BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 07, 2013 17:53 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Niech się darzy w nowym domku Dżinksowi! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 10, 2013 20:27 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

i ja czymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 12, 2013 13:30 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Przycupniemy w kąciku i też potrzymamy :ok:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Wto mar 12, 2013 22:50 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Udało mi się w końcu wylądować na moim o pardon, na naszym wątku.
Naszym czyli dwóch puchatych skubańców i mojem Obrazek

Pałętamy się tu i tam, by wszędzie wetknąć swoje trzy grosze a tu nasz
wątek leży odłogiem.
W związku z powyższym postanowiłam napisać "wiejkopojmne dzieło" jak mawiał Pawlak
ten od Kargula, nie ten z PSL :mrgreen:

No a jak tu napisać "wiejkopojmne dzieło" jak u nas jak w filmie pt. Rejs, że zacytuję :

"(...) proszę pana to jest tak: nuda…
Nic się nie dzieje proszę pana. Nic. Taka proszę pana… (...)
Proszę pana… Yyyy… W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje." Obrazek

Koty mi się zasymilowały tak, że aż miło paczać.
Miłość to może za dużo powiedziane ale symbioza pełna. Obrazek

Lubią się mieć na oku, wystarczy jedno mrugnięcie i już są podskoki oraz szaleństwa a potem wyłudzanie żarcia i sen.
Bawią się wspólnie , trochę czubią się wspólnie Obrazek , śpią w jednym czasie, żądają ton jedzenia w jednym czasie.

Wszystko to zgodnie, synchronicznie jakby się zmówiły.

W dodatku oba są gadusiami i głośno wymieniają poglądy co i jak powinnam robić w danym momencie, oraz
jak szybko powinnam to robić.
W szczególności głośno komentują moje ruchy, gdy chodzi o krojenie mięsa. ObrazekObrazek
Najgorzej, że Borys nauczył Yoko długich dysput do lustra w łazience, bo tam jest fajne echo i to im się chyba podoba.ObrazekObrazek
Nie wiem jak podoba się to sąsiadom, bo one czasem zawodzą gorzej niż Edyta Górniak przy hymnie narodowym odśpiewanym w Korei...

No ale cóż , z drugiej strony pamiętam piosenkę J. Stuhra pt. "Śpiewać każdy może..." :
http://www.youtube.com/watch?v=ENvAmLuj5ko :ryk:

Pomyślałam sobie, że warto im pozwolić na swobodne ćwiczenie wokalu, bo a nuż dochowam się
gwiazd kociestrady. Kto wie, kto wie...

W razie gdyby nie, to podejrzewam, że ćwiczą aby na Wigilię nam wygarnąć co o nas sądzą :twisted:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro mar 13, 2013 7:42 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

:ryk:
Moje tez gaduły a szczególnie Kubuś o 4:30 rano 8O , ale dobrze, że lusterka jeszcze nie zakumały :wink:
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Śro mar 13, 2013 11:54 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:W dodatku oba są gadusiami i głośno wymieniają poglądy co i jak powinnam robić w danym momencie, oraz
jak szybko powinnam to robić.

skąd Ja to znam :lol:
zwłaszcza rano, jak tylko widzą, ze człek oczy otworzył, to odrazu zaczyna się gadka..
jakie to One głodne, całą noc nie jadły, a tyle kalorii się spaliło podczas mruczenia przed snem :P
a Bazyl dodatkowo łapie miseczkę, którą chce położyć przed Nim..już z rąk chce mi ją odebrać łapką, bo taaaaaaaaaki już głodny, a sługa się tak guzdrze.. :roll:

miłego dnia!
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Śro mar 13, 2013 13:30 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Zawsze będzie dla nich za wolno! :ryk:
Pisz Monia pisz jak najwięcej wiejkopomnych dzieł! :mrgreen: U ucałowania dla kotulków!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt mar 15, 2013 19:37 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Edukowaliśmy się , edukowaliśmy Obrazek i wydedukowaliśmy Obrazek, że bezzbożowa sucha karma jest lepsza od naszej RC.

Zapadła decyzja - zmieniamy karmę suchą Royal Canin na bezzbożową. Obrazek

Wyczytaliśmy, że takie właśnie karmy są lepsze, zdrowsze i właściwsze dla kotów.
Tu na forum jest ciekawe rozpracowany temat karm.
Wątek wart uwagi , dalej zgłębiać trzeba wiedzę w sieci samodzielnie :twisted:
i wyciągać wnioski:
viewtopic.php?p=9688363#p9688363

Koty moje jedzą co prawda i tak w większości mięsiwo różne z warzywem i ryżem, no i saszetki.

No ale ...chrupki leżą sobie w miskach, w dwóch kątach mieszkania również stajają - no i tu
i ówdzie poukrywane są, żeby było ciekawiej dla kotów.
I dla mnie Obrazek
Prawdę mówiąc chrupki ważne są dla spokoju sumienia - jak stajają to wiem, że kot głodny nie jest.
Istotne jest o tyle powyższe, że Yoko skubana ciągle udaje głodną, nawet jak wygląda jakby połknęła arbuza w całości.
A Borys odkąd się więcej rusza schudł :evil: i nie chce zgrubść.

Oba ssaki przyprawiają mnie o ciągłe wyrzuty sumienia i natrętne myśli w stylu "biiidny kotek, biidny, może jednak głodny?" Obrazek

Gdy wraca rozum i człek widzi miskę z stajającymi chrupkami to dochodzi do błyskotliwego wniosku:
" Ożesz kurka wodna! Wy duperszwance rozpuszczone jak dziadowski bicz !
Żarcie stoi elegancko, a wy mnie normalnie szantażem emocjonalnym ?
O niedoczekanie wasze, puchaci skubańcy! "
Obrazek

I wszystko wraca do normy.
No ale z drugiej strony normy żywieniowe ważne są Obrazek więc jak już ma coś stajać, to niech staja odpowiednio dobrane, zdrowe.
Jeszcze tylko nie wiemy czy będzie to :
Applaws, Taste of The Wild, Orijen czy "cóś".

Puchaci skubańcy nie mają jednak wyjścia, klamka zapadła Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt mar 15, 2013 19:42 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

A to mina Borysa jak przeczyta powyższe :wink: :

Obrazek

Monika_Krk

Post » Pt mar 15, 2013 19:45 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt mar 15, 2013 21:06 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:A to mina Borysa jak przeczyta powyższe :wink: :

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this.

ewiczka

Od: Nie gru 30, 2012 23:05

Post » Sob mar 16, 2013 13:07 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Doberek Kochane!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 17, 2013 17:06 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

padłam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro mar 20, 2013 22:13 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Przerywnik kulturalny :

Obrazek

:ok:

Monika_Krk

Post » Śro mar 20, 2013 22:27 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Ło matulu.. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]