Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw mar 21, 2013 23:47 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Ewa L. pisze:
halinka1403 pisze:
Ewa L. pisze:Witaj Halinko!
Poradziła mi ciebie AnnaArczyK[pisze że na wszystkich oknach w domu ma twoje cuda :D ]Szukam coś na moje okna i jak dotąd nic mi nie wpadło w oczy. Potrzebuję firaneczkę do pokoju na wys.śr. 1,25cm i po zmarszczeniu 3 m, bo moje kocie przez okno wychodzą na balkon i przy dłuższej firance trochę się plączą . Interesuje mnie też coś do kuchni na wys.1,15 - 1,20 cm i szerokości również 3 m jak do pokoju. Czy możesz mi coś zaproponować i jakie byłyby koszty.Szukam czegoś delikatnego z drobnym wzorkiem na dole - białe lub ekri.Z góry bardzo dziękuję! :D

Bardzo mi miło,że o mnie pomyślałaś :1luvu:
Co do firanek,to może Ci sie nada taka ,jak nr.6.Jest bardzo delikatna,z delikatnym wzorkiem na dole.I nie jest droga.Tu uszyta jest podcinana,ale można ją uszyć na prosto.Taka firanka na karnisz 3m.,kosztowała by 65zł.
Firanek mam dużo.Mogę Ci wysłać zdjęcia kilku innych tkanin firanowych,jeśli żadna z tych wystawionych nie wpadła Ci w oko.

Bardzo serdecznie dziękuję za wiadomość.
Strasznie podobają mi się twoje prace bo piękne są wszystkie. Szczególną uwagę zwróciłam na nr 5,6,12,19,40,45. Bardzo chętnie obejrzę jeszcze inne wzory. Czekam na zdjęcia :D

Postaram się jak najszybciej,ale z góry prosze o cierpliwość.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pt mar 22, 2013 0:06 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

halinka1403 pisze:
Ewa L. pisze:
halinka1403 pisze:
Ewa L. pisze:Witaj Halinko!
Poradziła mi ciebie AnnaArczyK[pisze że na wszystkich oknach w domu ma twoje cuda :D ]Szukam coś na moje okna i jak dotąd nic mi nie wpadło w oczy. Potrzebuję firaneczkę do pokoju na wys.śr. 1,25cm i po zmarszczeniu 3 m, bo moje kocie przez okno wychodzą na balkon i przy dłuższej firance trochę się plączą . Interesuje mnie też coś do kuchni na wys.1,15 - 1,20 cm i szerokości również 3 m jak do pokoju. Czy możesz mi coś zaproponować i jakie byłyby koszty.Szukam czegoś delikatnego z drobnym wzorkiem na dole - białe lub ekri.Z góry bardzo dziękuję! :D

Bardzo mi miło,że o mnie pomyślałaś :1luvu:
Co do firanek,to może Ci sie nada taka ,jak nr.6.Jest bardzo delikatna,z delikatnym wzorkiem na dole.I nie jest droga.Tu uszyta jest podcinana,ale można ją uszyć na prosto.Taka firanka na karnisz 3m.,kosztowała by 65zł.
Firanek mam dużo.Mogę Ci wysłać zdjęcia kilku innych tkanin firanowych,jeśli żadna z tych wystawionych nie wpadła Ci w oko.

Bardzo serdecznie dziękuję za wiadomość.
Strasznie podobają mi się twoje prace bo piękne są wszystkie. Szczególną uwagę zwróciłam na nr 5,6,12,19,40,45. Bardzo chętnie obejrzę jeszcze inne wzory. Czekam na zdjęcia :D

Postaram się jak najszybciej,ale z góry prosze o cierpliwość.

