Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 24, 2013 19:12 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Dorota Wojciechowska pisze:Marzenka a lekko kolano owinac bandarzem elastycznym :?:

Ty niedobra kobieto, lubisz towrurować ludzi? :wink: Niestety owijanie czymkolwiek odpada w przedbiegach - dotknięcie czymkolwiek boli jak diabli. Opcja rajstop z dziurą na kolanie brzmi lepiej, tylko muszę jakoś zabezieczyć przed leceniem oczek...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie mar 24, 2013 19:22 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Alienor pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Marzenka a lekko kolano owinac bandarzem elastycznym :?:

Ty niedobra kobieto, lubisz towrurować ludzi? :wink: Niestety owijanie czymkolwiek odpada w przedbiegach - dotknięcie czymkolwiek boli jak diabli. Opcja rajstop z dziurą na kolanie brzmi lepiej, tylko muszę jakoś zabezieczyć przed leceniem oczek...

naklej lekki opatrunek spryskany tą neomycyną co używasz, tak robiłam ze swoją nogą, a leczyłam ją jakieś 3-4 miesiące, akurat zimą
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 24, 2013 21:04 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Nie wiem jak to zrobię ale muszę jakoś dać radę. Ten opatrunek spryskany neomycyną nadal będzie bolał jak diabli i parzył jak pole pokrzyw, ale cóż - to chyba najlepsza opcja. I ta maść ichtiolowa co ją Kinnia radziła, ale to jak szefostwo i klienci się zmyją :ok: .
Towarzystywo korzystało dziś ze słoneczka (oprócz biednej Fio), Ciel miał tradycyjne napady zabawy w ganianego ( i niech mi ktoś wytłumaczy czemu gryzie i drapie mi rękę z groźnie stulonymi uszami mrucząc przy tym zawzięcie) czyli w zasadzie standard. I próbowały mi wyjeść krupnik na żołądkach z talerza oraz cukierka rumowego, że o kanapkach z wędliną rano nie wspomnę. Udało mi się także ochronić herbatę i kawę poranną.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie mar 24, 2013 21:28 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

kiedyś były takie napryskiwane opatrunki - izolowały ranę przed podrażnieniami - może spytaj się w aptece czy mają i czy są dobre, żeby nie kupować nic w ciemno :wink:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon mar 25, 2013 20:01 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

I jak poradziłaś sobie dziś z kolanami?
Strajkujesz jutro czy Ci utrudniają życie strajkujący?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon mar 25, 2013 20:27 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Byłam w ciepłych, nieco rozciągniętych rajstopach i z opatrunkiem na nodze (plus spódnica do kostek) a gdy wizytacja poszła to zdjęłam rajstopy i pomazałam kolano maścią ichtiolową i zakryłam chusteczką. Chyba działa, choć wywołałam spore poruszenie wśród kotów jak przyszłam do domu woniejąc tą maścią :mrgreen:
Jutro pracuję, ale podobno nie mają strajkować w tych godzinach jak będę jechała do pracy - oby :ok: . Zresztą ja jeżdżę prywatnymi przewozami - taniej i szybciej niż KZKGOPem, zwłaszcza odkąd zlikwidowali mi najlepszy autobus do pracy.

Alienor

Post » Pon mar 25, 2013 20:49 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

KZKGOPem
umiesz to na pamięć?? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon mar 25, 2013 20:58 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Sure że owszem - przecież nie wszędzie mogę dojechac prywatnym busikiem, więc mam to w faworytach i przez oko do mózgu... :wink:

Alienor

Post » Pon mar 25, 2013 21:28 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Opatrunki w sprayu są raczej na drobne skaleczenia, nie na otwarte rany,,,
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon mar 25, 2013 21:40 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

No u mnie to raczej duże i upaprane - dojrzewam do kolejnej wizyty u lekarza. Bo wygląda to obleśnie i boli dość intensywnie... Ale to nie jutro - najwcześniej pojutrze bo właśnie sobie przypomniałam o czym zapomniałam :oops: . No nic - jakoś dam radę :ok: .

Alienor

Post » Pon mar 25, 2013 21:49 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Kiedys rozbite kolana gencjaną sobie smarowalam, albo rivanolem...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto mar 26, 2013 8:01 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Wszystkie rany i oparzenia załatwiałam żelem Rescue Remedy. Drogi, trudno dostać poza internetem, ale działa i przeciwbólowo, i lecząco. Szybko. Na otwarte zranienia też.

Obrazek

morelowa

Post » Wto mar 26, 2013 8:04 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

ja też smarowałam rivanolem, ale raz że za duże i za głębokie na lightowe podejście a dwa, że zaropiało tak bardzo że już w czwartek było wiadomo że bez antybiotyku ani rusz. A teraz właśne zdjęłam większość martwej, zaropiałej skóry i nie jest to dośwadczenie, które chciałabym powtórzyć, a niestety trzeba będzie zdjąć resztę.
Koty były bardzo nieszczęśliwe, bo znacząco opóźniło to śniadanie...

Alienor

Post » Wto mar 26, 2013 10:48 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Ichtiol. działa "wyciągająco" na ropkę i silnie bakteriostatycznie - chociaz zapach masci bleeee. Stosuję od 15 lat z b.dobrym skutkiem, zawsze w zamkniętym opatrunku 24 godzinnym, oczywiście ze zmianą opatrunku adekwatną do potrzeb. To działa na wszelkie naruszenie ciagłości tkanki gdy zaczyna się infekować, nawet na paskudne ugryzienia - miałam sytuację gdy najpierw chciałam być "mądrzejsza" i światowa i stosowałam antybiotyk (no przecież tetracykliny muszą podziałać), potem stosowałam jeszcze silniejszy boooooo..... nie podziałał? No i tym sposobem w pokorze wróciłam do wersji pierwszej, opatrzona przez szefa w lecznicy weter. - a zły był jak :evil: . Od tamtej pory czyli 15 lat stosuję tylko to. Gdy rana jest juz czysta 2-3 razy smaruję maścią propolisową. Tyle. Dodam, że od dziestu lat mam leukopenię i poziom moich leukocytów gdy sięga 3tyś. to wszyscy się cieszą jak małe dzieci - zupełnie nie wiem dlaczego? :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto mar 26, 2013 14:18 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Fiona właśnie się wysikała pod siebie, ale sama ma pusty prawie pęcheż :D :D :D :D :D
Obrazek

miko-dono

Od: Pt lut 17, 2012 17:49

[poprzednia][następna]