<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 23, 2013 20:42 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

Łapka taka śliczna :D i faktycznie coraz bardziej domowa... A to przecież nie było łatwo ..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie mar 24, 2013 17:05 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

Łapka kaszle :roll: już słyszałam dzisiaj drugi raz. Jakby się krztusiła. Jutro i tak planowa wizyta u wetki więc będzie obejrzana.

A tymczasem zapraszam serdecznie :!: viewtopic.php?f=20&t=151889
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie mar 24, 2013 23:05 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

jak to kaszle, co moglo się stac lub co się dzieje?
Moj dzikun krowek tez tak pokasluje jakby mial cos w gardle i z trudem czasmi łyka slinę. Wtedy leci u niego antyb. On jest bialaczka i ma nawracające zapalenie migdalkow czy jak to tam się u kotów nazywa. Ale lapka była w super kondycji. Może ja mdli?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie mar 24, 2013 23:06 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

aczkolwiek to tez bez sensu bo mocznik jest niski. A robale?, odkłaczanie?

asia2

Post » Nie mar 24, 2013 23:08 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

Marzenia11 pisze:
A tymczasem zapraszam serdecznie :!: viewtopic.php?f=20&t=151889

no i fajne te rzeczy:)

asia2

Post » Nie mar 24, 2013 23:08 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

Obawiam się, ze to moze być kwestia otwierania okna - wtedy stadko wyłazi na parapet, a nie jest ciepło. Poza tym u mnie juz od jakichś 3 tygodni calici się budzi , DeeDee też kicha, wczoraj jej usuwałam z nochalka zaschniętego glutka, Milenka też jakas niewyraźna i posapuje.
Jutro wetka ją obejrzy i zdecyduje czy to coś jest i co. Łapcia i tak ma być na antybiotyku, aby złagodzić "syfondor" w pysku przed zabiegiem. Zobaczymy.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie mar 24, 2013 23:09 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

asia2 pisze:aczkolwiek to tez bez sensu bo mocznik jest niski. A robale?, odkłaczanie?

Tydzien temu była odrobaczana, więc moze to efekt? a kłaki to opcja bardzo, bardzo realna, u mnie. Sama nawet jestem zakłaczona :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie mar 24, 2013 23:15 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

dostalas mojego sms z prośba?

asia2

Post » Nie mar 24, 2013 23:22 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

asia2 pisze:dostalas mojego sms z prośba?

YES, gorzej z pamietaniem... :roll: neuron mi się postarzał i klapa.

Marzenia11

Post » Pon mar 25, 2013 15:40 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

Coraz mniej (tfu, tfu, tfu) problemów z łapaniem Łapy - dzisiaj po prostu wzięłam ją za kark i zaniosłam do transporterka, oczywiście barykadując wcześniej całe mieszkanie i wszystko co by mogła wykorzystać do schowania się. Łapka robi coraz większe postępy - po raz pierwszy, gdy już ruszyłysmy metrem po kilku chwilach zaczęła się wiercić w kocu aż w końcu wystawiła łepek i rozglądała się dokoła węsząc intensywnie. Dopiero się znów schowała gdy wsiadło naprawde sporo osób i był tłok.
Łapcia się przeziębiła, ma gluta w nosie i lekki szmer nad tchawicą. Na razie obserwacja i beta-glukan, a jak do czwartku będzie gorzej to dostanie w czwartek antybiotyk, o przedłużonym działaniu, abym mogła spokojnie pojechać na święta.
Jak nie będzie gorzej to wizyta po świetach i ustalenie terminu zabiegu (na razie nie odwołujemy 8 kwietnia, ale jak będzie przeziębiona to trzeba będzie go przesunąć). A teraz jeszcze kroplowki w domu w najbliższą środę i piątek.
Kotunia po wypuszczeniu z transporterka byla trochę zagubiona , powoli się rozglądała jakby nie mogła uwierzyc, że wróciła na "stare miejsce".

