Eoina pisze:mone4ka pisze:niestety za 600 zł,nie kupisz rasowego kociaka perskiego,chociaż nigdy nic nie wiadomoale koty starsze tez sie potafią bawic to zalezy od charakteru kota
koty w ieku 4,5,6,7,8 lat to jeszcze nie takie staruszki,a kity w kwiecie wieku z wyrobionym juz charakterkiem( leniwe,rozbrykane). Zajżyj na wątek Mopki "persiczki" młoda wiekiem i milusia.
Na tym żeby kociak był młody nie zależy mi tylko ze względu na zabawę, ale też dlatego że dorosłe koty są już "wychowane" i mogą mieć np.jakieś drażniące nawyki itp a młodziaka można wychować tak jak sie chce
Jedyne drażniące nawyki, jakie napotkałam u kotów, były tylko u kociaków

Eoina pisze:Czekam na wiosenne kociaki, może gdzieś się znajdzie jakiś tańszy:)
Ceny w hodowlach są wszędzie takie same. 800 pln to minimum, w górę już można szukać dowolnie. Więc nie liczyłabym na nic tańszego - chyba że od pseudohodowcy, gdzie trzy razy tyle włożysz w leczenie, ew. - jak będziesz miała szczęście - dostaniesz kota "tylko" bez szczepień i odrobaczania, więc i tak te 200 pln różnicy dołożysz sama.
Monika_Krk pisze:Pers to jednak nie jest zawodnik na dłuższą metę w koci koci łapci - pers MC kroku nie dotrzyma, nie uwierzę w to.
To też prawda. Czytałaś Eoina cokolwiek o CHARAKTERZE, nie o wyglądzie? To nie są takie "dzikusy" jak MCO, one nie mają w sobie tyle energii, dla mnie MCO zamęczy każdego persa.