S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 27, 2013 19:52 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

phantasmagori pisze:Ze względu na rozpoczynający się sezon, głosiłam profilaktycznie trzy niekochane do kolejki w Funduszu Immunologicznym.
Kolejka niestety bardzo długa, więc imiona ustalimy jak przyjdzie czas :)
Ciągle mocne :ok: :ok: :ok: za Niekochane

ogromne dzięki :1luvu:
na zylexisy jest ciągły popyt

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro mar 27, 2013 20:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Korciaczki pisze:jejku, jak wiele nowych niekochanych

Domku Foresta, jeśli tu zaglądasz, jak tam Forest? :kotek:

Witam serdecznie wszystkich :)
Kochane Korciaczki, śledzę forum na bieżąco, trzymamy z Forestem kciuki za dobre domki dla kotków :)
Mamy już wyniki z biopsji u Foresta, nie ma nowotworu, na szczęście :D :D :ryk: Potrzebna jednak jeszcze konsultacja u weterynarza. Skontaktuję się w tej sprawie z Małą, ale dopiero po świętach, bo to nie takie pilne.
Żartujemy w domu, że kota nam podmienili po operacji, bo odzyskał energię, bawi się, a ja chodzę pogryziona i podrapana. Resztę napiszę Wam na maila i poślę zdjęcia, aby tu nie "zaśmiecać" forum.

Wszystkim "kotozakochanym" życzę Wesołych Świąt, a kotkom Świąt spędzanych w znalezionych domkach. :)
Mama Foresta

Mama Foresta

Od: Pt mar 08, 2013 9:31

Post » Czw mar 28, 2013 0:42 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Czy Roni wciąż szuka domu?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 858&type=1
Bo jest szansa...
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw mar 28, 2013 9:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kot jest u wolontariuszki z Sosnowca,uff :D
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw mar 28, 2013 9:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mama Foresta pisze:
Korciaczki pisze:jejku, jak wiele nowych niekochanych

Domku Foresta, jeśli tu zaglądasz, jak tam Forest? :kotek:

Witam serdecznie wszystkich :)
Kochane Korciaczki, śledzę forum na bieżąco, trzymamy z Forestem kciuki za dobre domki dla kotków :)
Mamy już wyniki z biopsji u Foresta, nie ma nowotworu, na szczęście :D :D :ryk: Potrzebna jednak jeszcze konsultacja u weterynarza. Skontaktuję się w tej sprawie z Małą, ale dopiero po świętach, bo to nie takie pilne.
Żartujemy w domu, że kota nam podmienili po operacji, bo odzyskał energię, bawi się, a ja chodzę pogryziona i podrapana. Resztę napiszę Wam na maila i poślę zdjęcia, aby tu nie "zaśmiecać" forum.

Wszystkim "kotozakochanym" życzę Wesołych Świąt, a kotkom Świąt spędzanych w znalezionych domkach. :)

Wspaniałę wieśći!!! :ryk: :1luvu:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw mar 28, 2013 14:24 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Obrazek
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw mar 28, 2013 23:21 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

wesołych więc :kotek:

dużo kociastych dużo miziastych, jeszcze więcej problematycznych i przestraszonych..

fb proszę udostępniać posty edit , będą nowe zdjęcia, będą anegdotki i ''życie''
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt mar 29, 2013 11:22 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A co tam słychać w schronie? Jak nasze dwie kocie "dojrzałe panie" ?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt mar 29, 2013 12:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Obrazek

No tak, wiemy, że wypada złożyć życzenia wszystkim kociolubnym, ale czy to jest powód ,żeby nas teraz budzić? :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt mar 29, 2013 12:19 przez julita_a115, łącznie edytowano 1 raz
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Pt mar 29, 2013 12:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:kotek:

