;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 16, 2013 9:11 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=151659
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Sob mar 16, 2013 23:46 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Bumiś pisze:Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=151659

:1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto mar 19, 2013 22:05 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

:( Znowu zasypało ,śniegu z pół metra. :o Biedne te kociny, jak tam podchodzę to już biedactwa biegną głodne. Nawet spokojnie zjeść nie mogą gdyż śnieg zakrywa im miseczki. :twisted: Dalej wejśc się nie dagdyż śniegu po pachy...coż najedzą sie te które przybiegną...

U Bazyla b/zm. ma nowe leki ale dalej siq dużo ale z krwią.
Obrazek

cypisek

Post » Śro mar 20, 2013 9:21 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Zapalenie pęcherza długo się leczy czasem.
A moglibyście tam u kotów postawić jakieś małe "karmniki"? Takie małe budki żeby tam wstawić miseczki, żeby nie zapadywało.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt mar 22, 2013 23:16 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Ciężko tak jest co postawić , gdyż są to takie zarośnięte mega krzaczory i ciężko tam wsadzić miskę a co dopiero jakieś budeczki. Coż jakoś radzimy sobie..noo prawie radzimy..

Mamy znowu mega dużo śniegu , pada pada, na dodatek mróz i wiatr tak przejmujaco zimny,że prawie płakałam jak szłam do tych biedactw.

Przez 3 dni babsko wydzwaniało mi o adopcję , dziennie po 4 telefony,pytanie o kota..z 8 maili. Na czwarty dzień wszystko ucichło..nawet nie powiedziała, pocałuj mnie w du... :twisted:

Proszę nie zapominajcie o nas. :kotek:
Obrazek

cypisek

Post » Sob mar 23, 2013 8:28 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Dobrze, że ta baba straciła zaintresowanie zanim dałaś jej kota, a nie po adopcji, a dzwoniła w sprawie jakiegoś konkretnego czy tak ogólnie?

Nie zapominamy, nie zampominamy, u mnie ostatnio dużo się dzieje.
Kurcze, zima nie odpuszcza, ale to już ostatnie podrygi, już niedługo będzie tylko cieplej. Cypisku, trzymam kciuki, żeby kociska przetrzymały, jeszcze trochę, dzień, dwa, nieustająco Cię podziwiam, że to wszystko, co dla nich robisz niezależnie od pogody i nie oglądając się na innych, którzy albo są albo ich nie ma.
Napisz czy udało się wysterylizować jakieś towarzystwo. I trzymaj się ciepło, a czy sąsiedzi odpuścili już sobie czy dalej ktoś wywala miski?
Obrazek

Bumiś

Post » Sob mar 23, 2013 10:36 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Też zaglądam :wink:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob mar 23, 2013 11:12 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Gibutkowa, pamiętam, że pisałaś gdzieś o sprayu odstraszającym koty. Moje łobuzy drapią futrynę /jedną/ i nie mogę tego zwalczyć, dodam, że mają dwa drapaki. Małam kiedyś coś do psikania - miało lekko pomarańczowy kolor, ale nie było skuteczne. Może znasz coś niezawodnego?
Obrazek

Bumiś

Post » Sob mar 23, 2013 13:39 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Bumiś pisze:Gibutkowa, pamiętam, że pisałaś gdzieś o sprayu odstraszającym koty. Moje łobuzy drapią futrynę /jedną/ i nie mogę tego zwalczyć, dodam, że mają dwa drapaki. Małam kiedyś coś do psikania - miało lekko pomarańczowy kolor, ale nie było skuteczne. Może znasz coś niezawodnego?