Dziękuję,dziękuję ,dziękuję - przy kociach trzeba mieć cierpliwość. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 22, 2013 13:32 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Witaj Halinko! Przeglądałam dziś po raz któryś z kolei fotki z firankami [ są tak cudne że ciężko wzrok od nich oderwać]. Próbowałam wyobrazić sobie jak wyglądałyby na moich oknach. Gdy doszłam do nr 54 na mojej twarzy wyrósł taaki rogal że od razu wiedziałam czego chcę. Mam meble w kolorze jasnej,ciepłej olchy więc te cudne zielono - brązowe kwiaty będą się pięknie prezentować. :D Wiem że to coś zupełnie innego od tego czego szukałam ale cóż - kobieta zmienną jest :mrgreen: Zatem decyzja została podjęta i zamawiam dwie firany nr 54 - jedna 3m na karnisz a druga 4m na karnisz.Daj znać czy są dostępne i jak można sfinalizować zakup. :D
Z góry uprzedzam że to nie będzie mój jedyny zakup bo już w kolejce do oglądania czeka moja mama i przyjaciółka. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 7:34 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Ewa L. pisze:Witaj Halinko! Przeglądałam dziś po raz któryś z kolei fotki z firankami [ są tak cudne że ciężko wzrok od nich oderwać]. Próbowałam wyobrazić sobie jak wyglądałyby na moich oknach. Gdy doszłam do nr 54 na mojej twarzy wyrósł taaki rogal że od razu wiedziałam czego chcę. Mam meble w kolorze jasnej,ciepłej olchy więc te cudne zielono - brązowe kwiaty będą się pięknie prezentować. :D Wiem że to coś zupełnie innego od tego czego szukałam ale cóż - kobieta zmienną jest :mrgreen: Zatem decyzja została podjęta i zamawiam dwie firany nr 54 - jedna 3m na karnisz a druga 4m na karnisz.Daj znać czy są dostępne i jak można sfinalizować zakup. :D
Z góry uprzedzam że to nie będzie mój jedyny zakup bo już w kolejce do oglądania czeka moja mama i przyjaciółka. :ryk:

Mam jeszcze taki materiał,więc mogę uszyć.Cena jest w zależności od marszczenia.Jeśli nie chcesz mocno marszczonej,to firana na karnisz 3m-60zł,na 4m-80zł.Jeśli chcesz marszczenie gęściejsze(jak na zdjęciu)to na karnisz3m-75zł,a na 4m-95zł.Do tego dochodzi koszt przesyłki paczki.
Co do terminu realizacji,to nie wiem,czy zdążę przed świętami,bo w środę idę do szpitala na zabieg kolana,i nie wiem czy do środy zdążę.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Sob mar 23, 2013 8:07 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

halinka1403 pisze:
Ewa L. pisze:Witaj Halinko! Przeglądałam dziś po raz któryś z kolei fotki z firankami [ są tak cudne że ciężko wzrok od nich oderwać]. Próbowałam wyobrazić sobie jak wyglądałyby na moich oknach. Gdy doszłam do nr 54 na mojej twarzy wyrósł taaki rogal że od razu wiedziałam czego chcę. Mam meble w kolorze jasnej,ciepłej olchy więc te cudne zielono - brązowe kwiaty będą się pięknie prezentować. :D Wiem że to coś zupełnie innego od tego czego szukałam ale cóż - kobieta zmienną jest :mrgreen: Zatem decyzja została podjęta i zamawiam dwie firany nr 54 - jedna 3m na karnisz a druga 4m na karnisz.Daj znać czy są dostępne i jak można sfinalizować zakup. :D

Mam jeszcze taki materiał,więc mogę uszyć.Cena jest w zależności od marszczenia.Jeśli nie chcesz mocno marszczonej,to firana na karnisz 3m-60zł,na 4m-80zł.Jeśli chcesz marszczenie gęściejsze(jak na zdjęciu)to na karnisz3m-75zł,a na 4m-95zł.Do tego dochodzi koszt przesyłki paczki.
Co do terminu realizacji,to nie wiem,czy zdążę przed świętami,bo w środę idę do szpitala na zabieg kolana,i nie wiem czy do środy zdążę.

