2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia,stodoła

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 12, 2013 16:24 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

mam dość dobrą wiadomość. Jest duża szansa, że kotki będą mogły jednak zostać. Sprawa jest, że tak powiem, rozwojowa. Idzie dwutorowo:
:arrow: koty pozostaną. Może zostaną nieco oddalone ze swoim lokum od zagrożeń, ale w obrębie tego samego terenu. Będą musiały być regularnie szczepione przeciwko wściekliźnie. Trwają rozmowy i ustalenia. Nie zapadła jeszcze decyzja.
:arrow: jeden z panów pracowych zaproponował wzięcie ich do siebie :D. Myślał o jednym, pogadaliśmy - dał się namówić na 2 ;), a następnego dnia powiedział, że może wziąć wszystkie - 2 do siebie, 2 do sąsiada za płotem :ok:.

więc raczej wszystko idzie w dobrą stronę :ok:. Oby!

PS. Czy ktoś wie, czy kota można zaszczepić tak jak lisa- podając coś specjalnego w karmie, czy musi być ukłuty?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto mar 12, 2013 18:03 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

rybcie pisze:mam dość dobrą wiadomość. Jest duża szansa, że kotki będą mogły jednak zostać. Sprawa jest, że tak powiem, rozwojowa. Idzie dwutorowo:
:arrow: koty pozostaną. Może zostaną nieco oddalone ze swoim lokum od zagrożeń, ale w obrębie tego samego terenu. Będą musiały być regularnie szczepione przeciwko wściekliźnie. Trwają rozmowy i ustalenia. Nie zapadła jeszcze decyzja.
:arrow: jeden z panów pracowych zaproponował wzięcie ich do siebie :D. Myślał o jednym, pogadaliśmy - dał się namówić na 2 ;), a następnego dnia powiedział, że może wziąć wszystkie - 2 do siebie, 2 do sąsiada za płotem :ok:.

więc raczej wszystko idzie w dobrą stronę :ok:. Oby!

PS. Czy ktoś wie, czy kota można zaszczepić tak jak lisa- podając coś specjalnego w karmie, czy musi być ukłuty?

MUSI BYĆ UKŁUTY,na tej podstwie wet wypisuje świstek i wpowadza do bazy danych.
Kiedyś szczepiłam moje wychodzace koty od wścieklizny.(teraz nie wychodza,wiec nie szczepię) Miałam niemiła sytuacje,ze dziecko sasiada capneło kota za ogon i kot wyladował na głowie chłopca.Co za tym idzie ,było zadrapanie i wrzaski,że "wściekły kot".Na moje szczęście miałam zaświadczenie ,że kot zaszczepiony :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto mar 12, 2013 19:54 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

dzięki :), rozumiem zasadność jak najbardziej, szczególnie, że w okolicy bytuje dzika zwierzyna... łatwiej jednak podać niż kłuć - dlatego miałam nadzieję...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt mar 15, 2013 16:54 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

:) I jak? i jak?Wiadomo już co z kotkami?
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Pt mar 15, 2013 20:11 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

koszka pisze::) I jak? i jak?Wiadomo już co z kotkami?

nie :(, wszystkie ważne i decyzyjne osoby w rozjazdach. W przyszłym tygodniu z kolei mnie nie będzie, więc kolejne wieści dopiero w po kolejnym poniedziałku... ech... Ale tak czy inaczej nie jest źle, skoro w razie czego mamy gdzie je przewieźć. Teraz zostaje czekać na decyzję. :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt mar 15, 2013 20:13 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

:ok: za dobre wyjście dla kotów

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt mar 15, 2013 21:03 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

Sis pisze::ok: za dobre wyjście dla kotów
:1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt mar 29, 2013 19:40 Re: 4 czarnulki - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

Jednym się poszczęściło, inne czekają na swoją szansę...

Wydaje się, że czterem naszym czarnulkom naprawdę się poszczęściło. Jeden z pracowników weźmie do siebie wszystkie 4 koty! ♥. Tzn. 2 do siebie, a 2 do sąsiada. Ale co tam płot dla kota ;), cała rodzinka będzie razem :). Czekamy aż odpuści zima i świat zacznie pachnieć wiosną i ruszamy! Kotki zamieszkają ok. 60 km od dzisiejszego miejsca. Na wsi, przy polach pełnych myszy ;). Pierwsze tygodnie spędzą w stodole, aby przywykły do nowego "domu", gdzie karmione będą zapoznawać się z nowymi opiekunami. Domek już nie może się doczekać. Pozostaje tylko trzymać kciuki za przeprowadzkę.