tak jak napisała Tania dużo kociastych dużo miziastych

Powsinoga się do wszystkich klei, turla po podłodze, pręży, mruczy, reaguje na każdy dźwięk skierowany do niej; kontaktowy kot z niej, ponad wszystko ceniący każdą chwilę z ludziem. Kareno i Kortina to też mruczki dwa, zwłaszcza Kortina całkiem ufnie ugniata, wystawia brzuszek do głaskania, wywija łapkami że-po-nich-też-człowieku-głaszcz, i ogólnie: pchają się, ona i brat, do ludzia, lubią go. Pytanie czy staną się na powrót płochliwe, gdy trafią na kociarnię. Podobnie z Teziem. Leonia jest śmieszna. Otwiera się klatkę i momentalnie kot wpada w niesamowitą radość; łazi w kółko, ugniatając wszystko co się da; łazi i ugniata, łazi i mruczy, łazi i ugniata i tak cały czas. A, nie, to nie wszystko. Jeszcze tą głową kręci, jakby słuchała ludzia. CZyli tak: łazi i ugniata i przekręca główkę, łazi i mruczy i przekręca główkę; i tak ile się da, czyli puki ludź sobie od niej nie pójdzie. Albo puki ręki do klatki nie włoży: bo wtedy kot mniej łazi, mniej mruczy i mniej kręci główką. W końcu trudno o 'bardziej', gdy się zwiewa w róg klatki, z myślą zdaje się, że niby tam człowiek widelcem i łyżką sięgnie jej jedynie wzrokiem. Z Leoni jest doskonały przypadek kota chciałbym-ale-się-boję. Gdy się ją jednak już wyciągnie i zawinie w sweter nie ma szczęśliwszego w tym momencie kota: cała Leonia zamienia się w jeden wielki uśmiech (cała Taja: uśmiech bez kota:-) i już nie ugniata. Wprost szarpie dziury w materiale. Targa. Dzierga. Strzępi. Jakkolwiek się ta czynność nazywa. Jest szczęśliwa i widać to i słychać. Fajny z niej futrzak, śmieszny i słodki, gdy tak kręci tą główką. Cudne są też Mordka i Wąsik. Synchronicznie przekręcają głowami, gdy się człowiek odezwie choć słowem. Fajnie się bawią razem; aż by się chciało przytargać te łosie dwa do domu i puścić je na dywan i patrzeć tylko, jak roznoszą cały pokój. I błyszczą w pogodni tymi oblędnymi białymi paputkami

a u dzikich w sumie nic nowego, z tygodnia na tydzień to samo: Primawera się nie pokazała, Brina jak Brina ciągle szuka czegoś do jedzenia, Kijafa też tak jak zawsze, czyli nijak z ludziem się zaprzyjaźnić nie umie; jedynie Askona i Ultra czynią jakieś postępy, znaczy: więcej ich dla ludzia, mniej dla ciemności szafowych. Ogólnie, to co zwykle. Bez zmian :mrgreen:

Na życzenia z naszej strony chyba będzie jeszcze okazja dziś/jutro

Mama Foresta, dziękujemy za wieści o Foreście :1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt mar 29, 2013 13:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

zdjęcia z dziś - https://picasaweb.google.com/1052504258 ... ice28Marca - podpisy później

:kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt mar 29, 2013 14:41 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Korciaczki- dzieki za foty i opisy :)
ja zawsze pieje z Brinki, ona jak widzi , że sie wchodzi, od razu mysli o jedzeniu i od razu pokazuje swoja radość chcąc ocierać się o każdego kota. Cudna wtedy jest. Ręka ludzka wtedy do ocierania tez jest w porzadku

Tania super tekst dla Mardi :)

mamaju- fajnie ,ze rudas bezpieczny

Dziękujemy za wieści o Foreście i prosimy o wklejanie tu też fotek, wszyscy są go ciekawi :wink:

AgaPap u starszych nie najlepiej. Bura chyba ma raka :(

Wczoraj do domu pojechał Blanco i Burgas :ok: taki prezent dla nich na Świeta
Oba domki fajne, ale jeszcze nie dzwoniłam zapytac jak tam.

Dziękujemy wszystkim za zyczenia :1luvu:

A w schronisku niestety kolejne nowe koty

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
przerażony 3 letni kastrat
oddany z powodu alergii, niewychodzący
Filip- 97/13
od 28 03 w schr
tricat 29 03
kastrat, 3 lata

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
koteczka wolnozyjaca, z silnym kk, na leczeniu
po sterylce wraca
Tosia- 96/13
od 28 03 w schr
czarna, 1 rok
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kocurek kastrat, znaleziony na koszutce
biały, czarno-bure małe plamki, i ogon
koncówka złamana- stare złamanie
max miły
nie wiem czy gdzies ktos nie szukał takiego zaginionego kota-moze komus cos się obiło o oczy?
kastrat Bunny
od 29 03 w schr

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro kwi 03, 2013 17:59 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt mar 29, 2013 16:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kocurek kastrat, znaleziony na koszutce
biały, czarno-bure małe plamki, i ogon
koncówka złamana- stare złamanie
max miły
nie wiem czy gdzies ktos nie szukał takiego zaginionego kota-moze komus cos się obiło o oczy?
kastrat
od 29 03 w schr

Obrazek

Jako że idą święta kocurek dostanie na imię zajączek
czyli BUNNY
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt mar 29, 2013 18:04 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kurcze,nie wiem czy podobnego gdzieś nie widziałam. Może u Parczyka?
Będziemy tamz Maleńką po Świętach to popatrzę.

U mnie Maleńka niestety bez większych zmian:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt mar 29, 2013 19:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:
AgaPap u starszych nie najlepiej. Bura chyba ma raka :(

Kurczę to niefajne wieści :( , a z czego wnioskujesz?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]