Marzenia11

Post » Śro mar 27, 2013 0:17 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

No to się trochę martwię o Łapkę - jest taka spokojna, tylko trochę szaleje, ale generalnie siedzi i patrzy na zabawy innych kotek. Widziałam, na szczęście, wieczorem jak je suchą karmę no i zjadła porcję mokrej, po którą specjalnie jeździłam do centrum (po jedzenie dla siebie na pewno bym nie pojechała :oops: . Ale ten spokój, w porównaniu do tego jak się nie mogła wybawić jeszcze miesiąc temu.... :roll: z drugiej strony dzieje się trochę nowego w jej życiu - jeżdżenie do weta, częstszy i bardziej bezpośredni kontakt z człowiekiem, kroplówki, może to ma jakiś wpływ, a w ogole moze się po prostu bardziej wyciszyła i uspokoiła, ustabilizowała? Przeciez nie dzieje się nic złego na tyle, aby się niepokoić. Nie słyszałam kaszlu, ale też dużo mniej byłam w domu, z nosa i oczu nic nie cieknie czyli nawet jeśli nie jest lepiej to się nie pogarsza. No nie wiem.

Zaraz idę do kotów.

Marzenia11

Post » Śro mar 27, 2013 1:38 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

Zimno okropnie, marznę nawet grubo ubrana i w zimowej kurtce. Futrzaki się dokładają, bo wychodzą po kolei i powoli a ja czekam na zimnie i wołam. Oczusi oczko w lepszym okresie, choć pewna nie jestem bo ciemno jest, ale wydaje mi się, ze by ło troszkę otwarte. Zameldowała się cała czworeczka - Hrabuś jest częstym gościem, zjada gdy nikt nie patrzy.
Diabły tez w komplecie, dzisiaj były głodne. Na szczęscie bez wycieków i katarów - dzisiaj część widziałam rano, w słońcu i obejrzałam pyski.

Marzenia11

Post » Śro mar 27, 2013 8:06 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

To zimno jest straszne. Wczoraj, w mieście, kiedy bez słońca było +1, to jednocześnie był takie polarny wiatr, że zmarzłam jak w najgorszą zimę :twisted: Uważaj na siebie, bo kto będzie koło Ciebie łaził - koty? :wink:

A koty pewnie tak jak ludzie, mają różne okresy - aktywne i mniej, i różnę humorki.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro mar 27, 2013 9:54 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

morelowa pisze: Uważaj na siebie, bo kto będzie koło Ciebie łaził - koty? :wink:

Owszem :roll: łażą i patrza czy już mnie mogą zacząć jeść czy jeszcze nie. :evil:

Własnie zrobiłam sama Łapce kroplówkę - obie jestesmy jednakowo przerazone tym faktem :lol: :lol: :lol:

Marzenia11

Post » Śro mar 27, 2013 10:52 Re: <2> Moje wolnozyjące... przedwiośnie, Łapka - kot domowy

Marzenia11 pisze:
Własnie zrobiłam sama Łapce kroplówkę - obie jestesmy jednakowo przerazone tym faktem :lol: :lol: :lol:

no to mam wolne! :D :D

Hesie wzięłam na ręce 8O 8O 8O :D

Jak trochę "oprzytomniala" to zaczęla się lekkoo wić i widzialam, że moglaby mnie dziabnąć. Ale nie mocno. W sumie podejrzewam, że kontakt ze mna podoba się jej coraz bardziej. Glaskanie to juz wchodzi nam w nawyk. Nie wiem czy się utrwali. Najzabawniejsze jest to jakie oczy robi Honorka gdy Hesia podchodzi do glaskania. WIELKIE I OKRĄGŁE i takie zdziwienie nich jest że az pekam ze śmiechu.
Bardzo się cieszę że w te stronę idziemy z dziewczynkami. Muszę teraz podwojnie przy nich pracować aby nie stracic tego co udalo się przez ten czas osiągnąć.

asia2

[poprzednia][następna]