Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 22, 2013 14:43 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Mam padnięty aparat w datowej kwestii.Teraz już nie próbujemy coś z tym zrobić bo nic nie daj.Zaliczył glebę aparacik kilkakrotnie i padł datownik. Od lat wyświetla się data wypadku.

Koty piękne! :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 22, 2013 19:32 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Jeszcze raz wielki apel - znacie kogoś z Radomia? PA potrzebna.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt mar 22, 2013 21:53 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Mamy propozycję PA.
Jutro pogadam z samym domem i powiadomię.

Pani Zmiotulki (tak na nią mówi) jest singielką i chyba sama nie bardzo umie takimi rzeczami jak datownik w aparacie operować.
Pocieszyłam ją, że ja mam podobnie...

Może Angelina by poszła??
A Leosia w następnej kolejności , jej nawet nie ogłaszałyśmy.
Po szczepieniu.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt mar 22, 2013 22:28 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

magaaaa pisze:Ciśnienia nie ma.
Nie spieszymy się z oddaniem Leosi bo:
a) jest fajna
b) trzeba powtórzyć siki (jak je złapać???)
c) dziś została zaszczepiona drugi raz i wetka mówi, że nie powinna przez miesiąc zmieniać lokalu
d) jakby co to moja wet ocenia Leosię na jakieś 8lat, żeby nie było w razie czego.

Ale też tragedii nie ma, są jeszcze inne pieknotki na stanie :ok:

Bądźmy szczere - czy na pewno chcesz Leosię oddać? Bo coś tak mi tu pachnie... :mrgreen:
I dlaczego miesiąc? Ja też w tym tygodniu szczepiłam Lukrecję i wetka mi powiedziała, że 3 dni.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt mar 22, 2013 22:44 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Ja mam kociaki co nie muszą czekać miesiąc są od już .
Angelinkę zapewne znacie.
Urodziwa panna po przejsciach. Mimo ,,minki,, charakter ma anielski. Można ją bez problemu obsługiwać, pazurki , uszka podawanie leków itd. Łagodność kota do innych stosunek obojętny, grzeczna, do człowieka łagodna. Śpi w łożku i domaga się czułych słówek i pieszczot. Bo Angelinę trzeba podziwiać , zachwycać się nią głośno. Wtedy odwzajemnia się takim traktorzeniem , że sąsiedzi słyszą . :wink: Angelina pieska się nie boi przytula się i śpią obok siebie. Na ręce za bardzo nie lubi, ale nie drapie nie syka tylko się delikatnie próbuje uwolnić z rąk. Angelina je same frykasy, uwielbia shebę , krewetki , tuńczyk. Z suchej karmy to lubi najbardziej karmę dla brytków Royala. Domek chcący Angelinkę musi , zainwestowac w siatki do okien i musi wiedzieć ,że Angie dobrą karmę podjada. Musi ją bardzo kochać . Angelina sika do kuwety bezpiaskowej otwartej, jeśli dom chciałby inaczej może jej fundować różny piasek i może któryś jej przypasuje. Wpadek kuwetowych nie zaliczono, a i jeszcze najlepiej aby była z innym kotem, nie jako jedynaczka.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt mar 22, 2013 22:57 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Piorusia też już znacie, namolny miziak z niego . Do człowieka aniołek zamęczy swoją osobą . Uwielbia inne koty, pieska też kocha,śpi w łóżku, włazi na poduszkę wtula się i tak mu dobrze. Kochany kot, nie ma żadnych wad. Jest dobrze karmiony, lubi tak jak Angelina shebę . krewetki tuńczyk, kurczak. Sucha Royala, dla brytków , persjana i MC. Powinien iść na dokocenie, nie jako jedynak. Uwielbia się bawić z innym kotem nie był nigdy jedynakiem. Wpadek kuwetkowych brak. Używa piachu Cats best eko plus.

