Adoptuje Persa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 17, 2013 8:48 Re: Adoptuje Persa

viewtopic.php?f=13&t=151685

w tym watku perska pieknosc szuka domku.
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

Post » Pt mar 29, 2013 11:49 Re: Adoptuje Persa

Miałam małą przerwę ale ruszam z powrotem z poszukiwaniem :)
Mam zamiar kupic kociaka-persiaka ale okazało się że to wcale nie takie proste znaleźć kota z Mazowieckiego za mniej niż 600 :/
Jeśli chodzi o adopcje to nadal jestem otwarta ale raczej na kociaki, bo mój MC nie ma się z kim bawić a staruszka to by zamęczył :)

Eoina

Od: Pt sty 18, 2013 20:49

Post » Pt mar 29, 2013 11:56 Re: Adoptuje Persa

niestety za 600 zł,nie kupisz rasowego kociaka perskiego,chociaż nigdy nic nie wiadomo :ok: ale koty starsze tez sie potafią bawic to zalezy od charakteru kota :catmilk: koty w ieku 4,5,6,7,8 lat to jeszcze nie takie staruszki,a kity w kwiecie wieku z wyrobionym juz charakterkiem( leniwe,rozbrykane). Zajżyj na wątek Mopki "persiczki" młoda wiekiem i milusia.
Spraw sobie kota

mone4ka

Post » Pt mar 29, 2013 12:16 Re: Adoptuje Persa

To między kociakami i staruszkami już nie ma innych kotów? :mrgreen: żadnych podrostków? :mrgreen:

Poza tym persy raczej nie należą do kotów aktywnie się bawiących, to raczej spokojne kanapowce, a ich zabawy są mocno specyficzne i mało kocie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 29, 2013 14:46 Re: Adoptuje Persa

mone4ka pisze:niestety za 600 zł,nie kupisz rasowego kociaka perskiego,chociaż nigdy nic nie wiadomo :ok: ale koty starsze tez sie potafią bawic to zalezy od charakteru kota :catmilk: koty w ieku 4,5,6,7,8 lat to jeszcze nie takie staruszki,a kity w kwiecie wieku z wyrobionym juz charakterkiem( leniwe,rozbrykane). Zajżyj na wątek Mopki "persiczki" młoda wiekiem i milusia.

Na tym żeby kociak był młody nie zależy mi tylko ze względu na zabawę, ale też dlatego że dorosłe koty są już "wychowane" i mogą mieć np.jakieś drażniące nawyki itp a młodziaka można wychować tak jak sie chce :)
Jeśli chodzi o Mopkę to raczej nie odważę się juz jechać do schronu, po ostatnie wizycie stwierdziłam że nigdy więcej :/
Czekam na wiosenne kociaki, może gdzieś się znajdzie jakiś tańszy:)

Eoina

Post » Pt mar 29, 2013 17:05 Re: Adoptuje Persa

Eoina pisze:Jeśli chodzi o Mopkę to raczej nie odważę się juz jechać do schronu, po ostatnie wizycie stwierdziłam że nigdy więcej :/

mopka przebywa w DT nie w schronie.(ale 100% nie daje) z tego co sie orietuje to bedziesz miala najpierw PA,a jak wszystko bedzie ok wtedy transport można organizowac. Z góry ją skreślasz,a nawet się o nią nie zapytałaś. Czyli jednak szukasz kociaka?Może warto zmienić tytuł wątku na "Adoptuje kociaka perskiego" wtedy nie bedą Ci polecać starszych kotów.
Spraw sobie kota

mone4ka

Post » Pt mar 29, 2013 17:15 Re: Adoptuje Persa

tańszy kociak persiak niż 600 zł to chyba tylko z pseudo..
jo.anna

Post » Pt mar 29, 2013 17:22 Re: Adoptuje Persa

mone4ka pisze:
Eoina pisze:Jeśli chodzi o Mopkę to raczej nie odważę się juz jechać do schronu, po ostatnie wizycie stwierdziłam że nigdy więcej :/

mopka przebywa w DT nie w schronie.(ale 100% nie daje) z tego co sie orietuje to bedziesz miala najpierw PA,a jak wszystko bedzie ok wtedy transport można organizowac. Z góry ją skreślasz,a nawet się o nią nie zapytałaś. Czyli jednak szukasz kociaka?Może warto zmienić tytuł wątku na "Adoptuje kociaka perskiego" wtedy nie bedą Ci polecać starszych kotów.