W takim razie poproszę taką jak na zdjęciu gęściej marszczoną 3m za 75 zł i 4m za 95 zł.Będzie to razem 170 zł + koszt przesyłki. Zgadza się? :) Jeśli uda ci się uszyć i wysłać przed świętami to dobrze a jeśli nie to nie ma tragedii. Nie przejmuj się poczekam wtedy cierpliwie. Zdrowie jest najważniejsze. :D Dziękuję że się odezwałaś! :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 8:51 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Ostatnio większość, spędza czas na przedświątecznych porządkach i w ramach przerwy zagląda na forum.Tak wziął się firankowy wątek. Wczoraj jednoznacznie stwierdziłyśmy że niebawem wszystkie forumowiczki będą miały w domach uszyte przez ciebie firany.Posiadanie ich to same plusy - koty mają pełne miski,my piękne aranżacje okien za przystępną cenę, a jedyny minus to zazdrość sąsiadów i znajomych. :ryk:
I za to ci bardzo dziękuję! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 11:20 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Moje słowa Ewuś moje :mrgreen:
Sama prawda :ryk:

Edit: literówka
Ostatnio edytowano Sob mar 23, 2013 16:00 przez Miraclle, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob mar 23, 2013 12:40 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Miraclle pisze:Mo je słowa Ewuś moje :mrgreen:
Sama prawda :ryk:

Najprawdziwsza prawda :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 16:13 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Bardzo dziękuję za zakupy i reklamę :1luvu: :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Sob mar 23, 2013 17:50 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

halinka1403 pisze:Bardzo dziękuję za zakupy i reklamę :1luvu: :D

Dziś była u mnie mama aby obejrzeć zdjęcia firan. Aż piała z zachwytu jak je oglądała. Najbardziej wpadły jej w oko 3,12,15,25,35,38,51,56. Musi sobie dopracować wymiary. Szykuje się więc kolejne zamówionko!
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 18:14 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Pieniążki już puściłam przelewem i grzecznie teraz czekam na moje piękne firaneczki :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 18:43 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Halinka:)

a dałoby sie 4 ....lamrekin... tylko firanke tak uszyta z bialego woalu????tylko moze niczej ten zwis..nie wiem jak to ując:) :ryk:
agula76

Post » Sob mar 23, 2013 19:26 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

agula76 pisze:Halinka:)

a dałoby sie 4 ....lamrekin... tylko firanke tak uszyta z bialego woalu????tylko moze niczej ten zwis..nie wiem jak to ując:) :ryk:

Nie bardzo rozumiem.Nr.4,to jest sam lambrekin typu "woda z bokami"To jest połączone na jednej taśmie,czyli zszyte razem.Firana akurat była na oknie ,więc jest na zdjęciu,ale ten lambrekin pasuje do każdej firany,a najlepiej do upinanej na boki.

Taki lambrekin może być też uszyty z firanki,z głębszą(dłuższą)wodą,lub z dłuższymi bokami.Wtedy wystarczy sam ,bez firany.
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Sob mar 23, 2013 19:28 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Ewa L. pisze:Pieniążki już puściłam przelewem i grzecznie teraz czekam na moje piękne firaneczki :ryk:

Bardzo dziekuję :1luvu: Postaram sie ,jak najszybciej uszyć.
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Sob mar 23, 2013 19:30 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

halinka1403 pisze:
agula76 pisze:Halinka:)

Nie bardzo rozumiem.Nr.4,to jest sam lambrekin typu "woda z bokami"To jest połączone na jednej taśmie,czyli zszyte razem.Firana akurat była na oknie ,więc jest na zdjęciu,ale ten lambrekin pasuje do każdej firany,a najlepiej do upinanej na boki.

Taki lambrekin może być też uszyty z firanki,z głębszą(dłuższą)wodą,lub z dłuższymi bokami.Wtedy wystarczy sam ,bez firany.

tzn chodzi mi o firane w kształcie takiego lamrekinu:)....własnie z dłuzszymi bokami i troche dłuzsza woda:)
agula76

[poprzednia][następna]