Dobrali się jak ślepa[i] z kulawym.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 7:22 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

Nie, siedzą sobie w fundacji. Na szczeście nie sprawiają żadnych problemów, nie chorują. Krasnalek dużo spał w ostatnie upały. A tak to bez zmian..
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pt maja 11, 2012 10:17 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

Teraz zaczął się okres maluchowo - urodzeniowy i pewnie cieżko będzie wyadoptować starsze koty. W Toruniu nie można narzekać, bo Fundacja do tej pory wysterylizowała jak widziałam 710 kotów, powiedzmy, że 1 kotka urodziłaby tylko 1 malucha rocznie to mielibyśmy następne 710 kotów. Na następny rok liczba by się podwoiła itd., aż strach liczyć, ile takich wątkowych Krasnalków i Toś chodziłoby po naszym mieście. Nawet z jednym miotem jest problem, żeby oddać w dobre ręce, a co dopiero z taką ilością. W zeszłym roku miałam farta, bo wydałam w krótkim czasie kociaki od ostatniej naszej wysterylizowanej już teraz kocicy do bardzo dobrych domów. Mam z nimi kontakt, przysyłają mi zdjęcia już sporych kotów. No cóż, mimo to i tak bardzo się cieszę, że w tym roku na moim terenie nie ma już żadnej płodnej kocicy i nie będzie kociaków. Wprawdzie (co zaczęło mnie martwić) bardzo dużo kocurów poodchodziło od nas, bo niestety one szukają płodnych kotek a teraz u nas takowych niet. Niektóre kocurki były zupełnie fajne, jednego ostatnio nie było 3 miesiące, potem pojawił się na 2 dni całkiem brudny i wynędzniały, ale i tak intynk był silniejszy niż chęć dobrobytu i jedzenia i odszedł. W tym roku biorąc pod uwagę również zmianę ustawy o ochronie praw zwierząt Tosia i Krasnalek mają ciut większe szanse na znalezienie domów. Ostatnio spotkałam się już drugi raz z tym, że na targowisku kobitka pytała gdzie można kupić zwierzęta a ludzie odesłali ją do schroniska, bo na targowisku już nie ma punktu sprzedaży kundelków i małych dachowców. Ucieszyło mnie więc, że zaczęło się zmieniać coś na lepsze, że może w końcu większe szanse na znalezienie domów będą miały koty ze schronisk, przytulisk, fundacji takie jak Krasnalek i Tosia, dorosłe koty - bardzo miłe, które również potrzebują kogoś kochającego. Może w tym roku trudno będzie jeszcze te zmiany zauważyć ale z biegiem lat na pewno.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pt maja 11, 2012 12:57 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

golla pisze: W Toruniu nie można narzekać, bo Fundacja do tej pory wysterylizowała jak widziałam 710 kotów.

To już historyczna liczba, nieuaktulniona jeszcze :wink: Wysterylizowanych jest już duuużo więcej :mrgreen: :ok:

justyna p

Post » Nie maja 13, 2012 10:44 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

Brawo! To powoli zbliża sie 1000, a wtedy trzeba będzie świętować albo to oblać. Po kwietniowym weselu mojej kuzynki obiecałam, że przez rok nie ruszę nic mocniejszego, ale na taką okazję to znajdę z pewnością chęci. Nie ma dla mnie nic wspanialszego niż wysterylizowane koty, wszędzie je umiem dostrzec a wtedy przyglądam sie powoli, ma nacięte uszko czy nie? Ostatnio przechodziłam na Świętopełka przy byłej telekomunikacji i patrzę a tam w krzekach domki stoją, jedzonko i kilka kotów. Nie mogłam nie podejść i się im nie poprzyglądać, bo to nie w moim stylu, nawet jakbym się spieszyła to i tak te 2 minutki mnie nie zbawią. No i oczywiście odeszłam z uśmiechem na ustach, bo dojrzałam "nacięte uszka". :D :1luvu:

golla

Post » Czw mar 21, 2013 9:12 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

Wczoraj umarła Tosieńka.
Serduszko nie wytrzymało..

Drobna, kochana koteczka, która kochała głaski i przytulanie, stroszyła wtedy ogonek i delikatnie podgryzała rękę.. Kot aniołek..

