kotkins pisze:Nikt nie gryzie bez powodu.
Nie wiesz co się działo przedtem, czy pod drzwiami.
Mam naprawdę zrównoważonego psa z dobrymi genami.
I też ugryzł Amelkę.
Jamniki to psy dominujące i TRUDNE.
A że są niskie uważane są za MAŁE.
A to błąd, błąd !!!!
Z jamnikami trzeba rozsądnie i ostrożnie.
I trzeba mieć osobowość. Bo znam domy, gdzie pan nie siada na fotelu- jamnik nie pozwala.
Wcale nie jest łatwo być współlokatorem JAMNIKA!
Podpisuję się pod tym. Bycie groźnym nie wiąże się z wielkością ( co czesto mylone ) tylko z charakterem. O pogryzieniach przez rottka to trąbią wszystkie media, o pogryzieniach przez jamniki, jorczki ( tak wiem YORKSHIRE TERRIER to się nazywa - z naciskiem na TERRIER - ale ludzie nie wiedzą ) się nie pisze w ogóle, bo co taki karypel moze ugryźć
Tymczasem idę o zakład, ze domów gdzie ludzie są regularnie przez jorczki gryzieni jest miliony. Mogę się o każde pieniądze założyć. Bo to jest TERRIER - i co z tego, ze mały TERRIER, tak? Miałam foxterriera wiem co piszę. Niby też mały, a na dzika używany. Zajadły, ze szczękościskiem ( tak tak ).
Jamniki zaś to są charakterne cholery. I mają w d.......swój rozmiar. W moim własnym domu przez lata rządziła jamnica. Rządziła zarówno wyrośniętym skundlonym czyms ze schronu jak i papierową rottką. I NIKT jej nie podskakiwał. Noo mnie się zdarzało....
A co do pana. Pan jest handlowiec. Handluje wyglądem kotów. Pan nie jest zwierzolubny. Zwierze równe jest zarobkowi, ktory mozna ze zwierza wyciagnac. Zakladam, ze gdyby Kotkins wszedl na plan zdjeciowy - kilka osob z ekipy potrzebowaloby chirurga......
Pan zaproponowal Ci 800 zl a Ty nie chcialas? W pojeciu pana jestes glupia. Po prostu glupia. Tyyy Kotkins chodz zrobimy interes zycia. Ja bede jezdzic po roznych melinach i schronach a Ty odpicowywac, a potem bedziemy sprzedawac. Zobacz Amelke i na Miau chcieli kupic i do mediow......A jak u mnie pod stolem na krzywych lapach wazac coś pod kilogram siedziala to nikt sie do adopcji nie rwal........
W sumie Leon u Kaski tez z rok przesiedzial......i tez sie nie zabijano o niego. Mowie Ci my sie marnujemy na tym Miau. Se zalozmy jakas elegancka pseudo. Dwoch rudych chlopakow juz mamy. Slitasnych naprodukujemy, po 6 tyg wyslemy dla dzieciaczkow, albo zeby sie socjalizowaly. I bedzie gralo....