Maleńka Lucynka z niedowładem - JUŻ W DOMU! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 21, 2013 22:26 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Czekamy z niecierpliwością na wieści po wizycie u pani rehabilitantki. Mam nadzieję, ze zakochała sie w małej i coś dla niej wymyśli!
Domku ciągle nie widać. Nawet te pozornie fajne przestały się odzywać. Czekamy na TEN domek :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Czw mar 21, 2013 22:32 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Lucynko Słoneczko, no jak to, jeszcze nikt się w Tobie nie zakochał? Przecież Ty jesteś taka słodka :1luvu:

Lucynko za wspaniały domek dla Ciebie :ok: :ok: :ok:
Obrazek ANATOLEK [*] 25.03.2000 - 18.02.2015.

Anatolek

Od: Nie mar 11, 2012 14:07

Post » Pt mar 22, 2013 0:36 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Owszem, zakochują się, ale jak słyszą o kupie na podłodze itp to się chyba odkochują szybko :?
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Post » Pt mar 22, 2013 0:44 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Kupka na podlodze nie jest zla! Moj zdrowy Kotek (4 letni) ciagle zostawia kupki (bobki) ktore zbieramy za nim.
A inna kotka [*] nie uznawala kuwetki do zalatwiania sie i zostawiala male co niego na gazetkach obok. No i dla nas bylo to do zaakceptowania, bo byl to nasz czlonek rodziny dla ktorego robilo sie wszystko.
No, ale niektorzy ludzie tego nie uznaja....

Ale Ty Lucynko znajdziesz Najlepszego Czlowieka pod sloncem!!! :ok:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Pt mar 22, 2013 0:50 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

A najlepsze jest to, że kicia robi postępy i o dziwo często załatwia się świadomie w kuwecie i pięknie zakopuje, tylko tak raz na kilka zdarza się poza!
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Post » Pt mar 22, 2013 1:02 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

No i jak tu nie kochac takiego cudownego stworzonka, ktory sie tak bardzo stara!

Lucynko jestes najlepsza! Wszyscy trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

AgaS1987

Post » Pt mar 22, 2013 6:41 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Lucynko, za dobry, mądry i odpowiedzialny domek dla Ciebie :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt mar 22, 2013 19:42 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Byłam wczoraj u Lusi!
Obrazek
Z początku nieśmiała, zainteresowała się moją torebką (gdzie smakołyki, ciotka!)
Obrazek
Lusia bardzo ładnie bawi się wszystkim, co ją otacza, nawet myszami prawie tak dużymi jak ona sama
Obrazek
Odwiedziła kuwetkę i zostawiła tam siusiu.
Obrazek
A potem hop do transporterka i pojechałyśmy do pani rehabilitantki na Chłodną. Iwonka, ja i Lusia.
Obrazek
Lusia wyglądała tak:
Obrazek
Trzęsła się ze strachu, biedna. Nie dziwię się. Tyle już ją pokłuli w dupinkę, zaglądali do pysia, uszu, wkładali termometr do... No, biedulka. Ale Lusiu, trzeba, bo wierzymy, że będziesz chodzić.
Obrazek
No dobra - skoro tak, to wyjdę. Ale tylko na chwilkę, rozejrzę się...
Obrazek
Potem Lusia zwiewała przed panią rehabilitantką, pewnie myślała, że będzie coś nieprzyjemnego...
Obrazek
...Tymczasem pani wyginała nóżki, badała nacisk mięśni - bo mięśni jednak Lusia troszkę używa! Pokazywała też jak robić ćwiczenia. Lusia ma ćwiczyć kocią jogę ;)
Obrazek
Można było też sobie pobiegać, po tej fajnej podłodze, po której łapki wcale a wcale się nie ślizgają! To ci było... Musimy koniecznie położyć kawałek takiego linoleum na parkiet u pani opiekunki.
Obrazek
A potem to już trzeba było jechać do domu. Wizyta była późna, a jeszcze wszystko opowiedzieć pani opiekunce, wszyściusieńko! Wszystkie wróciłyśmy bardzo zmęczone.

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 22, 2013 20:06 przez wiiwii, łącznie edytowano 2 razy
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt mar 22, 2013 19:52 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Bozie! jaka ona piekna i slodka!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lucynko- :love: nie moge oderwac od Ciebie oczu!
Slicznie sobie radzisz! :ok:

AgaS1987

Post » Pt mar 22, 2013 20:24 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

AgaS1987 pisze:Bozie! jaka ona piekna i slodka!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lucynko- :love: nie moge oderwac od Ciebie oczu!
Slicznie sobie radzisz! :ok:

Oj słodka... trudno się rozstaje z Lucynką :(
Mam jeszcze dwa filmiki, na którym widać postępy Lusi od ostatniego razu, ale jeszcze nie umiem wstawiać. Jak ogarnę, to wrzucę linka.

Czy ktoś może dysponuje niepotrzebnym mu kawałkiem nieślizgającego się, matowego linoleum? Musimy coś takiego zdobyć, bo Lusi najwyraźniej lepiej się chodzi na antypoślizgowej nawierzchni, to może okazać się ważne w jej leczeniu, a nie możemy pozwolić sobie na kupno...
Długi u weta sięgają 1000 złotych... (leczenie Lucynki i jej sióstr - antybiotyki, zylexis, surowica, cykloferon, kroplówki)
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pt mar 22, 2013 21:06 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Lusia robi zadziwiające postępy :) A zamiast linoleum nie może być dywan? Widziałam na filmiku jak ślizgala sie po parkiecie i faktycznie to jej raczej nie pomaga :/ Dorzuce sie do malutkiej w kwietniu po wypłacie. Buziaki dla niej :kotek:

P.S. Mam do oddania 10 tabletek Synuloxu 50mg gdyby kiedys którejś kici byl potrzebny. W opakowaniu, nie ruszany.
Fifi [*] 14.07.2011

meg80

Od: Śro lut 06, 2013 21:08

Post » Pt mar 22, 2013 21:14 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

No słyszałam, że była bardzo dzielna i na tym linoleum w ogóle nie ciągnęła nóżek, tylko kicała!
Mała sroczka, tyle przeszła, oby już do przodu bez żadnych niespodzianek :|
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Post » Pt mar 22, 2013 21:15 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Nie moge sie doczekac filmikow! :ryk: :love: nawet mialam o nie poprosic :oops:
Linoleum i ja nie mam :(
Ale w kwietniu cosik sprobuje tez dorzucic:)
Glaski dla malenstwa :kotek: pieknego :1luvu:

PS a co z bazarkiem?

AgaS1987

Post » Pt mar 22, 2013 21:16 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

No wii, czekamy na bazarek :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Post » Pt mar 22, 2013 21:20 Re: Maleńka Lucynka z niedowładem nóżek szuka swoich Dużych

Tak, Edytko, LUSIA KICAŁA JAK MAŁY WIELKANOCNY ZAJĄCZEK! :)
Nie widać tego tak dobrze na parkiecie. Co więcej - opiekunka Lusi coraz częściej widzi, jak Lusia MACHA OGONEM! 8O

Meg80, dywanu przy Lusi nie może być, bo Lusia nie całkiem kontroluje swoje potrzeby fizjologiczne. Tylko siu udaje się do kuwetki.

Bazarek już kończę, dziewczynki :) jeszcze pomierzę i wstawiam!

wiiwii

[poprzednia][następna]