Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Axa76 pisze:Hmm, znalazłam coś takiego, ale to u nas nie występuje, chociaż jakiś trop:-nowy szczep caliciwirusa, wykryty w USA, powoduje bardzo ostrą chorobę; wysoka gorączka, obrzęk i owrzodzenie pyska oraz łap, brak apetytu i pragnienia, krosty w okolicach poduszek łap, wyłysienia na pysku, duszności, wypływ z oczu i nosa, owrzodzenie jamy ustnej; podniesiony poziom bilirubiny i krwinek białych, a niski albumin w wynikach badań krwi; do tej pory nie stwierdzono wykrycia tego szczepu w Europie.
Chyba że już przypełzło.
Współczuję
elape pisze:Biała W., jak się ma Luna? Co powiedział lekarz? Nie martw się, każda kotka inaczej przechodzi sterylkę. Kotka młoda, zdrowa i wychuchana, musi być dobrze
BialaWilczycaa pisze:Kubrak hehe niestety była w kubraku hmm moze z 3 godz ale tak sie darła ze musiałam go zdjąc po za tym jak go miala na sobie to była wściekła skakała baaaardzo wysoko rzucała sie na ziemi wiec weterynarz kazał lepiej go zdjąć bo może zrobić sobie wewnętrzną krzywdę. Liże troszkę ale nie chce gryź szwów bo jej nie wystają ma je samorozpuszczalne.
BialaWilczycaa pisze:Kubrak hehe niestety była w kubraku hmm moze z 3 godz ale tak sie darła ze musiałam go zdjąc po za tym jak go miala na sobie to była wściekła skakała baaaardzo wysoko rzucała sie na ziemi wiec weterynarz kazał lepiej go zdjąć bo może zrobić sobie wewnętrzną krzywdę. Liże troszkę ale nie chce gryź szwów bo jej nie wystają ma je samorozpuszczalne.
Kasia89 pisze:BialaWilczycaa pisze:Kubrak hehe niestety była w kubraku hmm moze z 3 godz ale tak sie darła ze musiałam go zdjąc po za tym jak go miala na sobie to była wściekła skakała baaaardzo wysoko rzucała sie na ziemi wiec weterynarz kazał lepiej go zdjąć bo może zrobić sobie wewnętrzną krzywdę. Liże troszkę ale nie chce gryź szwów bo jej nie wystają ma je samorozpuszczalne.
Najlepiej obserwować i w miarę możliwości nie zostawiać kici samej. Moja Pacia też nie wytrzymała w kubraczku- chodziła w nim do tyłu i była przerażona.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, magic99 i 80 gości