Bonkreta pisze:Klaudio, a czy zauważyłaś, w jakich sytuacjach zaczyna się wygryzanie i łysienie ? Widzisz jakiś związek z podawanym jedzeniem, wydarzeniami, lekami lub czymkolwiek innym ?
Leków Rudas nie bierze, tylko na samym początku antybiotyk i nie zauważyłam wtedy pogorszenia.
Wydarzenia też raczej nie mogą mieć wpływu, ponieważ przez dwa miesiące Rudy wiódł u mnie nudny i spokojny żywot w swoim pokoju.
Natomiast wydaje mi się, że pogorszyło się ciut po zmianie karmy z Royala Oral na Iamsa z kurczakiem, zresztą trudno powiedzieć czy sie pogorszyło bo szyjka zarosła, nawet na Iamsie

ale wtedy zaczął skubać ogon i to tak porządnie, sierść fruwała pęczkami

wtedy pomyślałam że alergia jest wielce prawdopodobna.
Zamówiłam karmę z animalii dla alergików, Rudy je ją od tygodnia, nie wiem czy jest jakaś reakcja bo kociasty mieszka tymczasowo u mojej babci, więc trudno mi coś powiedzieć
Jak tylko nabiorę pewności że to nie grzybica (jutro badania), to zabiorę go do siebie, nie mogę narażać moich futer, Shilke czeka kolejna operacja, więc musi być zdrowa..
Boję się że karma dla alergików która kupiłam nie jest zbyt dobra Hagen Nutricia Derma, ale to była najtańsza

w składzie przeczytałam że ma kurczaka
Czy badania zeskrobin wykluczają w 100% grzybicę??