Miałam kiedyś spray do odstraszania kotów, kupiłam, żeby oduczyć Sibelkę wygrzebywania ziemi z kwiatków. Spryskałam z zewnątrz doniczki i okolice. Sibel rzeczywiście to śmierdziało, najpierw zakopywała podłogą ;) a potem wpadła na pomysł żeby ten smród zakopać... ziemią z doniczki :?
Od tamtej pory nie mam w domu kwiatków, Sibel tą bitwę wygrała 8)

Wszelkiego rodzaju akyszki nie działają. Mieczysław mi drapie oparcia od foteli - nie chcesz wiedzieć jak wyglądają :roll: Działa zakrycie kocem ;) Może przybij do tej futryny drapak wiszący :P

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob mar 23, 2013 15:58 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Na jednym wątku na dogomanii przeczytałam, że na takie kocie drapanie dobry jest papier ścierny. Trzeba go przykleić tam gdzie kot drapie i podobno przestaje... Jeszcze nie wypróbowałam tego sposobu ale sobie go zapamiętałam bo sama mam takie drapiące urwisy w domu....
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Sob mar 23, 2013 16:23 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Gibutkowa pisze: Mieczysław mi drapie oparcia od foteli - nie chcesz wiedzieć jak wyglądają :roll:

Ja mam dwa fotele obrotowe do biurek zasponsorowane przez dziadka dla wnuczków, pilnujemy, żeby dziadek nie oglądał ich z bliska :wink:

AlfaLS pisze:Na jednym wątku na dogomanii przeczytałam, że na takie kocie drapanie dobry jest papier ścierny. Trzeba go przykleić tam gdzie kot drapie i podobno przestaje...

Chyba wypróbuję ten papier.
Obrazek

Bumiś

Post » Sob mar 23, 2013 21:43 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Dalej na dworzu mega zimno, ale cieplej na sercu wiedząc ,że jesteście :D , fajnie mieć kogoś kto myśli o nas , pomaga nam , ważne jest by mieć kogoś by nie być ,,samym,, człowiek bez innych nic nie może...eh..coś mnie melancholija dopadła..

Babsko pytało o Giorgie vel Zołzę. Mają 2 koty chcieli trzeciego, w domu biały , czarny i chcieli tri.

Nakryłam na gorącym sąsiada, tak się wściekłam ,że mu naćiupałam na maxa. Byłam nie miła i groźna, gdy po 2 dniach spotkaliśmy się w piwnicy sam na sam , to zbladł i powiedział ,że był u dzielnicowego / w co wątpię ,żeby się ośmieszył./ ostrzegł ,że jak mu się coś stanie to dzielnicowy wie...owe bydle jest myśliwym :twisted:. Na drugi dzień po spotkaniu, znowu mnie spotkał i zaproponował zgodę .. hm... wystraszyło się bydle kobitki. :ryk:
póki co jedzenie stoi. Nie daruje jak tylko ruszy miseczkę . :twisted: .

Ja kiedyś w ogrodniczym kupowałam taki środek do psikania na koty w 500ml spray,brązowe to ustrojstwo było, raczej podziałało mi wtedy.
Obrazek

cypisek

Post » Nie mar 24, 2013 11:10 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Cypisku, na poprawę humoru - spotkanie przy kawie
ObrazekObrazekObrazek

na melancholije też się coś znajdzie

ObrazekObrazek

Zapraszamy wszystkie dobre duszyczki na kawę i coś dobrego, proszę się częstować i ujawniać, żeby cypisek zobaczyła jak bardzo nie jest sama :D

Proszę przynosić co kto ma dobrego, będziemy ucztować, a co...
Obrazek

Bumiś

Post » Nie mar 24, 2013 16:48 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Z dobrych rzeczy to mam tylko kotlety mielone :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie mar 24, 2013 17:19 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Rzucaj na stół. Pora odpowiednia na coś konkretnego. Wszyscy chyba w kościele czy jak ???, a może zakupy robią ??? Sporo tej kawy musiałam sama wypić czekając, aż ktoś się zjawi więc teraz przegryzę mielonego.
Gibutkowa, podczytuję Twój wątek na stronie hospicjum i co nieco czytałam o wyczynach kulinarnych :D
Obrazek

Bumiś

[poprzednia][następna]