[']

justyna p

Post » Czw mar 21, 2013 14:46 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

O kurczę, a co się stało Tosi? Z tego co piszesz miała problemy z sercem, czy to ze stresu czy dopiero teraz okazało się że była chora. Sama odeszła, przychodzicie a ona nie żyje? :?
Zmartwiłam się, to jej przyjaciel teraz został sam. Smutna historia i nikt jej nie zaadoptował. Eh, szkoda gadać.

golla

Post » Czw mar 21, 2013 14:52 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

Tosia chorowała na serce, dostawała leki, ale przychodzi taki moment, że już nic nie można zrobić :( Umarła u weta, kiedy próbował jeszcze pomóc..

justyna p

Post » Czw mar 21, 2013 15:00 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

Smutno, nie znałam jej, ale serce mnie ściska, bo była taka drobniutka, bez oczka, wiele w życiu przeszła. Dałyście jej szansę, wyleczyłyście i trochę jeszcze się światem nacieszyła. Teraz trzeba koniecznie znaleźć dom dla kulawego, będziemy szukać, bo chyba ona jeszcze domu nie znalazł? Moża Tosia mu zza mostu pomoże.

golla

Post » Czw mar 21, 2013 15:03 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

Biedna kocinka :placz: :placz: :placz:
Mojej kotce też wet wróży problemy z sercem i śmierć bo jest gruba, a ja robię wszystko aby ją odchudzić ale kiepsko mi to idzie :(
Koty mają jakoś za dużo tych chorób, chyba nie znam kota który nie miał jakieś.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Czw mar 21, 2013 15:07 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

becia_73 pisze:oni są dla siebie stworzeni..
Razem śpią, razem jedzą ...razem czekają na cud,że ktoś je zechce przygarnąć pod swój dach..

:kotek:
Oby dom sie znalazł jak najszybciej :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 21, 2013 18:38 Re: Dobrali się jak ślepa z kulawym.

ASK@ doczytaj...
Tosi już nie ma :(

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Czw mar 21, 2013 19:22 Re: Dobrali się jak ślepa[i] z kulawym.

Tosia miała niedomykalność zastawek i dość rzadką u kotów kardiomiopatię rozstrzeniową. Leki brała ponad 2 lata, odkąd trafiła do fundacji. Zawsze wieczorem czekała na "cukiereczka" - nafaszerowany tabletką kawałeczek whiskasa. Ostatnio pogorszyła jej się wydolność oddechowa.
Nigdy nikt o nią nawet nie zapytał. Spokojna, delikatna, wesoła i przymilna koteczka.

Pełzaczek vel Krasnalek ma się dobrze. Ma tak wspaniały charakter, że zawsze znajdzie sobie kocie towarzystwo. Nikt nie interesował się jego adopcją, a kilka razy my go proponowaliśmy, ale nie został wybrany.

Pełzaczek i Mila
Obrazek

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Czw mar 21, 2013 19:47 Re: Dobrali się jak ślepa[i] z kulawym.

Nie pytali to nie wiedzą jaki skarb przeszedł im obok nosa. Niedobre ludziny.
Podobnie z Pełzaczkiem. Może mu dodać jakieś ludzkie imię dodatkowo i w dziale adopcje na stronie fundacji przesunąć na wyższą pozycję (bardziej u góry strony) bo on jest przy końcu. Może nie każdy dojeżdża do końca strony? Wspominać o nim od czasu do czasu na Facebooku?

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Czw mar 21, 2013 22:08 Re: Dobrali się jak ślepa[i] z kulawym.

Ja też myślę, że trzeba walczyć o kulawego Krasnala, jeśli on jest taki miły to mógłby iść do jakiegoś domku, który ma już łagodną kotkę na przykład. Dla miłych kocurków nie proponuje domu z innym kocurkiem, bo mój rezydent był miły dopóki, dopóty nie przyszedł do nas na leczenie Łatek. Jest masakra, takich walk nie oglądałam nawet u niekastrowanych kocurów. Łatek jest super miły tak jak Krasnal, ale kocury alfa to wyczuwają widocznie i dają takim popalić. Z tego co widać Krasnalek lubi koteczki, raz Tosia teraz Mila.
Będzie trzeba brać czynny udział w wątku Pełzaczka, nie możemy dopuścić żeby taki aniołek się zmarnował bez swojego domu.
Fajnie popatrzeć na takie przytulone koty, a szczerze powiem, że nie za często można takie sceny oglądać, przynajmniej nie takie mordka w mordkę i chyba łapki mają skrzyżowane. No nie mogę, jaka słodka ta para. :1luvu: Jakie cudne to zdjęcie.

golla

Post » Pt mar 22, 2013 8:19 Re: Dobrali się jak ślepa[i] z kulawym.

Szkoda Tosi :cry: . A Krasnal cudny amancik. Kobiety, jak widać, lubią takich miłych, czułych facetów, a jeszcze jak za szybko nie ucieka to już w ogóle :P U mnie, niestety, wszyscy w domu (poza mną) są alfa, więc żaden miły kotek by nie przetrwał.
izza & Bajka + Sharky

izza

Od: Pt wrz 26, 2003 14:32

[poprzednia][następna]