Moderator: Moderatorzy
LeiaSW pisze:karmię mokro, ten renal i senior to sa saszetki.
plus zgodnie z Waszymi radami dolewam jeszcze do tego wodę.
kotka wypija zazwyczaj sama ok 200ml wody.
wg tego co napisane jest w "głównych radach" na wątku nerkowym zaczełam ją jeszcze poić strzykawką.
dowiem się jutro czy był badany fosfor i wapń, być może tak, tylko lekarka mi nie powiedziała tego wprost - a ja nie dopytałam, bo nie wiedziałam o co.![]()
i porozmawiam o tych kroplówkach podskórnych.
dzięki wiekie!!!!!!!!!
Molesław pisze:Martwi mnie jeszcze jedna rzecz. Molek strasznie linieje i nie wiem, czy jest to spowodowane porą roku, czy jakimś stanem chorobowym
Piotrze, wyniki Macka są coraz ładniejsze (odpukaćpiotr2422 pisze:wyniki macka sa juz lepsze brak HI na dawce 1,25 szczyt srednio 250
Tinka07 pisze:
Absolutnie nie rozumiem, dlaczego lekarz wet zalecił Ci zmianę insuliny. Nie rozumiem, co miałaś na myśli, pisząc wczoraj, że nie możesz wyregulować cukru na Levemirze.Przecież cukier jest już cudownie opanowany. Być może już wkrótce uda się Wam i choroba zupełnie się cofnie, czego Ci z całego serca życzę.
Jak wygląda u Dusi inhalacja sterydami? Czy masz aerocat? Jakie leki wziewne dostaje Dusia i w jakiej dawce?
Pozdrawiam ciepło
Tinka
LeisaSW, ale to przecież nie musiała być od razu Convenia (antybiotyk rezerwowy). Dziwię się strasznie takiemu nieprzemyślanemu postępowaniu.LeiaSW pisze:Witaj , Tinko jesli chodzi o morfologię, to faktycznie leukocyty były lekko podwyższone, więc chyba zbyt optymistycznie napisałam "bardzo dobrze". stąd ten antybiotyk.
Jakoś ten fakt mnie ominął.utrzak faktycznie jest w remisji, od tygodnia wyniki oscylują w okolicy 100, zazwyczaj poniżej, od tygodnia też nie dostaje wcale insuliny.
Tak, masz rację. W tym wieku jest coraz ciężej ze zwalczaniem chorób przewlekłych – zresztą jak i u ludzi.nie wiem, czy pamiętasz też, że moja Pati ma już 16,5 roku. na wszelki wypadek przypominam, bo wiek tez pewnie ma wpływ na rózne rzeczy.
Wielka szkoda.co do kroplówek, to moja pani doktor rozmawiała z naczelnym lekarzem kliniki na ten temat i na razie stwierdzili, zeby nie dawać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości