Wątek cukrzycowy VIII

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw mar 28, 2013 7:39 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Ja chyba śnię... Wmalować kotu, tak, ot, z cukrem 170 dwie jednostki caninsuliny i to kotu, który ma być NA CZCZO????? Dziewczyno, napisz, czy ten kot dożył do rana! Jak można coś takiego zrobić, i jeszcze trzymać kota na głodnego!!!! Co za weterynarz! Mam nadzieję, że dałaś mu jeść. Odpuść mu to badanie dzisiaj! Kot z niskim cukrem, nim stanie się coś gorszego, powinien przede wszystkim się NAJEŚĆ! To :( jest recepta na katastrofę :( :( :( :( :(
Sorry, ale nie mogę.

A weszłam tylko, żeby się pochwalić, że Prosiu z nowej miseczki wciągnęło SAMO 3/4 puszki tuńczyka. Pierwszy raz od operacji. Nie surowe, nie z ręki, bez namawiania, SAMO.

sheridan

Od: Śro wrz 02, 2009 12:58

Post » Czw mar 28, 2013 7:46 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Dożył. Jest w ciut lepszym stanie, był w nocy w kuwecie, w nocy pił, poszedł spać do swojego legowiska. Teraz śpi. Nadal ma problemy z głową i chodzeniem, więc albo dałam mu za mało miodu w nocy, albo na to się nakłada jeszcze coś innego. Więcej miodu czy jedzenia nie dawałam, bo naprawdę już to wypluwał :(

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Czw mar 28, 2013 7:54 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Małgorzata i Toffee pisze:Yagutka, zdaj sprawę jak wszystko się potoczyło.

Piotr, dzienniczek Maćka miażdży - "lizał patelnię po jajecznicy" :lol:

no lizal lizal nigdy na zlewozmywak nie wlazil teraz wlazi poranne pre 153 :ok: po wyjeciu igly wycofala sie kropla krwi ale nic wiecej nie podalem pierwszy raz tak bylo

piotr2422

Od: Śro sty 02, 2013 1:33

Post » Czw mar 28, 2013 7:57 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Yagutka, ale kot ma cały czas dostęp do jedzenia? Odpuść mu dzisiaj, bidakowi, to badanie. Cały czas namawiaj go na jedzenie. To, co zrobiła Twoja wetka, jest nie do uwierzenia...

sheridan

Post » Czw mar 28, 2013 8:40 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Yagutka pisze:Dożył. Jest w ciut lepszym stanie, był w nocy w kuwecie, w nocy pił, poszedł spać do swojego legowiska. Teraz śpi. Nadal ma problemy z głową i chodzeniem, więc albo dałam mu za mało miodu w nocy, albo na to się nakłada jeszcze coś innego. Więcej miodu czy jedzenia nie dawałam, bo naprawdę już to wypluwał :(

glukozę !!!!

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw mar 28, 2013 8:43 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tak, pewnie wet poda.

Teraz podawaliśmy mu tabletkę. Skubany się zrobił tak wyrywny, że masakra. Na nawadnianie dopyszczne reaguje pluciem.

Yagutka

Post » Czw mar 28, 2013 8:44 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Yagutka pisze:Dożył. Jest w ciut lepszym stanie, był w nocy w kuwecie, w nocy pił, poszedł spać do swojego legowiska. Teraz śpi. Nadal ma problemy z głową i chodzeniem, więc albo dałam mu za mało miodu w nocy, albo na to się nakłada jeszcze coś innego. Więcej miodu czy jedzenia nie dawałam, bo naprawdę już to wypluwał :(

hej... smutne to i straszne co zrobiła ta wetka. Wszyscy tu trzymamy kciuki za twojego kotka, daj nam znać koniecznie jak sie czuje, najlepiej karm na maksa i ile sie da, od cukru lepszapłynna glukoza lub w proszku do rozrobienia.
Do tej wetki bym juz nigdy nie poszła, toznaczy z kotem, poszłabym do niej porozmawiać. Ona zabije kiedys to pewne. tym razem sie udało, nastepny możenie mieć tyle szczęścia. K.mać.co za jełopy. strach.

Mamrot

Post » Czw mar 28, 2013 8:44 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Yagutka pisze:Tak, pewnie wet poda.

Teraz podawaliśmy mu tabletkę. Skubany się zrobił tak wyrywny, że masakra. Na nawadnianie dopyszczne reaguje pluciem.

tabletkę?

Mamrot

Post » Czw mar 28, 2013 8:46 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tak, dostaje Azodyl na nerki. Bo tak generalnie to jest kot nerkowy.

Yagutka

Post » Czw mar 28, 2013 9:03 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Yagutka pisze:Tak, dostaje Azodyl na nerki. Bo tak generalnie to jest kot nerkowy.

czy jadl coś?

Mamrot

Post » Czw mar 28, 2013 9:07 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Ten kot musi coś zjeść, odpuść mu w tym stanie tabletki.

sheridan

Post » Czw mar 28, 2013 9:19 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Nie :(

Miałam mu nie podawać? :(
Inne tabletki odpuściłam i wczoraj, i dzisiaj.

Zbieramy się do weta, jak wrócę, dam znać co i jak.

Yagutka

Post » Czw mar 28, 2013 10:22 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Yagutka pisze:
Tinka07 pisze:Pixie, zaraz zajrzę do podanego przez Ciebie linka. Jeśli kot nie ma cukrzycy (= podwyższone wyniki przez stres w lecznicy), a podano mu insulinę, to może być masakra.

Na razie
Tinka

Trafiłam też tu.

Jak mam wytłumaczyć wetce, że fruktozamina w normie oznacza, że kot nie ma cukrzycy?
I drugie pytanie - jak sprawdzić, czy kot nie ma cukrzycy / albo ma cukrzycę, jeżeli zawsze u weta się denerwuje i zawsze ma wysoki cukier wtedy?
Czy wyjściem jest tylko pomiar glukometrem w domu?

Glukometrowe wyniki powinny ja przekonać na stałe. możesz jeszcze spróbowac przynosic jej codziennie mocz do badania, zeby pokazać, ze w nim tez nie ma cukru, jesli oczywiście pobranie moczu od Twojego kota w domu nie jest w Waszym przypadku jeszcze bardziej kłopotliwe niż pomiar glukometrem....

LeiaSW

Od: Sob mar 02, 2013 14:58

Post » Czw mar 28, 2013 12:17 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Byliśmy u innego weta.

Kot na pewno cukrzycy nie ma, niedocukrzony w czasie badania też nie był, woda z miodem pomogła, więc na tym froncie wszystko gra.

Dzięki wielkie za pomoc :ok:

Yagutka

Post » Czw mar 28, 2013 12:19 Re: Wątek cukrzycowy VIII

czyli dobrze się skończyło :) :kotek: :ok:

LeiaSW

Od: Sob mar 02, 2013 14:58

[poprzednia][następna]