Niestety, na przeprowadzkę nadal czekają te kotki: http://kotylion.pl/kolejne-koty-traca-swoj-dom/ . Nadal pilnie szukamy dla nich dogodnego miejsca. Dla nich to kwestia życia i śmierci. Tam gdzie żyją obecnie są naprawdę bardzo zagrożone. Szukamy osoby mieszkającej na wsi, która po prostu da im malutki kąt do życia. Naprawdę nie potrzeba wiele...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt mar 29, 2013 20:13 Re: 2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia

Obrazek*Obrazek

Trzyletnia Burasia i jej towarzysz – pięcioletni Pingwinek, są kotami wolno żyjącymi, przyzwyczajonymi do niełatwego życia „kota na wolności”, bo czym jest ta „wolność”? To zimą – szczelnie zamknięte okienka piwniczne, to ciągły stres i strach przed psami, które szczute przez swoich nieodpowiedzialnych opiekunów, ku ich uciesze, je przeganiają. „Wolność” to zima spędzona pod samochodami, a jak ma się szczęście, to przez chwilkę będzie ciepło, bo samochód dopiero zaparkował. Czasem trzeba uciekać przed rzuconym kamieniem…
Niestety koty te, mieszkają w okolicy nieprzyjaznej dla nich. Na szczęście dzięki karmicielce, która od dwóch lat regularnie je dokarmia, nie wiedzą, co to głód, ale tak dalej „na tej wolności” żyć nie mogą. Wiele kotów wolno żyjących zostaje okaleczonych, otrutych, zabitych, jeśli są tam, gdzie ludzka zawiść i podłość nie pozawala im żyć. Nie chcemy, aby tą dwójkę spotkał tak okrutny los. Karmicielka wobec ludzi przeganiającym koty, jest bezsilna, boi się złożyć oficjalną skargę, boi się zemsty tych ludzi, boi się o koty…
Podjęliśmy się pomocy w szukaniu Pingwinkowi i Burasi nowego, lepszego miejsca do życia. Miejsca gdzie będzie bezpiecznie i ciepło zimą. Wiemy, że to graniczy z cudem, ale przecież cuda się zdarzają, a tej dwójce wystarczy schronienie w gospodarstwie, stadninie czy domu z ogrodem. Oboje są wykastrowani. Z racji warunków, w jakich przyszło im żyć, oboje są płochliwi i nieufni wobec obcych, ale karmicielkę, którą znają witają przyjaźnie, dają się głaskać. Nie pozwólmy, aby stało się im coś złego… one nie mogą tam zostać…
Jeśli ktoś z Państwa ma możliwość zaopiekowania się Pingwinkiem i Burasią prosimy o kontakt: marzenalacka@buziaczek.pl tel. 503-767-254.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt mar 29, 2013 21:38 Re: 2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia,stod

Gosiu serdeczne uściski, Ty wiesz za co...
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Sob mar 30, 2013 14:50 Re: 2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia,stod

dilah pisze:Gosiu serdeczne uściski, Ty wiesz za co...

ściskać to się będziemy, jak Dobra Duszyczka przygarnie te 2 nieszczęścia :ok:.

Kochani, one tam naprawdę życia nie mają... każdy dzień niesie zagrożenia. Gdyby ktoś na wsi chociaż rodzinę miał... one teraz śpią pod zaparkowanymi samochodami :( w środku miasta. Okienka piwniczne zamknięte, kotki są szczute psami, karmicielka nękana :( :( :(. Nawet najmniejszy kąt w stodole wystarczy, albo gdzieś w obejściu postawiona kocia budka. Budkę załatwimy - wypasione M2 kotki dostaną jako wyprawkę :ok:. Piękna pingwinkowo-bura para jest wysterylizowana, więc zapachów ani maluchów nie będzie. Tylko brać i kochać. A jak się oswoją z nowym opiekunem to i pogłaskać się dadzą...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Sob mar 30, 2013 17:58 Re: 2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia,stod

Kasia i Gosia to ja Was powinnam wyściskać :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Sob mar 30, 2013 18:30 Re: 2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia,stod

mgska pisze:Kasia i Gosia to ja Was powinnam wyściskać :wink:
to ja już nic nie rozumiem :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Sob mar 30, 2013 21:22 Re: 2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia,stod

rybcie pisze:
mgska pisze:Kasia i Gosia to ja Was powinnam wyściskać :wink:
to ja już nic nie rozumiem :roll:

Kasię, bo napisała to ogłoszenie, choć to ja dostałam tel w tej sprawie, ale ciągle czasu mi brakowało, żeby coś napisać...
A Ciebie Gosiu, za to, że ich tutaj umieściłaś :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Sob mar 30, 2013 21:27 Re: 2 koty - szukają kąta do życia/gospodarstwo,stajnia,stod

:ok:, w weekend postaram się, tak jak obiecałam dilah, pospamować na stronach końskich... każdy sposób jest dobry na zwiększenie zasięgu ogłaszania...

no to fajnie, że nas tu więcej, trzeba podrzucać parkę...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]