać
Jak malutka, pewnie urosła i ślicznie się uśmiecha.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie maja 26, 2013 17:01 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Ptachu, duża mi mówiła, że byłeś chory, ale już jesteś zdrowy.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto maja 28, 2013 12:03 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Ptachu :strach:
odezwałbyś się, co u Was
My jakoś się trzymamy, choć nasza Duża i jej Duzi coś ostatnio kwękają
Duża co prawda twierdzi, że złego licho nie weźmie
Ale można dodać, że jak przyciśnie, to piśnie...
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Nie cze 02, 2013 10:39 Re: Ptachu 3. Działkowa Trikolorka Zosia szuka domu.

Dzień dobry, wtrącę się, bo Iwona nie bardzo czas posiada chyba. Od wczoraj z nami, Łatkiem i Marcelkiem mieszka działkowa Zosia :) Troszkę zmieniliśmy jej imię na Tosia, ponieważ nasza ciocia sąsiadka ma na imię Zosia i nie chcielibyśmy, żeby myślała, że o niej wciąż mówimy i to jeszcze tak po imieniu. Noc minęła nam naprawdę spokojnie. Zosia-Tosia ma dwa miejsca, w których przebywa, pod stolikiem telewizyjnym i pod ławą. Malutka wychodzi stamtąd na obchód, zwiedziła już troszkę domku, pojadła, zdaje się, że siknęła do kuwetki. Marceli jest straszliwym strachulcem, więc jak tylko Tosia ruszy łapką to on zaraz zasuwa do kuchni i szykuje się do schowania za szafki. Ale dzisiaj odważył się i wszedł do niej pod stolik. Dotknęły się noskami, obfukały i Marceli poszedł na balkon. Łatek za to chodzi po domu dumny jak lew, na ugiętych łapach i bardzo powoli. Przechodząc obok Tosi fuka i warczy, ale nie podchodzi do niej, nie walczą, żadnych łapkoczynów. Myślałby kto, że Łatuś taki groźny jest ;) toż to najmilszy kot na świecie. Jak dotąd wszystkie dokocenia u nas przebiegały wzorowo i tym razem też nie zanosi się na jakieś zawirowania. Póki co dajemy małej czas na zaaklimatyzowanie a naszym kotom na zaakceptowanie nowej siostrzyczki. Kciuki mile widziane. Dziękujemy Iwona za fajne koty i pozdrawiamy wszystkich :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

[poprzednia][następna]