DT u Hani, czyli nasze Felviki+ Wojtuś[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 28, 2013 21:15 Re: DT u Hani, czyli....witamy w cz.II

Witaj Haniu :1luvu: Tinka super dziękują mi i dziękują , takiego kochanego kota piszą że jeszcze nie mieli :1luvu: i o to chodzi .Pozdrawiam i dziękuje :ok: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt mar 29, 2013 7:49 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Jak dzisiaj?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 29, 2013 7:56 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Lidzia nie ma o czym mówić :D
Cieszę się, że jest aż tak fajnie (a Domek od pierwszej chwili wydawał mi się super!) :piwa:

Wczorajszy dzień zakończyło jeszcze rzyganko Karolinki :|
Gucio cały dzień nic nie jadł, więc wieczorem pod nos dostał paszteciku z puszki na talerzyku i kotecek nagle odzyskał wigor :twisted:
Zjadł mokre i doprawił chrupami.
Dzisiaj od rana załoga "G" szaleje już na całego razem z załogą "R" (Jacek z Plackiem w byłym DS byli Ronem i Rocco) i resztą towarzystwa z Kubą na czele :ok:
Obserwacja zachowania Kuby to w ogóle temat na pracę naukową: ze spokojnego kota który do nas wrócił, zmienił się w kociego zaczepialskiego zbója :twisted:
W międzyczasie był jeszcze etap tulenia się do każdego innego futra :D
W tej chwili Kuba tak bardzo chce się bawić, a tak bardzo nie umie tego robić w sposób normalno-koci, że każda zachęta do zabawy wygląda jak atak z podgryzaniem, skakaniem na drugiego kota, przewracaniem itd :mrgreen:
Ciekawe kiedy reszta towarzystwa wreszcie nauczy go manier :?: :lol:

Z nowej trójki najbardziej lękliwa jest Szylka. Każdy nasz ruch powoduje jej ucieczkę. Dobrze, że podchodzi już do miski na posiłek.
Wąsik jest super miziastym kocurkiem, kiedy w pobliżu mnie są inne koty, wtedy sam przybiega i nadstawia się do głaskania, w innych wypadkach woli trzymać dystans.
No i bracia G: Gucio i Grześ (i nie pytajcie który był Golemem a który Gnomem, moje szare komórki nie chcą tego zapamiętać :oops: ), których już spokojnie nauczyłam się rozróżniać :mrgreen: , szaleją, śpią z nami w łóżku i po nas biegają, ocierają się o nasze nogi, tylko jeść chcą koniecznie chrupy drugiego brata i tu muszę wykazywać się stanowczością i sokolim okiem :D

Reszta futerek w miarę ok, a nasze Felviki choć wciąż zakatarzone, to humorki dopisują :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt mar 29, 2013 17:49 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Ja tego za cholerę nie zapamiętuję. I właśnie do mnie dotarło, że teraz obie mamy Kubów :roll:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt mar 29, 2013 18:04 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Faktycznie są Kuba H i Kuba J, a co do braci G to Wy znacie Golema i Gnoma, a u nas są to Gucio i Grześ :mrgreen:
A tak w ogóle, to tym razem przecież zostali i Szylka i Wąsik, więc nie trzeba niczego nowego zapamiętywać :twisted:

edit: jestem wzrokowcem i jak przeczytałam, to znalazłam "klucz": Golem = Gucio (druga litera to samogłoska) a Gnom = Grześ (druga to spółgłoska) -taka jestem mundra :mrgreen: :ryk:

Hania66

Post » Pt mar 29, 2013 18:52 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Hania66 pisze:edit: jestem wzrokowcem i jak przeczytałam, to znalazłam "klucz": Golem = Gucio (druga litera to samogłoska) a Gnom = Grześ (druga to spółgłoska) -taka jestem mundra :mrgreen: :ryk:

I liczba sylab się nie zmieniła ;)

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Sob mar 30, 2013 10:53 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Wesołych Świąt :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob mar 30, 2013 17:37 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Wesołych i przede wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt dla całej fundacji Jokot z jej podopiecznymi , dla wszystkich miłośników zwierząt a szczególnie dla Pani Hani, jej całej rodzinki i puchatych miziaków życzą

Renata z rodziną, Kajtusiem i Anią

natawojtek

Od: Wto paź 04, 2011 8:28

Post » Sob mar 30, 2013 17:44 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Wesołych, radosnych i rodzinnych białych Świąt życzymy Wam i Waszej gromadce :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 30, 2013 19:06 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

No to i ja usiadłam se przed komputerem i wreszcie mogę życzyć wszystkim naszym Znajomym i Przyjaciołom

Zdrowych i spokojnych Świąt!
Smacznych jajek i mokrego poniedziałku :lol:

Niech Moc będzie z nami :mrgreen:

Hania66

Post » Nie mar 31, 2013 19:47 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie :)

Piękną mamy zimę :evil: , przez okna znowu wieje zimno i znowu zaczynają się problemy z futrami :|

U felvików Karolinka ma większy katar i kicha z glutami, ale na razie nic więcej złego nie widzę.
Poczekam jeszcze i najwyżej napiszę jutro do dr. czy małą do Niej ciągnąć, czy jeszcze czekać.

U "zdrowych" Gucio po tym jednym dniu niejedzenia apetyt ma, ale za to zaczął zdecydowanie kichać.
Dzisiaj też Szylka jakaś taka mocno spokojna, tak samo Torg.
Rysi znowu babrze się jedno oczko.
Król Napoleon doznał wątpliwej przyjemności wetknięcia termometru w swoją szanowną tyłeczność, bo wydawał mi się jakiś mocno ciepły -na szczęście temp. była tylko lekko podwyższona.
Czyżbyśmy zbyt długo nie korzystali z usług weta? :|

W dodatku z Domku Tosi dowiedziałam się, że koteńka też się przeziębiła i jest na antybiotyku :(

Hania66

Post » Nie mar 31, 2013 19:50 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie...

Ech, pogoda daje do wiwatu, żyć się odechciewa i nam i futrom ...
Zdrówka dla chorowitków :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie mar 31, 2013 19:59 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... zwyczajne życie...

Dzięki Ciocia :1luvu:
Wam też zdrówka życzymy :ok:

Hania66

[poprzednia][następna]