Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CatAngel pisze:alab108 pisze:Ale będzie dalszy ciąg losów Zajączka?
Potrafisz na wydarzeniu zmieniać tytuł i treść i zdjecie główne ?Mnie dzisiaj nie będzie za bardzo na necie a ktoś musi to zrobić
karoo.kp pisze:Koleżanki kociary, help. Zajączek wczoraj w miarę dobrze, wręcz byłam zdziwiona, że tak ładnie śpi, przychodzi na głaskanie, i w ogóle rewelacja.
Dzisiaj od rana Solar z Zajączkiem sie tłuką między sobą równo i dokładnie, Zajączek sika po kątach, chowa się ciągle, sika patrząc mi prosto w oczy. Zestresowany pewnie, ale nawet nie o to chodzi - jego mocz jest bardzo mocno zapachowy jeszcze, i w całym domu śmierdzi mi kocurem, masakra. Macie jakieś sposoby żeby wywabic ten zapach?
Zajączek jutro na czas pracy mojej i meza bedzie musial chyba w lazience przebywac, nie za bardzo jestem zadowolona z tego, ale nie bardzo mam wyjscie, jeśli chcę koty i mieszkanie zastać w stanie właściwym. Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje i będzie ok, bo jeśli nie to będziemy musieli szukać mu domku
alab108 pisze:CatAngel pisze:alab108 pisze:Ale będzie dalszy ciąg losów Zajączka?
Potrafisz na wydarzeniu zmieniać tytuł i treść i zdjecie główne ?Mnie dzisiaj nie będzie za bardzo na necie a ktoś musi to zrobić
Guzik, nie umiem
karoo.kp pisze:Nie zamierzam się poddawac aboslutnie, daje mu ze dwa tygodnie na aklimatyzacje na pewno, martwi mnie tylko ten zapach. No i będę musiała je poizolowac w pracy jak bedziemy zwlaszcza.
Na razie znalazlam dwa miejsca gdzie sie zalatwil, wiec moze nie bedzie zle
CatAngel pisze:karoo.kp pisze:Nie zamierzam się poddawac aboslutnie, daje mu ze dwa tygodnie na aklimatyzacje na pewno, martwi mnie tylko ten zapach. No i będę musiała je poizolowac w pracy jak bedziemy zwlaszcza.
Na razie znalazlam dwa miejsca gdzie sie zalatwil, wiec moze nie bedzie zle
Tez mam ten problem z kotką jak ma ruje. Jak widze że gdzieś się zsikała to wycieram samą wodą a potem ładuje w to mniejsce odświeżacz powietrzaDużo
i działa zapach(smrodku) znika po całym dniu a kotka z dala od tego miejsca.
MB&Ofelia pisze:Mało doświadczona jestem, ale udało mi się cudem dokocić zdeklarowaną jedynaczkę. Ale u mnie Mała Czarna przez jakiś tydzień siedziała tylko w łazience, później zaczęłam ją wypuszczać jak Ofelia spała zamknięta w jednym pokoju. Po chyba dwóch tygodniach otworzyłam drzwi łazienki i niech się dzieje co chce. Okazało się, że jest ok, po kilku podgryzankach i ustaleniu hierarchii panienki się zaakceptowały. Izolacja pomogła im się poznać zapachowo, głosowo i wizualnie też (bo widziały się przez kocie drzwiczki). Według mnie jeżeli koty mają problem z zaakceptowaniem się - to czasowo je izoluj. Ale pewnie się jeszcze wypowiedzą bardziej doświadczeni![]()
A na wywabienie "zapachów" mądrzy ludzie polecają wodę z octem. Tylko później będzie octem "woniało"
CatAngel pisze:alab108 pisze:CatAngel pisze:alab108 pisze:Ale będzie dalszy ciąg losów Zajączka?
Guzik, nie umiem
Wchodzisz w wydarzenie i tam pod zdjeciem głównym masz Edytuj klikasz pojawia ci się zmiana tytułu oraz tresci. Potem klikasz na Zapisz
Lidka pisze:Na zapachy:
vitopar,
neutralizator z Benka,
biostalfris
i inne
Niedawno dowiedziałam sięo sodzie oczyszczanej ale jeszcze nie przetrenowane. W sensie zasypuje sie a potem odkurza.
Ja do tej pory stosowałam biostalfris, bo ogólnie wychodzi najtaniej.
http://germapol.istore.pl/pl,category,1 ... lfris.html
Kupiłam dawno temu litr i jeszcze mam. A mam siakjące koty. Teraz znów chora Maleńka zaczęła sikać. I używam też w piwnicy.
Tego lawendowego neutralizatora benka też używam w domu i w piwnicy.
Vitopar jest najmniej opłacalny chyba 0,5 l kosztuje ponad 20 zł i to jest już rozcieńczone.
Podobno lepszy jest ten vitopar do rozcieńczania, tylko nie pamiętam, kóry trzeba kupić.
Jeśli kupujesz piasek np w jakimś sklepie internetowym (opłaca się) to można sobie wziąć przy okazji jakiś neutralizator
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... egory=1528
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan, zuza i 26 gości