wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 22, 2013 19:16 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Ventrue1, ja wiem jak fajnie wygląda taki bobtailowaty ogonek - miałam tymczaskę Stellę, która taki miała. I wiem, że jego brak nie przeszkodzi Fionce w pełnym radości życiu oraz nie zaszkodzi jej na wygląd - ale każdy kto kiedyś widział zamoczonego półdługowłosego kota wie, jaki to niemiły widok, a ona nie jest mora, tylko ogolona. Ale odrosnie futerko i będzie OK, wierzę w to mocno. I zmykam dać kolację całemu tałatajstwu oraz zadbać o Fionę, z którą będę dziś spała.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 22, 2013 19:55 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Pewnie, będzie wkrótce z powrotem zdrowa i piękna. :ok:
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt mar 22, 2013 20:11 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Futerko szybko odrośnie, kot stanie na nogi i będzie w porządku :)

Ja raz miałam owczarka wygolonego go połowy pleców :D Tylko tylne łapki i pół ogona było owłosione.
Środek lata, aż strach było na ogródek wypuścić żeby świeżo zaleczonej skóry nie uszkodziła- pomijam już "zabawny" widok dla przechodniów.
Futro odrosło, pies nadal żyje.
Inaczej pleców nie dało by rady zagoić (alergia pokarmowa, porobiły się pod sierścią rany i zaczęły paskudzić nim dało się je zauważyć- trzeba było ogolić na łyso i dopiero leczyć).

Będzie dobrze!
A bezogonki rządzą !
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Pt mar 22, 2013 21:17 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Marzena - piękna masz córke :D

A rokezy sa teraz w modzie...Fionka ....teraz juz tylko z górki
agula76

Post » Sob mar 23, 2013 8:13 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

jak Fionka sie dzis miewa?? i przy okazji dzielne dziewczyny???
agula76

Post » Sob mar 23, 2013 10:58 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Tez zapytam?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 23, 2013 11:08 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dziękujemy za komplement dla Ali, która u tatusia się relaksuje.
Fionka popuszcza kupkę i siku jak w pęcherzu pełno - ta opcja jest lepsza niż gdyby się miała zatkać. Co godzinkę-dwie czyszczę delikatnie pupę i miziam pannicę. Odsikiwanie jakoś idzie, odkupkowywanie gorzej, bo pupcia ją cokolwiek boli. Repozycja odłamów kostnych w tym rejonie ma swoje zasady niestety. Jeszcze nie staje pewnie na tą nóżkę, widać że stara się jej nie obciążać. Sporo śpi i odpoczywa, choć z zainteresowaniem przyjmuje moje wizyty a puszka w ręku podnosi ją na nogi momentalnie. Nie będę jej na razie robić zdjęć, bo wygląda żałośnie - na pewno nie chciałaby być uwieczniona w takim stanie. Wygolenie futerka pokazało, że wiele z jej krągłości to było niestety futro - konieczne będzie podtuczenie małej jak tylko podzdrowieje odrobinę.
Dzwoniłam już do dr Gierka z pierwszymi pytaniami - na razie może mieć obrzeki, więc nie należy się na razie martwić jakimiś problemami z chodzeniem - w poniedziałek jesteśmy umówieni na telefon z relacją na ile jest poprawa - wtedy w razie potrzeby będzie konsultacja pooperacyjna. Bo wizyta jest wyznaczona ok. 2-4.04, kiedy będzie można dużo więcej powiedzieć o efektach no i zdjąć szwy.
Dajemy radę :ok: . Za Fionę :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob mar 23, 2013 11:27 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor :1luvu:
Za Fioneczkę :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob mar 23, 2013 13:04 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Jak milo czytac takie wiesci :ok:

Erin

Post » Sob mar 23, 2013 18:51 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Super wiadomości ... :ok: :ok: po cichutku cały czas podczytywałam i kibicowałam ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob mar 23, 2013 19:00 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Część twardawej kupy wydłubałam, resztę udało się delikatnie wycisnąć. Wiec może już się ta kupa ruszy i będzie OK. Fionka w kuwecie była, ale chyba niewiele zrobiła, choć pęcherz nie jest napięty, więc chyba dobrze. Na wszelki wypadek przy sesjach głaskaniowych pociskam i robi choć trochę. Poza tym je i pije sama, a jak nie to ja dopajam/dokarmiam i się okazuje, że po prostu wtedy nie miala ochoty jeść, ale za chwilę sama zjadła. Jest biedna - podałam jej tolfinę, ale jeszcze ją betamox dzisiaj czeka :( . Ale mam wrażenie, że już lepiej patrzy na oczka niż wczoraj. I gimnastykuję stópkę tej łapki co była operowana - wyżej się boję dotykać. A tak, jak posmyram poduszeczki i pozginam stópeczkę, to nie szkodząc, można chyba pracować, żeby przykurczy czy ubytków mięśniowych nie było :?

Alienor

Post » Sob mar 23, 2013 19:02 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

za Fionkę :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob mar 23, 2013 21:07 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Na 1szej stronie w moim pierwszym poście wstawiłam rachunek za nivalin i operację razem z kartą informacyjną n/t operacji. Po kliknięciu otworzy się w duże okno.

Alienor

Post » Sob mar 23, 2013 21:11 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:Na 1szej stronie w moim pierwszym poście wstawiłam rachunek za nivalin i operację razem z kartą informacyjną n/t operacji. Po kliknięciu otworzy się w duże okno.

Marzena, moim skromnym zdaniem nie powinnaś nic sama opłacać, bo i tak robisz dla małej najwięcej, pisz koszty ponoszone i będziemy zbierać :ok:
jo.anna

Post » Sob mar 23, 2013 21:12 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Pozdrawiamy i trzymamy :ok: za dalsza rehabilitacje.

Erin

[poprzednia][następna]