Nie pytałam, bo myślałam że jest już oddana, bo najpierw była w schronie a potem u kogoś innego :)
Ale Kraków, kawał drogi :/ Chociaż kociczka cudna :1luvu:

Eoina

Post » Pt mar 29, 2013 17:56 Re: Adoptuje Persa

Czy problemem jest może wizyta PA?
Mam takie wrażenie niejasne?
Zapytaj , powiemy Ci jeśli masz wątpliwości:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt mar 29, 2013 18:41 Re: Adoptuje Persa

jestem pewna,że jeśli bedziesz cudownym domkiem dla Mopki to transport nie będzie stanowił problemu.
Spraw sobie kota

mone4ka

Post » Pt mar 29, 2013 18:55 Re: Adoptuje Persa

Eoina pisze:
mone4ka pisze:niestety za 600 zł,nie kupisz rasowego kociaka perskiego,chociaż nigdy nic nie wiadomo :ok: ale koty starsze tez sie potafią bawic to zalezy od charakteru kota :catmilk: koty w ieku 4,5,6,7,8 lat to jeszcze nie takie staruszki,a kity w kwiecie wieku z wyrobionym juz charakterkiem( leniwe,rozbrykane). Zajżyj na wątek Mopki "persiczki" młoda wiekiem i milusia.

Na tym żeby kociak był młody nie zależy mi tylko ze względu na zabawę, ale też dlatego że dorosłe koty są już "wychowane" i mogą mieć np.jakieś drażniące nawyki itp a młodziaka można wychować tak jak sie chce :)
Jeśli chodzi o Mopkę to raczej nie odważę się juz jechać do schronu, po ostatnie wizycie stwierdziłam że nigdy więcej :/

Primo: wybierając kociaka "byle tańszy" ryzykujesz, że weźmiesz kociątko z pseudo z pierdylionem chorób od matki, która traktowana jest jak maszynka do robienia kasy - póki rodzi kociaki jest OK, jak się zużyje to się wyp.... się na ulicę i finito. Nie sądzę, by porządny człowiek zrobił coś takiego. Plus taki kociak będzie na 95% kosztował o wiele więcej niż kociak z renomowanej hodowli (bo koszty leczenia będą wysokie), w razie problemów pseuduch się na Ciebie wypnie, lub jeśli będziesz głośno protestowała, da ci "za złotówkę" następnego pseudopersa od matki trzymanej całe życie w klatce i ojca przywiązywanego za nogi do kaloryfera - i te opisy to nie jest niestety fikcja, tylko realność z pseudo, które udało się zamknąć.
Secundo: jak to ktoś kiedyś napisał "Kot jest na tyle udomowiony, na ile odpowiada to jego celom i zamiarom". Masz o wiele większe szanse na "poukładanie" pewnych spraw z kotem dorosłym, który przestał być reproduktorem w porządnej hodowli, niż w przypadku kociaka, który z reguły będzie broił (choć wiem, że podobno są wyjątki).
Tertio: gdy przejdziesz wizytę PA transport się zorganizuje i oprócz przyjemności z zabawy z kociszczem, będziesz też mogła być dumna, że dzięki Tobie los tego kota zmienił się na lepsze. A w razie problemów i wątpliwości nie zostaniesz sama - kociarze (a zwłaszcza persiarze) Ci doradzą co i jak :ok: .
Przemyśl to :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 29, 2013 19:25 Re: Adoptuje Persa

Zgadzam się z Alienor.Ja będę za Mopką jest młoda w jej wątku jest napisane że ma 2-3 lata.Zresztą sama możesz poczytać na jej temat.Także możesz porozmawiać z dziewczyną u której Mopka jest.Kto pyta nie błądzi,a kotkins jest skora do udzielenia ci wszelkich informacji. :lol:
Spraw sobie kota

mone4ka

Post » Pt mar 29, 2013 20:46 Re: Adoptuje Persa

Przekonałyście mnie :)
Napisze do DT Mopki
Kotkins, faktycznie trochę się boję PA, są jakieś kryteria które trzeba spełnić?

Eoina

Post » Pt mar 29, 2013 20:59 Re: Adoptuje Persa

Hmm..to zależy od DT.
Ja wymagam np. zabezpieczeń okien , balkonów , mądrego podejścia do żywienia i w ogóle-szacunku dla kota, "reformowalności" itp..

Jeśli dom i rodzina spodoba mi się- odstępuję (ja, Neigh i Kasia z Kociego Świata) od niektórych zasad.
Bo ważne coby kota kochali mądrze.

Mamy Angelinę do wzięcia, ona ma mały problem z kuwetą- robi do suchej.
Poza tym to ideał.

Angelinę już tu chyba pokazywano- jeśli nie jest na wątku, wskażę gdzie.
Aczkolwiek...wyznaję zasadę ,że o kota trzeba powalczyć.
A Twoja postawa w sprawie kota z schroniska mnie nie zachwyciła.
Pers w schronie nie przeżyje.

Aczkolwiek ktoś, kto nie zna się na persach może nie wiedzieć tego i nie czuć tej "misji" tak jak ja.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt mar 29, 2013 21:08 Re: Adoptuje Persa

Mop-ka jest w Pruszkowie - nie w Krakowie.
W Krakowie był Kaczorek - błękitny pers.
Pers to jednak nie jest zawodnik na dłuższą metę w koci koci łapci - pers MC kroku nie dotrzyma, nie uwierzę w to.
Może najlepiej by było, oczywiście gdybyś mogła, najpierw pojechać do kogoś kto ma persy i zobaczyć na żywo jak
one się zachowują ?
-lub poczekać do wystawy i oglądnąć, porównać - celem wyboru rasy.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]