Jeśli są jakieś pytanie proszę pytać na pw.
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 22, 2013 23:05 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Dodam, że Piorunek nie powinien iść do domu z dziećmi.Małzymi dziećmi, spokojne i pro- kocie mogą być.
Czy nie tak?

kotkins

Post » Pt mar 22, 2013 23:06 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

kotkins pisze:Dodam, że Piorunek nie powinien iść do domu z dziećmi. Małymi dziećmi, spokojne i pro- kocie mogą być.
Czy nie tak?

tak :ok:
Angelina tak samo.
Obrazek

cypisek

Post » Sob mar 23, 2013 0:27 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Czyli Angelina w ogóle nie korzysta ze żwirku? A jaką masz dla niej kuwetę - taką? http://animalia.pl/produkt,5914,40,savi ... 10-cm.html
To znaczy chodzi mi o to, że ma drugą warstwę - kratkę, przez którą przepływają siczki, a zostają kupki. Bo wcale nie tak łatwo chyba taką kupić (znaczy nie w każdym sklepie jest).
A stan zdrowia? Wymaga jakichś badań lub leków?
Nie pytam na pw, bo bez sensu, żeby wszyscy po kolei te same pytania zadawali.

koteczekanusi

Post » Sob mar 23, 2013 11:29 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

cypisek pisze:
kotkins pisze:Dodam, że Piorunek nie powinien iść do domu z dziećmi. Małymi dziećmi, spokojne i pro- kocie mogą być.
Czy nie tak?

tak :ok:
Angelina tak samo.

dlaczego nie do domu z dziećmi?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob mar 23, 2013 16:56 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Piorunek -ponieważ miał tzw "ciężkie przejścia' - był przepychany z domu do domu.
A dlaczego nie Angelina- nie wiem.
Cypisku powiedz nam, przecież nikt nie chce oddawać persa do domu z piętnastką 2-3 latków ,ale grzeczny przedszkolak...?
Są takie domy ,gdzie koty chowają się z dziećmi z korzyścią dla obydwu stron.
To kwestia wychowania a nie ogólnej zasady.

Gwiazdka poszła do domu z dziećmi i jest ok, a Anna D. z wątku adopcyjnego oddała kota po kilku dniach bo "wskoczył jej córce na kolana". Wszystko zależy od ludzi a nie od jakichś ogólnych zasad.

kotkins

Post » Sob mar 23, 2013 17:59 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

to że Piorunek był oddawany nie znaczy że dom z dzieckiem będzie dla niego zły
osobiście uważam, że domy z dziećmi (pod warunkiem rozsądnych rodziców) są najlepszymi domami dla kota i do takich domów chętnie oddaję koty

edit
Domyszek po bardzo ciężkich przejściach bardzo fajnie reaguje na dzieci takie w wieku od 2 lat
przetestowane :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob mar 23, 2013 20:11 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

koteczekanusi pisze:Bądźmy szczere - czy na pewno chcesz Leosię oddać? Bo coś tak mi tu pachnie... :mrgreen:
I dlaczego miesiąc? Ja też w tym tygodniu szczepiłam Lukrecję i wetka mi powiedziała, że 3 dni.

Nie chcę.
Ale nie stać mnie na aż dwa chore koty.
Gdyby nie to to bym ją zatrzymała, bo jest fajna.
Dlaczego az miesiąc - nie mam zielonego pojęcia :roll:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob mar 23, 2013 21:15 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A możesz mi przypomnieć, co dolega Leosi? Tzn. pamiętam, że ma nie ok z moczem. Ale czy ma jakąś konkretną chorobę? Ile jej leczenie kosztuje miesięcznie? Co jest w planach, jakieś przewlekłe leczenie, operacja?

koteczekanusi

Post » Sob mar 23, 2013 21:58 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Angelina ma taką kuwetkę

http://www.bazarek.pl/searchx.php/fraza ... wa+Krispol

Piorun w zasadzie hm...on był w parunastu domach i naprawdę tam gdze był wręcz dzieci go dręczyły.
W zasadzie może iść do domu z dziećmi , lecz jaka jest pewność czy trafi na dom A czy na dom B/oddany po tygodniu/. Gdzieś już pisałam ..do mądrych rodziców i mądrych dzieci to tak.
Angelina na początku była mało kontaktowa w sensie nie potrzebowała człowieka do niczego inneo oprócz czyszczenia kuwety i napełniania misek. Teraz zrobiła się mega przytulak i poluje na człowieka aby się wtulić do niego. Spi w łóżku i mrruuuczy.
Więc do mądrych dzieci. :)
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]